Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Dengan lebih dari 100 tahun tradisi dan sejarah, Akademi Ritsumeikan membuka APU pada bulan April 2000 sebagai universiti antarabangsa yang pertama di Jepun. Sekolah siswazah kami mengalu-alukan pelajar menjadi kurikulum berasaskan bahasa Inggeris sepenuhnya dalam persekitaran budaya yang unik. Sekolah Siswazah di APU memberi tumpuan kepada kajian Asia Pasifik, dengan pilihan kajian yang bertujuan untuk menangani isu-isu kompleks yang dihadapi oleh masyarakat dan persekitaran rantau Asia Pasifik, serta pengurusan, dengan tumpuan kepada gaya perniagaan Jepun dan dunia dinamik perniagaan Antarabangsa. Sekolah Siswazah APU diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Sukan, Sains dan Teknologi Jepun (MEXT).

Pendidikan Kelas Dunia

Program lepasan APU telah dipilih untuk beberapa skim biasiswa berprestij sejak beberapa tahun kebelakangan ini, termasuk Program Biasiswa Siswazah Bersama Jepun / Bank Dunia dan "Program Biasiswa Bank Pembangunan Asia-Asia". Beberapa organisasi lain yang menaja pelajar siswazah kami termasuk Kementerian Kewangan Indonesia, syarikat Jepun, badan kerajaan tempatan dan JICA.

Persekitaran Antarabangsa Sesungguhnya

Kampus itu adalah pintu unik untuk dunia, menarik pelajar dan fakulti dari seluruh dunia. Ahli fakulti Jepun juga datang kepada kami dengan pelbagai karier antarabangsa dan pengalaman akademik. Campuran bahasa dan budaya yang sangat kaya ini telah memperoleh reputasi APU sebagai "kampung global" di Jepun.

Pengalaman Jepun

Sebagai kelas sekolah siswazah dijalankan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, tidak diperlukan pengetahuan bahasa Jepun terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang berminat untuk belajar bahasa Jepun, kelas peringkat pemula diadakan khusus untuk pelajar siswazah tanpa kos tambahan. Memasuki budaya Jepun, pelajar dapat menggunakan kemahiran bahasa baru mereka untuk digunakan setiap hari.

Akreditasi Antarabangsa

- Sehingga Ogos 2016 - Ritsumeikan Asia Pacific University adalah ahli akreditasi AACSB International-The Association untuk Advance Sekolah Perniagaan ( http://AACSB.edu/ ) Ritsumeikan Asia Pacific University adalah salah satu daripada hanya tiga institusi di Jepun untuk mencapai akreditasi ini. Daripada institusi ini, kami hanya menawarkan satu kurikulum perniagaan sarjana dalam Bahasa Inggeris dan Jepun dan mempunyai satu-satunya program MBA Bahasa Inggeris yang diiktiraf AACSB di Jepun.

Lokasi

Beppu

Ritsumeikan Asia Pacific University

Alamat
1-1 Jumonjibaru, Beppu, Oita
874-8577 Beppu, Ōita Prefecture, Jepun
Telefon
+81-977-78-1119

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami