University of Trieste

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1924 , University of Trieste adalah sebuah universiti bersaiz sederhana dengan populasi pelajar kira-kira 16,000. Ia menawarkan pelbagai program sarjana di peringkat sarjana muda, tuan dan doktor, serta tuisyen kejuruan pendek, tuan lanjutan dan program pengkhususan, yang kebanyakannya berada di kawasan perubatan. Beberapa program ijazah diajar dalam bahasa Inggeris .

Universiti kini mempunyai 10 jabatan: Ekonomi , Perniagaan, Matematik dan Sains Statistik ; Kejuruteraan dan Senibina ; Kemanusiaan; Pengajian Undang-undang, Bahasa, Interpretasi dan Terjemahan ; Matematik dan Geosains ; Perubatan, Pembedahan dan Sains Kesihatan ; Sains Hayat ; Sains Farmaseutikal dan Kimia ; Fizik; Sains Politik dan Sosial .

Universiti ini mengambil bahagian dalam banyak projek penyelidikan di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Ia juga terlibat dalam pelbagai program pertukaran pelajar dan kakitangan dengan universiti di EU dan bekerjasama dengan beberapa universiti dari Eropah Timur dan negara-negara bukan EU yang lain.

Mobiliti Antarabangsa di University of Trieste

Universiti adalah persimpangan pengetahuan.

Berikutan strategi Lisbon, yang menekankan penciptaan masyarakat berasaskan pengetahuan yang lebih berdaya saing dan dinamik, mobiliti antarabangsa dan pengantarabangsaan universiti boleh mewakili alat strategik untuk pembangunan sosial, budaya dan ekonomi sesebuah negara. Mereka boleh dianggap sebagai cabaran dan peluang untuk Institusi Tinggi yang terlibat untuk membesarkan dan memperkayakan rangkaian kursus yang ditawarkan.

Pengantarabangsaan sistemnya, yang telah dimulakan oleh University of Trieste sejak lama, sangat sesuai dengan titik-titik ini dan terletak juga dalam kedudukan strategik dan panggilan sejarah bersejarah di bandar Trieste.

University of Trieste terlibat secara aktif dalam Program yang berbeza di peringkat Eropah (LLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Alpe Adria, Bovec Summer School) dan dalam lingkungan Eropah (Tempus) dan kerangka antarabangsa yang lebih luas (Program ISEP, Program Geran Mobiliti Antarabangsa, Marco Polo Projek).

Lokasi

Trieste

Alamat
Piazzale Europa, 1
34127 Trieste, Friuli-Venezia Giulia, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami