International University of Japan

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

Apabila International University of Japan ditubuhkan pada tahun 1982, misinya adalah untuk membangunkan para pemimpin masa depan dengan tahap pengetahuan khusus teori dan praktikal yang khusus, serta pemahaman dan empati terhadap pelbagai budaya di dunia, meningkatkan keupayaan mereka untuk menyumbang kepada global masyarakat.

Dalam 35 tahun yang telah berlalu, lebih daripada 4,300 pemimpin global dari kira-kira 130 negara telah datang dari Sekolah Pengajian Siswazah Hubungan Antarabangsa dan Pengurusan Antarabangsa kami. Di kampus kami, kami telah membina komuniti intelektual yang unik dan global, yang tidak dapat ditandingi di dunia. Kira-kira 300 pelajar dari 50 negara tinggal di asrama, kajian, dan penyelidikan bersama dengan fakulti kami.

Di samping itu, kami telah membangunkan infrastruktur pendidikan yang kaya untuk menampung masyarakat maklumat, dan mempunyai hubungan yang kuat dengan Pusat Komunikasi Global (GLOCOM), yang, sebagai pemimpin dalam penyelidikan ke dalam masyarakat maklumat, menekankan "Chigyo", yang belajar ilmu pengetahuan.

IUJ , yang terletak di tengah-tengah ibu negara Jepun yang luar biasa, merupakan tempat yang ideal untuk lelaki dan wanita muda dari seluruh dunia untuk berkumpul dan belajar dari satu sama lain dan dari fakulti antarabangsa berbakat dan pelbagai. Sekolah Pengajian Siswazah Antarabangsa (GSIR) dan Sekolah Pengajian Siswazah Pengurusan Antarabangsa (GSIM) membentangkan peluang unik untuk pelajar IUJ untuk memperdalam pemahaman mereka mengenai sains dasar dan kajian kawasan, menggunakan teknologi maklumat dan komunikasi yang canggih. Kampus kami yang serba lengkap, dengan Perpustakaan dan Pusat Maklumat Matsushita yang luar biasa (MLIC), membolehkan para pelajar untuk mengikuti perkembangan zaman global dan teknologinya yang pesat berubah. Walaupun Bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran, pelbagai peringkat kursus bahasa Jepun ditawarkan di IUJ supaya mereka yang ingin mengembangkan kecekapan mereka dalam bahasa Jepun untuk latihan atau kerjaya profesional di mana pengetahuan mengenai bahasa Jepun adalah penting dapat melakukannya. Pada masa yang sama, kursus bahasa Jepun akan membantu para pelajar di luar negara untuk lebih memahami budaya Jepun dan akan membantu dalam komunikasi dan pertukaran silang budaya sehari-hari mereka.

Mereka yang ingin mengejar kerjaya profesional dalam perniagaan global dan organisasi awam akan meninggalkan IUJ bukan sahaja dengan MBA atau gelar MA tetapi juga dengan rangkaian peribadi dan profesional seumur hidup di seluruh dunia yang akan menjadi aset besar yang berguna sepanjang hidup anda.

GSIM Memperoleh AACSB * Akreditasi Antarabangsa

Dari 20 Februari 2018, Sekolah Pengajian Siswazah Antarabangsa (GSIM), IUJ dengan bangganya memperoleh akreditasi daripada AACSB International, pihak berkuasa terkemuka di dunia mengenai jaminan mutu sekolah perniagaan. Sila rujuk pengumuman Ketua AACSB, Ruang Berita AACSB, dan pengumuman Serantau yang telah dihantar kepada kira-kira 100 pemberita di rantau terdekat kami oleh AACSB. IUJ telah menjadi salah satu daripada empat universiti yang diiktiraf AACSB di Jepun sehingga kini, dan universiti sederhana Inggeris yang terakreditasi pertama di Jepun, menawarkan program ijazah siswazah.

Mengenai GSIM

Dengan misi untuk memupuk individu bijak untuk perniagaan dan kepimpinan sosial global, GSIM ditubuhkan pada tahun 1988 di bawah bimbingan dan kerjasama Amos Tuck School of Business di Dartmouth College, Amerika Syarikat. GSIM adalah sekolah perniagaan gaya AS yang pertama di Jepun dan program MBA pertama di Jepun untuk mengajar kursusnya hanya dalam bahasa Inggeris. Sejak itu, GSIM telah membina sebuah rangkaian alumni antarabangsa yang merangkumi lebih dari 120 buah negara dan wilayah, dan membangunkan kampusnya menjadi persekitaran pelbagai, multinasional, multikultural, pelbagai etnik yang terdiri daripada pelajar dari seluruh dunia. GSIM telah berkembang menjadi sebuah sekolah perniagaan yang diiktiraf dunia, dianggarkan di antara 100 sekolah perniagaan teratas di dunia (contohnya, The Economist Intelligence Unit).* Mengenai AACSB

Ditubuhkan pada tahun 1916 dan beribu pejabat di Tampa, Florida, Amerika Syarikat, AACSB International adalah badan pengiktirafan global yang paling lama berkhidmat untuk sekolah perniagaan, menghubungkan pendidik, pelajar, dan perniagaan untuk mencipta pemimpin besar generasi akan datang . AACSB International adalah perikatan pendidikan perniagaan terbesar di dunia.

Akreditasi AACSB secara meluas dianggap sebagai tahap akreditasi tertinggi untuk sekolah perniagaan, "ciri keunggulan" dalam pendidikan perniagaan, dan sinonim dengan standard tertinggi kualiti. Akreditasi AACSB telah mendapat kurang daripada 5 peratus daripada sekolah perniagaan dunia.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai AACSB, sila lawati www.aacsb

Lokasi

Niigata

Alamat
International University of Japan
777 Kokusai-cho, Minami Uonuma-shi

949-7277 Niigata, Niigata Prefecture, Jepun

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

AACSB Accredited