The Mico University College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

MICO UNIVERSITY COLLEGE

didaftarkan oleh Majlis Universiti Jamaica (UCJ) untuk menyediakan pendidikan guru di peringkat ijazah siswazah. Perlu diingatkan bahawa program ini diluluskan oleh Majlis Universiti Jamaica (UCJ).

Gred Graduate

Sekolah Pengajian Siswazah Mico mempunyai mandat untuk membuat sumbangan dinamik ke landskap akademik dengan menghasilkan pendidik yang berkemahiran tinggi, kakitangan kepimpinan, pembuat dasar dan penyelesai masalah.

Berkolaborasi dengan Institut Penyelidikan Teknologi dan Pendidikan (ITER), Sekolah Pengajian Siswazah bertujuan untuk mempromosikan dan menyelaras perusahaan berkualiti yang menawarkan program pengajian siswazah lulusan, lanjutan dan profesional, menjalankan penyelidikan dan menyediakan perkhidmatan kepada orang awam sesuai dengan kami misi.

Pada masa ini, Sekolah menawarkan empat (4) Program Siswazah:

  • Sarjana Seni Dalam Pengajaran (MAT)
  • Eksekutif Masters dalam Pengurusan Pendidikan (EMEM) (beberapa kursus diajar oleh The Mona School of Business)
  • Sarjana Pendidikan Khas
  • M.Sc Kaunseling

Tuisyen

Tuisyen dikenakan setiap kredit dengan kadar tertakluk kepada perubahan setiap tahun. Yuran Wajib Universiti ditambah untuk barangan lain. Pelajar dikehendaki membuat pembayaran secara penuh, tetapi pelan pembayaran biasanya tersedia dari Jabatan Akaun. Yuran semasa setiap kredit ialah $ 16,000.00 dan pelajar dijangka mengejar minimum 9 kredit setiap semester.

Syarat kemasukan

  1. Mendapat sekurang-kurangnya ijazah Sarjana Muda dari institusi yang diakreditasi dan mungkin: ijazah yang terlatih - ijazah dengan latihan guru atau-ijazah sarjana yang terlatih tanpa latihan guru
  2. Transkrip Rasmi daripada semua Kolej dan Universiti yang pernah dihadiri.
  3. Dua surat cadangan: satu daripada pentadbir atau kakitangan lain yang boleh membuktikan prestasi dan sikap pemohon untuk bekerja.
  4. Mana-mana kelayakan lain yang mungkin dianggap sesuai oleh Lembaga Kemasukan Kolej Universiti.
  5. Rekod Pekerjaan Semasa.
  6. Kertas satu halaman bertulis mengenai niat dan pernyataan mengenai 'Apa yang dimaksudkan untuk menjadi Pemimpin dalam Organisasi, dalam Era ini.'

Permohonan ini merupakan bahagian penting dari rekod Universiti dan perlu diselesaikan dengan teliti dan tepat. Borang permohonan tidak lengkap boleh mengakibatkan penolakan.

Pemohon perlu melengkapkan permohonan kemasukan, termasuk yuran permohonan yang tidak dapat dikembalikan sebanyak JA $ 700.00 yang dibayar kepada The Mico University College . Borang permohonan boleh didapati dalam talian atau di Pejabat Hal Ehwal Pelajar.

Tarikh akhir untuk penyerahan: Hubungi Sekolah Pendidikan Siswazah.

Lokasi

Kingston

Alamat
The Mico University College
1A Marescaux Road
Kingston 5

Kingston 5 Kingston, St Andrew Parish, Jamaika

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami