University of L'Aquila

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1952 dan terletak di L'Aquila , pusat pentadbiran Wilayah Abruzzo , Universiti kami adalah institusi pengajaran dan penyelidikan awam yang menawarkan pelbagai program akademik termasuk bioteknologi, sains, ekonomi, kejuruteraan, pendidikan, kemanusiaan, perubatan, psikologi , dan sains sukan. Dengan tujuh jabatan , University of L'Aquila menawarkan lebih daripada 18,000 pelajar yang mendaftar 64 kursus ijazah (dibahagikan antara peringkat pertama dan peringkat kedua), lapan program penyelidikan doktor, sekolah pengkhususan, kursus tuan sarjana dan kursus vokasional. Ramai ahli-ahli fakulti dibezakan sebanyak kira-kira 600 profesor dan penyelidik telah mendapat pengiktirafan antarabangsa dan dianggap pemimpin dalam bidang masing-masing penyelidikan.

Universiti L'Aquila telah menetapkan, sebagai salah satu objektif strategiknya, pengantarabangsaan pengajaran, yang berdasarkan terutamanya oleh guru dan pelajar mobiliti dan penubuhan kursus ijazah antarabangsa yang ditubuhkan dengan kerjasama universiti asing. Kursus ini menyediakan kurikulum bersepadu dan strategi mobiliti pelajar yang membolehkan pengiktirafan timbal balik kredit yang diperolehi dalam kursus. Pelajar yang mendaftar dalam kursus ini akan menjalankan tempoh pengajian alternatif yang ditetapkan dalam Universiti L'Aquila dan rakan universiti asingnya.

Kursus ijazah antarabangsa membolehkan pelajar memperoleh gelaran ganda, berganda atau bersama. Dengan darjah berganda dan berganda yang kita maksudkan adalah apabila selesai kursus pelajar itu akan memperolehi ijazah dari Universiti L'Aquila dan ijazah dari universiti luar negeri yang mana dia menjalankan tempoh pengajian yang telah ditetapkan untuk mendapatkan kredit yang diperlukan. Ijazah bersama sebaliknya adalah ijazah tunggal yang dikeluarkan oleh universiti yang telah secara rasminya bersetuju dan menubuhkan kursus ijazah antarabangsa bersama.

Sesetengah kursus kami diadakan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris sementara yang lain menawarkan unit kursus tertentu dalam Bahasa Inggeris jika pelajar asing didaftarkan.

Lokasi

L'Aquila

University of L'Aquila

Alamat
Via Giovanni di Vincenzo, 16/B
67100 L'Aquila, Abruzzo, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami