University of Macerata

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

137287_GiornatadelLaureato-9410.jpg

Sepintas lalu UniMC

University of Macerata (UniMC) ditubuhkan pada tahun 1290 dan merupakan salah satu universiti tertua di Eropah. Selama bertahun-tahun beribu-ribu lulusan UniMc telah menjadi profesional, usahawan, tokoh awam terkemuka, pendidik, penyelidik: tanpa keraguan, sedikit sejarah Itali, Eropah dan antarabangsa telah dibina oleh alumni UniMC.

Masa lalu yang mulia ini diunjurkan ke masa depan dan UniMc sangat komited untuk inovasi dalam pengajaran dan penyelidikan: fokus pada bidang kemanusiaan dan sains sosial adalah kekuatan utama UniMC, dan "berinovasi melalui bidang kemanusiaan" adalah motto. Mereka yang berminat dalam Undang-Undang, Sains Politik dan Hubungan Antarabangsa, Ekonomi dan Perniagaan, Pendidikan, Pelancongan dan Warisan Budaya, Komunikasi, Bahasa, Falsafah, dan Sejarah, dapat menemukan di UniMc tempat yang sempurna!

UniMC menyediakan persekitaran antarabangsa dan perkhidmatan canggih. Pada masa yang sama, ia menawarkan peluang unik untuk mengalami cara hidup khas orang Itali: universiti ini terletak di pusat bandar, dengan bangunan bersejarah dan Pathways abad pertengahan. Ini adalah "kampus di bandar"!

Bandar Macerata adalah sebuah bandar yang tenang tetapi bersemangat, terletak di antara laut dan gunung, keseimbangan sempurna antara alam dan pembinaan buatan manusia. Banyak acara budaya berlangsung di Macerata, beberapa di antaranya terkenal di peringkat antarabangsa, seperti musim opera "Macerata Opera" dan festival penyanyi-penulis lagu "Musicultura", keduanya berlangsung dalam suasana unik dan spektakuler di Sferisterio Arena.

Kawasan ini dicirikan oleh kualiti hidup yang sangat baik, kerana udara bersih dan taman semula jadi di provinsi ini, serta suasananya yang damai namun meriah yang terdapat di semua bandar dan kota di sekitarnya yang menghiasi pemandangan setempat. Bandar Macerata terletak di lokasi yang ideal untuk menjangkau semua yang ditawarkan oleh wilayah tersebut. Pantai Laut Adriatik, pusat peranginan ski, Taman Nasional pergunungan Sibillini, serta bandar dan lokasi bersejarah yang menarik dan penting semuanya berdekatan.

Budaya dan seni menguasai kota: banyak monumen dan muzium bersama dengan keunggulan seni bina sivil, keagamaan dan ketenteraan, tapak arkeologi, teater bersejarah dan perpustakaan yang tersebar di wilayah ini, menjadikan Macerata sangat terikat dengan akar budaya.

Misi kita

Misi Universiti terdiri daripada:

  • Meningkatkan nilai sejarah lebih dari tujuh abad yang didedikasikan untuk prestasi dan kualiti semua pelajar, penyelidik, profesor, dan kakitangan teknikal-pentadbiran;
  • Merancang pilihan kami dengan komitmen dan kepandaian;
  • Meningkatkan dan mempromosikan hasil penyelidikan ke bidang kecemerlangan;
  • Memperluas rangkaian antarabangsa kami untuk menyokong pembangunan tempatan.

Lokasi

Macerata

Alamat
Via Crescimbeni, 30/32 - 62100 Macerata
62100 Macerata, Marche, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami