University of Turin

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

BERLAKU di UniTo untuk tahun 2020-2021 di href = "https://apply.unito.it

Klik di sini untuk maklumat mengenai prosedur dan tarikh akhir permohonan.

-------------------------------------------------- ------

University of Turin adalah salah satu Universiti Itali yang paling purba dan berprestij.

Mempunyai kira-kira 70,000 pelajar , 4,000 staf akademik, pentadbiran dan teknikal , 1800 pelajar pascasiswazah dan pascasiswazah serta 120 bangunan di kawasan yang berbeza di Turin dan tempat utama di Piedmont , University of Turin boleh dianggap sebagai "bandar dalam- sebuah bandar, "mempromosikan budaya dan menghasilkan penyelidikan, inovasi, latihan, dan pekerjaan.

132080_012_campus_luigi_einaudi.jpgfoto ihsan dari Michele D'Ottavio

University of Turin kini merupakan salah satu Universiti Itali terbesar, terbuka kepada penyelidikan dan latihan antarabangsa. Ia menjalankan penyelidikan saintifik dan menganjurkan kursus dalam semua bidang, kecuali Kejuruteraan dan Senibina. Ia adalah sebahagian daripada komuniti, bertindak untuk menghidupkan semula kawasan bandar dan pinggir bandar, mempromosikan interaksi budaya, integrasi sosial, dan pembangunan, menggalakkan dialog dan pemahaman tentang realiti semasa.

Beasiswa yang disediakan untuk Pelajar Antarabangsa

Maklumat: en.unito.it/international-scholarships

Kursus

University of Turin hampir meliputi setiap bidang pengetahuan; Pusat Penyelidikan Diagnostik, Biosensoristik dan Nanoteknologi Perubatan adalah antara yang terbaik di Itali.

Beberapa kursus ijazah yang ditawarkan adalah unik di Itali, seperti Strategi Ketenteraan, Bioteknologi, Sains Sukan, Pemulihan dan Pemuliharaan (di Venaria).

University of Turin mempunyai tradisi penyelidikan yang luar biasa dalam mata pelajaran tradisi seperti sejarah, falsafah, undang-undang, ekonomi, dan perubatan tetapi pada masa ini ia beralih ke sektor moden yang penting, seperti sains makanan, politik sosial, IT, seni persembahan dan sains komunikasi .

132081_019_graf_library.jpgfoto ihsan Andrea Gurmani

Program pembiayaan

(Pelajar sarjana muda)

Kemasukan ke gelaran kitaran pertama Itali biasanya tertakluk kepada kehadiran sekolah menengah sekurang-kurangnya 12 tahun.

Pelajar sarjana muda yang memperoleh Diploma sekolah menengah selepas tempoh yang lebih pendek daripada 12 tahun boleh menyertai Program Yayasan: kursus dalam talian satu tahun menyediakan 60 kredit yang terdiri terutamanya dalam bahasa dan budaya Itali dan mata pelajaran lain yang menarik. Pelajar antarabangsa dibenarkan menghadiri seluruh program dalam talian di negara mereka sendiri, kecuali ujian akhir yang akan berlangsung di University of Turin .

Program Yayasan juga dibuka untuk jumlah maksimum 30 kredit dalam bahasa dan budaya Itali kepada pelajar yang tahun persekolahannya berakhir enam bulan sebelum tahun sekolah Itali dan tidak diperlukan untuk mendapatkan kredit Universiti lebih lanjut.

Maklumat di https://foundationprogramme.unito.it/

Perpustakaan dan muzium

Terdapat lebih daripada 70 perpustakaan universiti yang terdiri daripada kira-kira dua juta buku: 100.000 adalah jumlah antik. Taman Botani dan beberapa Muzium Universiti seperti "Cesare Lombroso" - Muzium Antropologi Jenayah dan "Luigi Rolando" - Muzium Anatomi Manusia terkenal.

Universiti menarik minat rangkaian muzium tempatan, dari mata pelajaran dari Mesir ke Seni Kontemporari dan ia menjalankan unit media, radio, televisyen dan unit pengeluarannya sendiri.

Komitmen yang kuat

Universiti menjadikan pendirian aktif terhadap beberapa isu sosial, seperti persekitaran, dadah, peluang yang sama dan hak orang yang mempunyai keperluan khusus. Ia juga bertindak sebagai peringkat antarabangsa melalui perkongsian perkongsian dengan India, China, negara-negara membangun di Asia, Amerika Latin, Eropah Timur, Wilayah Mediterranean dan dengan beberapa organisasi antarabangsa yang beroperasi di rantau ini.

Agensi Wilayah Piedmont untuk Hak untuk Pendidikan Universiti (EDISU) - sebuah institusi serantau yang menawarkan bantuan kepada pelajar - anugerah beasiswa kepada pelajar universiti berdasarkan prasyarat merit dan keperluan: jumlah biasiswa bergantung pada keadaan kewangan pelajar.

132082_020_palazzo_rettorato.jpgfoto ihsan dari University of Turin

Lokasi

Turin

Alamat
Via Giuseppe Verdi 8
10124 Turin, Piedmont, Itali
Telefon
+39 011 6706111

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami