Baca keterangan rasmi

112196_112073_unimi.png

Jabatan Sains dan Dasar Alam Sekitar (ESP) ditubuhkan pada April 2017 dengan tujuan mewujudkan pusat penyelidikan dan latihan dalam bidang Sains Alam Sekitar.

Isu-isu alam sekitar ditangani dengan cara yang paling luas, dengan tujuan untuk membangun pendekatan yang sangat disiplin.

Kumpulan ESP memberi tumpuan kepada kombinasi sains Semulajadi, Ekonomi dan Sosial, pembolehubah kunci dalam penyelesaian sebarang isu kelestarian. Jabatan ini mengumpulkan profesor dan penyelidik dalam bidang Sains Sosial dan Kemanusiaan (SH), Sains Hayat (LS) dan Sains Fizikal dan Kejuruteraan (PE), memperoleh pandangan lengkap mengenai bidang agronomi, makanan, biologi, kimia, ekologi, ekonomi, fizik, geologi, pengurusan, matematik, kebersihan, toksikologi dan zootechny.

Staf terdiri daripada 50 profesor dan penyelidik, di mana 11 profesor biasa, 18 profesor bersekutu, 21 penyelidik, dan lebih daripada 29 penyelidik postdoctoral, ditambah 12 pegawai pentadbiran.

Program diajar dalam:
English
Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Sarjana

University of Milan - Department of Environmental Science and Policy

Ijazah Sarjana dalam Ekonomi Persekitaran dan Makanan (EFE) adalah program berkualiti tinggi yang berorientasikan di peringkat antarabangsa yang direka untuk menyediakan ... [+]

Ijazah Sarjana dalam Ekonomi Persekitaran dan Makanan (EFE) adalah program berkualiti tinggi yang berorientasikan di peringkat antarabangsa yang direka untuk menyediakan pelajar dengan latar belakang akademik yang cemerlang dan sikap praktikal. Ijazah ini menjanjikan prospek yang menjanjikan untuk kerjaya profesional masa depan dalam bidang yang mencabar dalam bidang ekonomi kelestarian dan pengurusan sistem makanan agri.

Hubungan antara alam sekitar, sumber semula jadi, dan sistem makanan agri memainkan peranan utama dalam pembangunan masyarakat moden.

Isu-isu pembangunan ekonomi yang mampan, pengurusan sumber semula jadi dan tenaga, dan kemapanan sistem makanan pertanian merupakan cabaran ekonomi dan dasar baru.... [-]

Itali Milan
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu