Josai International University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Josai International University dibuka pada bulan April 1992 dengan dua fakulti dan dua jabatan: Jabatan Pengurusan dan Pengajian Maklumat di Fakulti Pengurusan dan Maklumat Sains dan Jabatan Pengajian Antara Budaya di Fakulti Kemanusiaan. Pada bulan April 2005, universiti akan mempunyai tujuh jabatan di lima fakulti dan empat bahagian siswazah.

Untuk mempersiapkan pelajar untuk bekerja dalam pelbagai bidang, kursus dalam bahasa Inggeris dan kemahiran asas komputer diperlukan di semua jabatan. Untuk perspektif yang lebih luas dan kebolehan menyelesaikan masalah yang lebih canggih, pelajar boleh mengikuti kursus di jabatan lain dan kredit yang diperoleh dalam kursus ini akan dikira sebagai kredit yang diperlukan untuk tamat pengajian.

JIU berbangga dengan cita-cita dan tenaganya yang masih muda, atas komitmennya untuk membentuk watak-watak anak muda dengan impian dan visi mulia untuk bekerja untuk kepentingan masyarakat tempatan dan antarabangsa. Universiti ini dipandu oleh warisan rohani pengasasnya, sebuah misi "pembinaan watak melalui pembelajaran", dalam membantu pelajar menjadikan diri mereka sebagai individu dan anggota masyarakat yang bertanggungjawab.

JIU memberikan lebih banyak daripada pendidikan khusus dan liberal di dalam kelas. Universiti ini juga menawarkan tiga program latihan praktikal yang memfokuskan pada penggunaan bahasa asing dan kemahiran memproses maklumat untuk perancangan dan pelaksanaan, dan pengembangan kemampuan untuk mengambil inisiatif dalam usaha jangka panjang.

Yang pertama dari ketiga program ini, "latihan lapangan", pertama kali diperkenalkan di Jepun oleh JIU dan merangkumi pelbagai latihan magang dan latihan di tempat kerja. Program kedua adalah "latihan projek", di mana pelajar melakukan pelbagai projek yang telah mereka fikirkan dan rancang sendiri. Yang ketiga adalah "pendidikan kerjaya", di mana pelajar memilih pekerjaan masa depan mereka dan mula mempersiapkan kerjaya mereka dengan mengembangkan kemampuan mereka sendiri. Melalui program latihan dan pendidikan ini dan lain-lain, JIU membantu pelajar untuk mencari misi mereka dalam hidup dan menawarkan mereka sokongan padu dengan latihan persiapan khusus.

Lokasi

Chiyoda

Alamat
102-0093 Chiyoda, Tokyo, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: