University of Siena

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Siena adalah salah satu universiti tertua di Eropah. Sejarahnya telah berkembang bersama dengan tradisi budaya Tuscany sejak Abad Pertengahan.

Siena terletak di tengah-tengah Tuscany, di tengah Itali, di tengah-tengah kawasan bukit yang lembut. ia adalah sebuah bandar yang unik, di mana para pelajar boleh menghabiskan tempoh kajian yang tenang, selamat dan menguntungkan, penuh peluang untuk pengayaan peribadi mereka.

Dengan lebih 17,000 pelajar University of Siena sentiasa dikelaskan dalam kedudukan nasional dan antarabangsa, di kalangan Universiti bersaiz sederhana.

Pelajar di Siena boleh menjadi sebahagian daripada komuniti sebenar orang yang didorong oleh kehausan pengetahuan dan pembelajaran, dengan staf akademik yang prihatin dan didekati dan banyak perkhidmatan yang mereka miliki.

Organisasi yang berhati-hati dan kualiti pengajaran (dinilai secara berkala), perkhidmatan untuk memudahkan pembelajaran seperti perpustakaan dan makmal yang cekap dan teratur, serta aktiviti tunjuk ajar yang mesra, orientasi dan berterusan, sokongan kepada pelajar kurang upaya dan mereka yang mengalami masalah; ini adalah beberapa perkara kuat dari University of Siena .

Kehidupan seorang pelajar

Semua pelajar kami boleh mendapat faedah dan mengambil kesempatan daripada perkhidmatan yang berbeza.

Penginapan: di Siena terdapat pilihan perumahan yang berbeza, dari dewan kediaman universiti ke lokasi persendirian (pangsapuri individu / berkongsi atau bilik single / double). Cara terbaik untuk mencari penginapan yang sesuai ialah mencari bilik di Siena selepas ketibaan anda, dengan sokongan pejabat orientasi.

Kantin universiti dijalankan oleh DSU-Toscana (Pihak Berkuasa Wilayah untuk Grants Pendidikan Tinggi),

yang menawarkan pelajar kos rendah, makanan lengkap, dengan menu pelbagai. Untuk mendapatkan akses kepada kantin universiti, pelajar memerlukan kad pintar yang dikeluarkan semasa pendaftaran.

Dengan kerjasama Pihak Berkuasa Wilayah untuk Geran Pendidikan Tinggi (Azienda Regionale per il Diritto allo Studio Universitario - ARDSU) dan Pusat Sukan Universiti Siena (CUS), Universiti menggalakkan sukan untuk pelajar dengan menawarkan kursus secara percuma atau pada kadar yang dikurangkan dalam: bola keranjang, bola sepak, bola tampar, ragbi, judo, latihan berat, pagar dan tenis.

Rangkaian Pelajar Erasmus (ESN) Siena adalah organisasi pelajar antarabangsa yang bukan keuntungan. Misi mereka adalah untuk mewakili pelajar antarabangsa, dengan itu menyediakan peluang untuk memahami budaya dan pembangunan diri di bawah prinsip Pelajar Membantu Pelajar.

Sistem Buddy adalah program yang dipromosikan oleh University of Siena dengan kerjasama ESN Siena GES, di mana pelajar pertukaran masuk dipadankan dengan pelajar-pelajar University of Siena

Tujuan utama program ini adalah untuk membantu pertukaran pelajar dengan maklumat praktikal mengenai hidup dan belajar di Siena dan untuk memudahkan integrasi mereka dalam kehidupan akademik Itali dan komuniti pelajar.

Pembelajaran pelajar

Tutor pelajar adalah pelajar yang berpengalaman yang boleh didapati untuk pelajar lain untuk maklumat yang berkaitan dengan organisasi pengajaran, kemudahan, dan perkhidmatan universiti.

Perkhidmatan tutor terdiri daripada aktiviti-aktiviti di mana tutor pelajar terlibat dalam kehidupan universiti melalui:

 • orientasi untuk pelajar sekolah menengah
 • memberi sokongan maklumat dan tutorial melalui temu bual, kenalan telefon atau e-mel yang ditujukan kepada pelajar universiti
 • mengalu-alukan pelajar baru dan mengambil bahagian dalam inisiatif yang dipromosikan oleh universiti dan jabatannya
 • mengambil bahagian dalam orientasi lain dan aktiviti tuisyen untuk diputuskan dengan pelbagai badan institusi

University of Siena menganugerahkan kitaran pertama, kitaran kedua dan gelaran kitaran panjang tunggal dalam 15 Jabatan berikut:

 • Bioteknologi perubatan
 • Ubat molekul dan perkembangan
 • Perubatan, pembedahan dan neurosains
 • Ekonomi dan statistik
 • Undang-undang
 • Sains politik dan antarabangsa
 • Perniagaan dan undang-undang
 • Bioteknologi, kimia dan farmasi
 • Kejuruteraan maklumat dan matematik
 • Kehidupan Sains
 • Sains fizikal, Bumi dan persekitaran
 • Kritikan falsafah dan sastra
 • Pendidikan, sains manusia dan komunikasi antara budaya
 • Sains sosial, politik dan kognitif
 • Warisan sejarah dan kebudayaan

Selain itu, beberapa darjah interfacus boleh didapati. Pendidikan pascasiswazah di University of Siena dijalankan di sekolah pascasarjana. Program sarjana dan lanjutan (kitaran ketiga), latihan, latihan lanjutan dan kursus penyegaran dan sekolah musim panas, sementara penyelidikan pasca siswazah dilakukan di sekolah-sekolah doktoral.

University of Siena telah menubuhkan Program Doktor untuk golongan muda dengan kepakaran tertentu dalam bidang penyelidikan yang ingin mendapatkan kelayakan PhD. Program Doktor menawarkan pelbagai program mengenai topik saintifik khusus, yang dijalankan di Sekolah Siswazah Santa Chiara.

Kemasukan ke Program Doktor adalah tertakluk kepada proses pemilihan, yang terbuka kepada mereka yang memiliki ijazah kitaran kedua Itali (atau ijazah yang dianugerahkan di bawah sistem Itali sebelumnya) atau kelayakan yang setara yang dianugerahkan oleh universiti asing.

Penyelidikan saintifik dijalankan di jabatan universiti, yang dianjurkan dalam satu atau lebih banyak sektor penyelidikan mengikut matlamat atau kaedah mereka. Di dalam setiap sektor, aktiviti penyelidikan dilancarkan dan diselaraskan dan cadangan ditakrifkan untuk penubuhan dan organisasi program penyelidikan doktoral. Aktiviti perundingan dan penyelidikan yang dijalankan di Universiti untuk pihak ketiga biasanya dilakukan dalam jabatan.

This school offers programs in:
 • English

Lihat MA » Lihat MSc » Lihat program sarjana » Lihat Health MSc » Lihat Health Sarjana » Lihat Tahun Penubuhan » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Sarjana Bahasa dan Pikiran: Pengajian Linguistik dan Kognitif

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Program Master dalam "Bahasa dan Minda. Linguistik dan Pengajian Kognitif "diartikulasikan dalam dua kurikulum: Linguistik dan Kognisi; Falsafah dan Kognisi. Program ini memfokuskan, dalam kurikulum, kajian bahasa dalam perspektif kajian kognitif dan falsafah bahasa dan minda. [+]

Program Master dalam "Bahasa dan Minda. Linguistik dan Pengajian Kognitif " diartikulasikan dalam dua kurikulum:

Linguistik dan KognisiFalsafah dan Kognisi

Program ini memfokuskan, dalam kurikulum, kajian bahasa dalam perspektif kajian kognitif dan falsafah bahasa dan minda. Ini terutamanya ditujukan kepada pelajar yang berminat dalam:

penerangan mendalam bahasa manusia, dalam pelbagai jenisnya termasuk dialek yang berlainan;kajian bahasa sebagai kapasiti kognitif dan kaitannya dalam domain pemerolehan bahasa pertama dan kedua dan patologi bahasa;kajian dasar bahasa dan kognisi falsafah, psikologi, biologi dan sosial;kajian tentang kaitan analisis bahasa manusia untuk kajian falsafah.Arkib foto Universita di Siena... [-]

MSc

Msc Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi bertujuan untuk membentuk siswazah dengan kemahiran maju dalam pemprosesan dan sistem penghantaran maklumat dan untuk memberikan pengetahuan yang lebih khusus dalam reka bentuk peranti dan sistem elektronik. [+]

Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi

Ini adalah program siswazah 2 tahun yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang ditawarkan kepada pelajar kebangsaan dan antarabangsa.

Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Elektronik dan Komunikasi bertujuan untuk membentuk siswazah dengan kemahiran maju dalam pemprosesan dan sistem penghantaran maklumat dan untuk memberikan pengetahuan yang lebih khusus dalam reka bentuk peranti dan sistem elektronik. Ia menyediakan kemahiran dan kaedah metodologi yang diperlukan untuk merekabentuk dan membangunkan sistem bagi pemprosesan isyarat dan imej, reka bentuk antena, sistem dan peralatan mikro, reka bentuk elektronik dan digital elektronik dengan aplikasi dalam bidang elektronik, telekomunikasi.... [-]


Sarjana Biologi - Biodiversiti Kurikulum dan Kesihatan Alam Sekitar

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Kursus Ijazah Sarjana dalam Biologi menyediakan kursus latihan khusus untuk akses ke peringkat lanjutan latihan (PhD) dan untuk menjalankan penyelidikan saintifik di universiti atau di makmal penyelidikan awam atau swasta, aktiviti projek dalam syarikat bioteknologi, farmaseutikal dan agro / makanan dan organisasi awam dan swasta, dan peluang pekerjaan dalam bidang kesan alam sekitar, biodiversiti dan kesihatan. [+]

Biologi (Kepelbagaian Biodiversiti dan Kesihatan Alam Sekitar)

Kursus Ijazah Sarjana dalam Biologi menyediakan kursus latihan khusus untuk akses ke peringkat lanjutan latihan (PhD) dan untuk menjalankan penyelidikan saintifik di universiti atau di makmal penyelidikan awam atau swasta, aktiviti projek dalam syarikat bioteknologi, farmaseutikal dan agro / makanan dan organisasi awam dan swasta, dan peluang pekerjaan dalam bidang kesan alam sekitar, biodiversiti dan kesihatan.

Biodiversiti dan Kesihatan Alam Sekitar adalah salah satu daripada dua laluan pendidikan program MSc dalam Biologi University of Siena .

Arkib foto Universita di Siena

Kursus ini bertujuan memberi pandangan tentang bidang keanekaragaman hayati dan cara interlinking dengan kesihatan planet. Tema dalam bidang kepelbagaian mikroba, kulat, tumbuhan dan haiwan akan dilindungi, sama ada dengan aktiviti kuliah dan berasaskan makmal. Modul yang menumpukan pada biologi pemuliharaan dan pengurusan sumber akan ditangani untuk melatih pelajar tentang kemampanan alam sekitar, dengan menentukan peranan organisma hidup dalam ekosistem dan menggunakan teknik pengawasan dan kawalan untuk memelihara kepelbagaian mereka. Isu kritikal mengenai sumbangan biodiversiti kepada pembangunan farmaseutikal dan kawalan kualiti dan keselamatan sumber makanan juga akan dipertimbangkan.... [-]


Sarjana dalam Matematik Gunaan

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

MSc dalam Matematik Gunaan bertujuan untuk menyediakan kecekapan peringkat tinggi untuk formalisasi dan analisis mathematical yang timbul daripada masalah yang timbul daripada sains dan teknologi yang diterapkan, dengan tumpuan khas pada analisis sistem data besar dan sistem yang kompleks. [+]

Matematik Gunaan

Ini adalah program siswazah 2 tahun yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang ditawarkan kepada pelajar kebangsaan dan antarabangsa.

MSc dalam Matematik Gunaan bertujuan untuk menyediakan kecekapan peringkat tinggi untuk formalisasi dan analisis mathematical yang timbul daripada masalah yang timbul daripada sains dan teknologi yang diterapkan, dengan tumpuan khas pada analisis sistem data besar dan sistem yang kompleks.

Program ini menyediakan kursus yang melengkapkan kecekapan matematik asas, meliputi semua bidang utama Matematik (Matematik Logik, Algebra, Geometri, Analisis Matematik, Fizik Matematik, Statistik, Analisis Berangka, Pengoptimuman, Asas Matematik).... [-]


Sarjana dalam Pengurusan dan Tadbir Urus - Perakaunan dan Pengurusan Kurikulum

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Kursus ini bertujuan untuk memberi pelajar pengetahuan mendalam mengenai konsep teori dan penerapan utama dalam perakaunan dan pengurusan, dengan merujuk kepada dinamik ekonomi dan pengurusan dalam konteks antarabangsa. [+]

Pengurusan dan Tadbir Urus (Pengkhususan dalam Perakaunan dan Pengurusan)

Kursus ini bertujuan untuk memberi pelajar pengetahuan mendalam mengenai konsep teori dan penerapan utama dalam perakaunan dan pengurusan, dengan merujuk kepada dinamik ekonomi dan pengurusan dalam konteks antarabangsa.

Pelajar dibiasakan dengan teori ekonomi, pengurusan moden, konsep, teknik, dan aplikasi mereka. Matlamatnya adalah untuk menyediakan pelajar dengan alat canggih yang diperlukan untuk menyiasat isu-isu ekonomi, sosial, undang-undang, budaya dan teknologi.

Perhatian khusus dikhaskan untuk evolusi baru-baru ini dan perubahan besar persekitaran operasi firma untuk menyediakan pelajar dengan kecekapan yang mencukupi berkaitan dengan proses kerajaan, pengurusan, dan organisasi dalam pelbagai jenis firma, yang beroperasi dalam pelbagai perniagaan (sektor awam dan swasta ).... [-]


Sarjana Kejuruteraan Komputer dan Automasi

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

MSc Kejuruteraan Komputer dan Automasi bertujuan untuk menyediakan kecekapan peringkat tinggi untuk reka bentuk, pengurusan, pembangunan dan inovasi dalam bidang seni bina perkakasan dan perisian canggih, dan sistem kawalan dan robotik. [+]

Kejuruteraan Komputer dan Automasi

MSc Kejuruteraan Komputer dan Automasi bertujuan untuk menyediakan kecekapan peringkat tinggi untuk reka bentuk, pengurusan, pembangunan dan inovasi dalam bidang seni bina perkakasan dan perisian canggih, dan sistem kawalan dan robotik. Secara khususnya, program ini memberi tumpuan kepada interaksi manusia-mesin dalam erti kata yang luas, merangkumi topik-topik seperti kecerdasan buatan, pembelajaran mesin, pemprosesan berprestasi tinggi koleksi data besar-besaran, antara muka robot manusia, dan sistem untuk automasi pengeluaran.

Arkib foto Universita di Siena

Pelajar boleh melengkapkan program ini dengan memberi tumpuan sama ada pada reka bentuk sistem maklumat atau robotika dan automasi. Khususnya, pelajar boleh memilih kursus yang meliputi isu reka bentuk untuk sistem pangkalan data lanjutan, seperti teknologi enjin carian dan pengambilan maklumat; teori bahasa formal dan aspek teknologi parser bahasa dan alat pemprosesan bahasa semula jadi; aplikasi bioinformatik dan sistem maklumat untuk pangkalan data biologi; algoritma untuk pemprosesan imej; teknik untuk pemodelan, analisis dan simulasi sistem dinamik kompleks; prinsip teori anggaran yang digunakan untuk pengenalpastian dan penapisan sistem; paradigma moden ketakpastian perwakilan dan teknik utama untuk analisis dan reka bentuk sistem yang tidak menentu; kecekapan untuk reka bentuk sistem sensor canggih.... [-]


Sarjana

Sarjana dalam Diplomasi Awam dan Kebudayaan

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Dibina atas pengalaman pelbagai ahli fakulti yang terlibat dan aktif dalam bidang diplomasi budaya dan projek-projek saintifik, Program Sarjana Diplomasi Awam dan Kebudayaan terdiri daripada pelajar-pelajar yang mempunyai latar belakang yang pelbagai, dari sains sosial hingga kemanusiaan, dan bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan pelajar dalam bidang hubungan antarabangsa dan kerjasama baru. [+]

Dibina atas pengalaman pelbagai ahli fakulti yang terlibat dan aktif dalam bidang diplomasi budaya dan projek-projek saintifik, Program Sarjana Diplomasi Awam dan Kebudayaan terdiri daripada pelajar-pelajar yang mempunyai latar belakang yang pelbagai, dari sains sosial hingga kemanusiaan, dan bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan pelajar dalam bidang hubungan antarabangsa dan kerjasama baru. Di tengah-tengah program ini terdapat dua tema: peranan rundingan antar budaya dan pembinaan institusi dan, dasar kebudayaan di peringkat antarabangsa.

Arkib foto Universita di Siena

Disiplin utama adalah sejarah, sains politik, warisan budaya di kawasan tertentu seperti Mediterranean, geografi, pembangunan ekonomi, dan undang-undang antarabangsa. Disiplin percuma ini menggalakkan pengalaman pendidikan yang pelbagai: di satu pihak, pengetahuan dan kemahiran dari pakar dalam diplomasi awam dan penyelesaian konflik, sebaliknya, latihan profesional di institusi kebudayaan di peringkat antarabangsa.... [-]


Sarjana dalam Kimia

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Kimia Masters adalah kursus peringkat tinggi dengan profesor terkemuka dari seluruh dunia. Ia menyediakan peluang pendidikan yang unik dalam persekitaran pelajar antarabangsa. [+]

Kimia Masters adalah kursus peringkat tinggi dengan profesor terkemuka dari seluruh dunia. Ia menyediakan peluang pendidikan yang unik dalam persekitaran pelajar antarabangsa. Kursus teras dan opsyen yang hadir dalam program ini membolehkan pelbagai peluang pembelajaran dan latihan yang membolehkan peluang pekerjaan dan penyelidikan yang luas, dilahirkan dari hubungan rapat dengan rakan industri tempatan dan antarabangsa.

Ijazah Sarjana ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang maju dalam bidang yang paling penting dalam Kimia (Fizikal, Organik, Organik dan Biokimia). Kajian-kajian ini akan menyediakan pelajar untuk pelbagai aktiviti profesional serta kajian doktoral yang berterusan. Pelajaran dilengkapi dengan kuliah tertentu mengenai subjek yang berkaitan dengan kimia untuk sains hayat atau untuk pembangunan yang mampan. Aktiviti tahun kedua termasuk dengan 300 jam magang dalam syarikat yang bekerja dalam semua bidang kimia. Pelajar akan menyiapkan pengajian mereka dengan mengambil bahagian dalam projek penyelidikan peringkat tinggi (6-8 bulan) dalam kumpulan penyelidikan antarabangsa di University of Siena atau institusi awam atau swasta yang lain.... [-]


Sarjana dalam Pengajian Antarabangsa - Kurikulum Kajian Eropah

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Program Gelombang Kedua (Laurea Magistrale) dalam Pengajian Antarabangsa (LM-52) memberikan para pelajar dengan pengetahuan interdisipliner dalam bidang hukum, ekonomi, sains politik, sosiologi, sejarah dan bahasa. [+]

Program Gelombang Kedua (Laurea Magistrale) dalam Pengajian Antarabangsa (LM-52) memberikan para pelajar dengan pengetahuan interdisipliner dalam bidang hukum, ekonomi, sains politik, sosiologi, sejarah dan bahasa.

Kecekapan yang diperoleh membolehkan graduan menganalisis fenomena politik, ekonomi dan sosial pada skala antarabangsa dan mencerminkan kerumitan dunia kontemporari. Graduan sangat sesuai untuk jawatan peringkat tinggi dalam syarikat, agensi, organisasi dan institusi nasional dan antarabangsa, baik awam maupun swasta.

Program Ijazah menawarkan tiga pengkhususan: Pengajian Antarabangsa dan Diplomatik, Pembangunan dan Kerjasama Antarabangsa, Pengajian Eropah, yang diajarkan dalam bahasa Inggeris.... [-]


Sarjana Ekonomi - Ekonomi Kurikulum

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

MSc in Economics adalah program lepasan dua tahun yang bertujuan untuk menyediakan tahap pendidikan yang lebih maju dalam bidang ekonomi. Program ini dibina pada empat kursus utama - matematik, mikroekonomi, makroekonomi dan ekonomi - untuk membolehkan para pelajar memperoleh peralatan canggih untuk analisis ekonomi, dan menawarkan pelbagai topik khusus dalam kebanyakan bidang ekonomi moden. [+]

MSc in Economics adalah program lepasan dua tahun yang bertujuan untuk menyediakan tahap pendidikan yang lebih maju dalam bidang ekonomi. Program ini dibina pada empat kursus utama - matematik, mikroekonomi, makroekonomi dan ekonomi - untuk membolehkan para pelajar memperoleh peralatan canggih untuk analisis ekonomi, dan menawarkan pelbagai topik khusus dalam kebanyakan bidang ekonomi moden. Program ini diadakan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Program ini direka untuk memberi pelajar kami keupayaan untuk mendekati pelbagai isu ekonomi dan sosial. Selain itu, tradisi kebudayaan Jabatan Ekonomi di Siena sentiasa memihak pendekatan pluralistik terhadap analisis masalah ekonomi, dengan kepercayaan bahawa pendedahan kepada perspektif teoritis bersaing memudahkan pemahaman fenomena ekonomi. Dalam semangat yang sama, Siena sentiasa menggalakkan "pencemaran" pendekatan ekonomi dengan disiplin lain, seperti sains sosial, sejarah, undang-undang, serta biologi, psikologi, dan sebagainya.... [-]


Sarjana Kewangan

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

Program MSc dua tahun, diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, direka untuk pelajar yang ingin meningkatkan kefahaman mereka tentang analisis kewangan dalam persekitaran yang sangat interaktif. [+]

Program MSc dua tahun, diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris , direka untuk pelajar yang ingin meningkatkan kefahaman mereka tentang analisis kewangan dalam persekitaran yang sangat interaktif.

Graduan biasanya bekerja di bank pelaburan, firma ekuiti persendirian, pengurus aset dan institusi bukan kewangan.

Kurikulum ini memberikan penekanan khusus kepada kewangan korporat, kejuruteraan kewangan dan pengurusan risiko, pengurusan aset kuantitatif, analisis makroekonomi, perdagangan kuantitatif, dan peraturan kewangan.

Membantu pelajar untuk mencari pekerjaan yang sesuai selepas tamat pengajian adalah komitmen kami.

Melalui gabungan teori dan amalan, interaksi dengan pengamal kewangan dan sesi empirik dalam kemudahan makmal penyedia maklumat kami, MSc kami telah direka sebagai peralihan yang lancar untuk industri kewangan.... [-]


Sarjana Pengurusan Kejuruteraan

Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Siena

MSC dalam Pengurusan Kejuruteraan menyediakan kompetensi peringkat tinggi untuk pemodelan, pengoptimuman, pengambilan keputusan dan pengurusan organisasi. Program kajian ini memberi tumpuan kepada ekonomi dan pemasaran industri, perancangan proses inovasi dan pengurusan projek. [+]

Ini adalah program siswazah 2 tahun yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang ditawarkan kepada pelajar kebangsaan dan antarabangsa.

MSC dalam Pengurusan Kejuruteraan menyediakan kompetensi peringkat tinggi untuk pemodelan, pengoptimuman, pengambilan keputusan dan pengurusan organisasi. Program kajian ini memberi tumpuan kepada ekonomi dan pemasaran industri, perancangan proses inovasi dan pengurusan projek. Kursus ini juga menyediakan asas pemodelan matematik, analisis data dan keputusan dan pengoptimuman sistem yang kompleks.

Graduan dalam Pengurusan Kejuruteraan di Jabatan Kejuruteraan Maklumat dan Matematik adalah pengurus interdisipliner dengan kemahiran penyelesaian masalah yang lebih maju dan pandangan holistik terhadap syarikat-syarikat moden dalam konteks ekonomi dan sosial hari ini, dengan demikian dapat membangunkan penyelesaian inovatif dan mampan untuk organisasi yang kompleks.... [-]


Video

Università di Siena. Meet your life, build your future.

Contact

Università di Siena - Palazzo del Rettorato

Alamat Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100
53100 Siena, Tuscany, Itali
Telefon +39 0577 232111