University College Of The Caribbean

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Gambaran Keseluruhan

The University College of the Caribbean secara persendirian diadakan College University menawarkan kursus di peringkat Diploma, Madya, peringkat Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana Pendidikan. bidang teras kami tumpuan ialah Pengajian Perniagaan, Teknologi Maklumat dan Undang-undang.

SEJARAH

Pada tahun 2002, Institut Sains Pengurusan (IMS - est. Januari 1992), yang diperolehi Institut Pengurusan dan Pengeluaran, (IMP - est. Januari 1976) untuk membentuk konsortium terbesar pengajian tinggi swasta di Jamaica. Penggabungan itu menciptakan University College of the Caribbean (UCC). UCC menjadi pertubuhan induk pada tahun 2004. Entiti baru ini dengan kerjasama Florida International University (FIU), University of Florida (UF), dan Florida State University (FSU) kemudian memulakan inisiatif utama untuk melancarkan beberapa perniagaan baru, teknologi maklumat dan program latihan kejuruteraan di Jamaica , yang bermula pada Jun 2005. Pada bulan Mei 2008, UCC telah diberi kebenaran untuk menawarkan Diploma dalam Undang-undang dengan kerjasama University of London. Hari ini, University of London Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang, Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perbankan dan Kewangan dan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Perbankan dan Kewangan juga dihantar / ditawarkan di UCC.

Objektif utama UCC memberi tumpuan kepada persediaan selanjutnya lulusan sekolah menengah dan profesional peringkat pertengahan dengan sedikit latihan pengajian tinggi untuk masuk, atau untuk mobiliti ke atas ke dalam perniagaan atau industri. Sejak penubuhannya (UCC / IMS / IMP), kira-kira 65,000 orang telah berjaya menamatkan pengajian di beberapa programnya. Pada masa ini, organisasi mempunyai sambilan tahunan dan jumlah pelajar sepenuh masa (terutamanya profesional yang bekerja) kira-kira 4,000 dan kakitangan pentadbiran dan akademik yang berkelayakan dan berpengalaman 192 dan 250 masing-masing untuk menyokong semua program yang tersebut di atas.

Pendaftaran

The University College of the Caribbean didaftarkan dan diiktiraf dan beberapa program yang diiktiraf oleh Majlis Universiti Jamaica (UCJ), badan akreditasi rasmi untuk pengajian tinggi di Jamaica dan merupakan ahli Komanwel dan OAS konsortium universiti, Majlis Amerika pada pendidikan (ACE) dan Persatuan Antarabangsa University Presidents (IAUP).

Model perniagaan

UCC beribu pejabat di 17 Worthington Avenue dan kampus satelit di Old Hope Road dan Oxford Terrace lokasi di Kingston dan lima kampus cawangan di lokasi-lokasi di Montego Bay, Mandeville, Ocho Rios, Savanna-la-Mar dan Mei Pen. UCC telah mula pengembangannya ke rantau Caribbean Timur melalui penyampaian program dalam talian, khususnya dalam Antigua & Barbuda, St. Vincent & Grenadines, Grenada, Dominica dan Turks & Caicos.

UCC, melalui anak syarikatnya, IMS, telah ditubuhkan sebagai hab serantau di Caribbean terutamanya untuk import dan eksport perkhidmatan pendidikan tinggi dan program (iaitu sarjana muda dan ijazah lanjutan sahaja) yang ditawarkan oleh dua rakan kongsi luar negara utama, Universiti dan Antarabangsa Florida University of London. UCC melalui IMP adalah badan yang bertanggungjawab untuk pembangunan dan penghantaran, sijil tempatan asli profesional, syarikat bersekutu dan ijazah sarjana muda untuk pasaran Jamaica tempatan.

tadbir urus

UCC beroperasi di bawah Presiden Dr. Winston Adams dan Ketua Pegawai Eksekutif, Puan Geraldine Adams dan diuruskan oleh seorang Timbalan Presiden dan pasukan Naib Presiden, Pengarah dan Pengurus, termasuk profesional yang memegang ijazah kedoktoran yang berkelayakan dalam pelbagai disiplin. UCC juga menggunakan dan terus membangunkan sistem pengurusan dengan objektif untuk memastikan bahawa kualiti perkhidmatan yang disampaikan itu adalah lebih baik sebagai institusi tumbuh bagi memastikan pelajar dan pihak berkepentingan hasil optimum.

Kelebihan daya saing

Konsep Kolej Universiti bertunjang teguh pada falsafah pendidikan berdasarkan fleksibiliti, piawaian profesional dan pendedahan tempat kerja. UCC adalah selanjutnya dibezakan oleh kepelbagaian program dan peringkat, fleksibiliti kelayakan masuk, standard keluar yang jelas yang ditanda aras dengan amalan profesional, kecekapan tersendiri graduan; relevan; akses yang saksama; daya maju kewangan; kepelbagaian fakulti, kakitangan dan program; berkualiti tinggi program tempatan dan luar negara; pengaturan perkongsian antarabangsa dan tadbir urus yang boleh diteladani.

Dengan statusnya sebagai sebuah Kolej Universiti, UCC mampu pelajar kelebihan terbaik kedua-dua sistem dengan pilihan program ijazah sarjana muda dan diploma asli ketat dan tepat pada masanya dilengkapi dengan batu loh sama berkaitan sarjana muda dan program Masters ditawarkan bagi pihak rakan kongsi luar negara, Universiti Antarabangsa Florida dan University of London.

UCC juga mempunyai dalam digerakkan oleh satu Kolej Universiti Yayasan Caribbean yang yang bertanggungjawab untuk menawarkan dan menguruskan biasiswa untuk pelajar UCC. Dengan berbuat demikian ia menawarkan pelbagai biasiswa, memaksimumkan peluang pendidikan tinggi untuk murid di Jamaica.

Yayasan UCC juga didakwa menjalankan aktiviti mengumpul dana untuk UCC untuk menyokong bukan sahaja program biasiswa tetapi juga aktiviti untuk menaik taraf kemudahan dan memperluaskan penawaran program. Yayasan UCC (US) Incorporated didaftarkan di negeri Florida, sebagai 502 c 3 kebajikan awam.

Saiz Pasaran dan Penerangan

pelajar teras UCC ini diambil dari pelbagai industri. Mereka biasanya bekerja di barisan kanan perkeranian, penyeliaan dan pengurusan dan utama di berumur 30-an dan 40-an. Dengan pengembangannya ke menawarkan program sepenuh masa di Kampus Worthington Avenue di New Kingston, UCC kini juga memenuhi keperluan graduan sekolah tinggi baru-baru ini sebahagian besarnya dari kawasan korporat, berumur terutamanya daripada remaja mereka untuk awal dan pertengahan dua puluhan.

Pada pertengahan 2012, UCC menubuhkan Pejabat Antarabangsa yang akan menawarkan sokongan utama kepada inisiatif pengantarabangsaan Universiti. Inisiatif ini melibatkan antara lain, menarik pelajar dari seluruh dunia yang bukan sahaja akan menyumbang pengetahuan mereka kepada masyarakat UCC tetapi juga mengalami budaya Jamaica melalui kurikulum akademik UCC.

Lokasi

Kingston

Alamat
University College of the Caribbean,
17 Worthington Avenue

Kingston, St Andrew Parish, Jamaika

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami