University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

1

Penyampaian

Universiti Campania "Luigi Vanvitelli" telah ditubuhkan pada tahun 1991 (Keputusan MURST, 25 Mac) dengan tujuan untuk melegakan keadaan penuh sesak universiti Neapolitan utama dikenali sebagai "Federico II". Pada tarikh yang rasmi pada 1 November 1991, Universiti Campania mula berfungsi secara autonomi dengan 19.000 enrolmen dan lapan fakulti terletak di lima kawasan wilayah yang berbeza Caserta dan Naples. Pada masa ini, terdapat tiga puluh ribu pelajar yang menghadiri 19 Departments Universiti. struktur multicampus Universiti mempunyai dua pejabat untuk Rektor: satu di Naples dan satu di Istana Diraja Caserta.

3

University Lokasi

bangunan bersejarah yang terkenal adalah rumah kepada Universiti Sekolah, Jabatan, Pusat dan pejabat pentadbiran. Kebanyakan bangunan yang sama adalah juga tapak arkeologi, seperti Jabatan Kemanusiaan dan Warisan Budaya di Santa Maria Capua Vetere yang berdiri di atas apa yang pernah menjadi Cryptoporticus Roman dan Sekolah Perubatan yang terletak di pusat bandar lama Naples.

Seni Bina dan Reka Bentuk Perindustrian "Luigi Vanvitelli"

Aversa - San Lorenzo iklan bangunan Septimum dan biara.

Perubatan dan Pembedahan

Sekolah Perubatan menawarkan ijazah perubatan kitaran tunggal dalam dua hospital pengajar: kampus Naples terletak di Hospital Pengajaran Universiti yang dikenali sebagai "Vecchio Policlinico"; kampus Caserta ini terletak di "kawasan San Benedetto".

Semua aktiviti pengajaran klinikal juga diadakan di "Vecchio Policlinico" di Naples dan di Hospital Caserta Awam Caserta. Kursus Ijazah dalam Orthodontics diadakan di Kampus Naples.

The Neapolitan hospital pengajaran menduduki dua lokasi utama: kompleks Sant'Andrea delle Dame dan "Santa Patrizia Cloisters".

Lokasi

Caserta

University of Campania "Luigi Vanvitelli"

Alamat
Viale Abramo Lincoln,5
81100 Caserta, Campania, Itali
Telefon
+39 0823 274803

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami