Baca keterangan rasmi

Asal-usul University of Bologna kembali, dan ia dianggap sebagai universiti tertua di dunia Barat. Sejarahnya saling berkaitan dengan nama-nama sains dan kesusasteraan yang hebat, ia adalah batu kunci dan titik rujukan untuk budaya Eropah.

Universiti Today: Nombor dan Inovasi

Kehadiran di seluruh wilayah, pandangan antarabangsa, penyelidikan, katalog program, perkhidmatan maklumat: di dalam dan banyak kawasan lain, hari ini Alma Mater membuka jalan untuk inovasi.
 • 5: Kampus-kampus (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna e Rimini)
 • 11: Sekolah-sekolah University of Bologna .
 • 32: Jabatan University of Bologna .
 • 12: Pusat Penyelidikan dan Latihan.
 • 11,000: (bilangan purata) hasil penyelidikan, lebih daripada 400 paten, 147 projek penyelidikan yang dibiayai (H2020 dan LIFE), 10 projek SIR (Kemerdekaan Saintifik Penyelidik Muda), 7 Pusat Penyelidikan Perindustrian (CIRI).
 • 85,244: pelajar yang memilih University of Bologna (AY 2016/17), menjadikannya universiti paling popular di Itali. Aktiviti pengajaran dan ekstrakurikulum berlaku dalam 1,162,506.81 m2 ruang di kampus-kampus Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna dan Rimini.
 • 215: Program Ijazah (AY 2017/2018): 92 program kitaran pertama 3 tahun, program kitaran 110 saat dan 13 program kitaran tunggal.
 • 71: Program ijazah antarabangsa, 47 daripadanya dihantar dalam bahasa Inggeris.
 • 41: program PhD (AY 2016/17), 39 sekolah pengkhususan, 66 program tuan profesional peringkat pertama dan kedua, 16 daripadanya adalah antarabangsa.
 • 2,113: pelajar antarabangsa dari luar negara dalam program pertukaran dan 2,771 pelajar mendaftar di UNIBO yang menghabiskan tempoh pengajian di luar negara pada 2016.
 • 5,756 orang: komuniti pengajaran dan perkhidmatan universiti di universiti.
 • Sistem perpustakaan menawarkan akses kepada 47,000 jurnal dalam talian, 190,000 e-buku dan 647databases.
 • 1,100 titik akses wi-fi, 2 ladang pelayan dengan lebih daripada 520 pelayan maya.

Kampus

University of Bologna mempunyai struktur Multicampus, memastikan peluang untuk belajar dan mempromosikan aktiviti penyelidikan yang stabil di seluruh rantau ini, bertujuan untuk meningkatkan operasi dan kualiti hidup untuk komuniti universiti.

 • Kampus Cesena
 • Kampus Forlì
 • Kampus Ravenna
 • Kampus Rimini
 • Representación en la República Argentina

Struktur dan Artikulasi Universiti

Sekolah, Pusat, struktur lain (seni 25 Statute Universiti), dan artikulasi merupakan inti budaya, pengajaran dan penyelidikan dari University of Bologna . Sekolah, Institut dan Kolej Lanjutan menggabungkan penyelidikan saintifik peringkat tinggi dengan latihan profesional dan pakar .

 • Jabatan
 • Sekolah
 • Sekolah Pengajian Tinggi di Bandar dan Wilayah - SSCT
 • "A. Gaudenzi dan G. Fasso" Pusat Interdepartmental untuk Penyelidikan dalam Sejarah, Falsafah, dan Sosiologi Undang-Undang dan Sains Komputer dan Undang-undang - CIRSFID
 • Pusat Pengajian Lanjutan dalam Pelancongan - CAST
 • Pusat Penyelidikan Bioperubatan Gunaan - CRBA
 • "Ercole De Castro" Pusat Penyelidikan Lanjutan mengenai Sistem Elektik-ARCES
 • Pusat Penyelidikan Kanser "Giorgio Prodi" - CIRC
 • Pusat Interdepartmental untuk Penyelidikan Perindustrian
 • Pusat Penyelidikan Interdepartmental for Environmental Sciences - CIRSA
 • "L. Galvani" Pusat Penyelidikan Interdepartmental untuk Kajian Integratif dalam Bioinformatik, Biofisika dan Biokompleksiti - CIG
 • Pusat Penyelidikan dan Latihan Sektor Awam - CRIFSP
  - Sekolah Tinggi untuk Dasar Kesihatan - SSPS
  - Sekolah Pengajian Fiskal Sekolah Eropah - SEAST
  - Sekolah Tinggi untuk Pengajian Undang-Undang
  - Sekolah Pengkhususan untuk Profesion Undang-Undang "Enrico Redenti"
  - Sekolah Pengkhususan untuk Pengajian Pentadbiran Awam - SPISA
 • Pusat Umberto Eco untuk Pengajian Kemanusiaan
 • Pusat Universiti untuk perlindungan dan promosi kesihatan dan keselamatan:
  - Perkhidmatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan
  - Perkhidmatan untuk Kebajikan Haiwan di Universiti Pengajaran dan Kemudahan Saintifik
 • Ladang Eksperimen University of Bologna - AUB
Program diajar dalam:
 • English
 • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

University of Bologna

Kursus Induk CLE bertujuan menyediakan penyediaan berkualiti tinggi yang mencerminkan aspek-aspek multikultural di Eropah. Kursus Master CLE adalah program akademik sepen ... [+]

Kursus Induk CLE bertujuan menyediakan penyediaan berkualiti tinggi yang mencerminkan aspek-aspek multikultural di Eropah. Kursus Master CLE adalah program akademik sepenuh masa dua tahun (120 ECTS) dan diambil dalam 2 atau 3 dari 8 universiti EU yang berprestij dan NON-EU yang menyertai Konsortium.

The Home University adalah universiti di mana anda memulakan program ini dan menyelesaikan tahun pertama pengajian, manakala Mobility University adalah universiti di mana anda melengkapkan semester mobiliti wajib pada tahun kedua pengajian.

Apabila memohon kepada ERASMUS MUNDUS CLE, anda boleh memilih kombinasi dua atau tiga lapan universiti (sila lihat " Gabungan mobiliti " dan " Kriteria kemasukan " di laman web CLE).... [-]

Itali Bologna India Dakar Portugal Lisbon Rusia Moscow Perancis Mulhouse Mumbai Jerman Strasburg  + 9 Lagi
Permintaan Maklumat
English,Perancis,Itali,Greek,Portugis,Russian
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program sarjana kedua-dua universiti dalam Ekonomi dan Pengurusan Kesihatan (Eu-HEM) menyediakan pakar-pakar kesihatan peringkat eksekutif yang berkelayakan yang mampu me ... [+]

Program sarjana kedua-dua universiti dalam Ekonomi dan Pengurusan Kesihatan (Eu-HEM) menyediakan pakar-pakar kesihatan peringkat eksekutif yang berkelayakan yang mampu memegang jawatan tanggungjawab dalam institusi dan perniagaan (institusi dan perniagaan, institut penyelidikan swasta dan awam) dan organisasi antarabangsa bekerja di sektor penjagaan kesihatan.

5 sebab untuk mendaftar dalam program ijazahMemperolehi pengetahuan yang kukuh tentang ekonomi dan dasar kesihatan, pengurusan penjagaan kesihatan, undang-undang kesihatan dan peraturan.Diploma bersama diakui di empat negaraTawaran pembelajaran bersama oleh empat universiti rakan kongsi dan aktiviti bersama dengan pihak berkepentingan dan pakar dalam sektor penjagaan kesihatanPersekitaran yang sangat bersifat antarabangsa dan pelbagai disiplin dengan peluang untuk melawat sehingga 3 universiti rakan kongsiKemungkinan untuk diberikan biasiswa Erasmus MundusKeperluan kemasukan... [-]
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Ijazah Sarjana dalam Bahasa, Persatuan dan Komunikasi (LSC) adalah Program Gelaran Kedua-dua Tahun Kedua dalam Sekolah Bahasa Asing dan Literatur, Interpretasi dan Terjem ... [+]

Ijazah Sarjana dalam Bahasa, Persatuan dan Komunikasi (LSC) adalah Program Gelaran Kedua-dua Tahun Kedua dalam Sekolah Bahasa Asing dan Literatur, Interpretasi dan Terjemahan University of Bologna .

Ia adalah Ijazah Sarjana Antarabangsa bermula dari Tahun Akademik 2015/2016, yang menyediakan pelajar dengan pendidikan akademik berkualiti tinggi dan kemahiran profesional dalam bidang kajian bahasa dan komunikasi antarabangsa. Program Antarabangsa menyediakan pelajar untuk menjadi pakar masa depan dalam hubungan antarabangsa dan / atau dalam pengeditan teks, fasih dalam dua bahasa komunikasi antarabangsa.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahBerbilang bahasa: Ijazah MA yang menggalakkan pengetahuan tentang beberapa bahasa, dalam masyarakat kita di mana ini adalah keperluan asasTerkini: Kursus yang menghadapi cabaran yang dihadapi oleh dunia hari iniIntercultural: Kursus yang berpusat pada pembangunan kecekapan antara budayaKomunikasi: Kursus yang diilhamkan oleh idea dialog dan interaksi merentas bahasa dan budayaKepelbagaian: Kursus yang memperluas cakrawala anda dan membawa anda ke pemahaman yang lebih mendalam tentang budaya dan nilai yang berbezaKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Master Bologna Antarabangsa dalam Bioinformatika membahas soalan-soalan ini dan bertujuan untuk menghasilkan pengetahuan dan kepakaran dalam bidang Biologi, Bioteknologi ... [+]

Apakah Bioinformatik? Mengapa kita memerlukannya? Aplikasi biomedikal dan nanoteknologi mana yang memerlukan Bioinformatik?

Master Bologna Antarabangsa dalam Bioinformatika membahas soalan-soalan ini dan bertujuan untuk menghasilkan pengetahuan dan kepakaran dalam bidang Biologi, Bioteknologi dan Perubatan tertentu, di mana ia adalah asas untuk merujuk dan mengambil data bio-molekul yang disimpan dalam Pangkalan Data Bioperubatan.

Dalam era pasca-genom, sangat penting untuk kemajuan sains dan aplikasi teknologi untuk menguruskan berbilion-bilion data biologi untuk menyimpan dan mendapatkan maklumat yang betul. Tambahan pula, perlu untuk memperbaiki kaedah yang sedia ada atau alternatif untuk membangunkan yang baru untuk analisis gen, genom, polimorfisme dan korelasi mereka terhadap pelbagai penyakit.... [-]

Itali Bologna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kursus "Budaya kesejahteraan: sukan, kesihatan dan pelancongan" adalah ijazah Sarjana Profesional yang menyediakan profesional yang boleh merancang, mempromosikan dan men ... [+]

Kursus "Budaya kesejahteraan: sukan, kesihatan dan pelancongan" adalah ijazah Sarjana Profesional yang menyediakan profesional yang boleh merancang, mempromosikan dan menguruskan acara dan aktiviti di kawasan yang berkaitan dengan budaya kesejahteraan dan kesejahteraan fizikal dan mental seseorang. Dari olahraga ke pelancongan, dari kesihatan ke budaya, graduan akan belajar untuk menganalisis kualiti keperluan hidup dan potensi wilayah. Mereka akan dapat mewujudkan "projek sistem" yang bersepadu dan mampan, dengan memupuk kerjasama antara institusi awam dan entiti swasta, syarikat.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahBelajar merancang aktiviti untuk kesejahteraan psiko-fizikal yang optimumTemui potensi budaya dan pendidikan pelancongan sukan dan sukanBerjumpa dengan rakan sekerja yang beragam di peringkat antarabangsaPilih orientasi pada promosi kesejahteraan sejajar dengan minat andaMencapai tahap profesional yang baru yang berpusat pada membangunkan kualiti hidupKeperluan kemasukan... [-]
Itali Rimini
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program ini menyediakan para pengurus dan profesional yang dapat menangani cabaran global mengenai pelancongan kontemporari: pada masa yang sama, enjin untuk pertumbuhan ... [+]

Program ini menyediakan para pengurus dan profesional yang dapat menangani cabaran global mengenai pelancongan kontemporari: pada masa yang sama, enjin untuk pertumbuhan ekonomi, pemain utama pembangunan lestari, dan penganjur warisan budaya. Selepas tamat pengajian ijazah pelancongan ini membolehkan para pelajar mengejar kerjaya dalam sektor berikut: operasi penginapan dan perkhidmatan makanan, organisasi perjalanan dan pelancongan antarabangsa, biro dan konvensyen pelawat, agensi pembangunan pelancongan, perniagaan rekreasi, kapal pelayaran, pusat peranginan, taman tema, syarikat penerbangan.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahUntuk persekitaran budaya: pelajar datang dari mana-mana benua!Untuk kemahiran, anda akan berkembang sambil belajar menganalisis dinamik pasaran dan firma pelanconganUntuk kualiti pengajarannya dalam bidang pelancongan, diperakui oleh UNWTO-TedqualUntuk lokasi: salah satu destinasi pelancongan yang paling menarik dan terkenal di EropahUntuk pendekatan pengajaran yang proaktif, merangsang pemikiran kritikalKeperluan kemasukan... [-]
Itali Rimini
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

RESD menawarkan penyediaan pepejal dalam ekonomi alam sekitar, pemahaman kritikal mengenai ekonomi pembangunan lestari dan interaksi kompleks antara keputusan ekonomi, ku ... [+]

RESD menawarkan penyediaan pepejal dalam ekonomi alam sekitar, pemahaman kritikal mengenai ekonomi pembangunan lestari dan interaksi kompleks antara keputusan ekonomi, kuasa pasaran, dasar kerajaan dan persekitaran.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahPenyediaan pepejal dalam teori dan amalan ekonomi alam sekitarProgram pengajian pelbagai disiplin dan pendekatan interdisiplinerRangkaian profesor antarabangsa yang berkelayakanPersekitaran antarabangsa dengan kepelbagaian latar belakang akademikPemahaman kritikal tentang isu-isu yang terlibat dalam matlamat pembangunan mampan (UN-SDG)Keperluan kemasukan

Terdapat prosedur pendaftaran khusus untuk setiap program ijazah. Anda boleh mendapatkan maklumat terperinci tentang cara memohon, yuran pengajian dan tamat tempoh di href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/ResourceEconomicsSustainableDevelopment/how-to-enrol... [-]

Itali Rimini
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Master dalam Fizik bertujuan untuk membentuk pelajar dengan kemahiran dalam bidang fizik yang berbeza, berdasarkan latar belakang ilmiah interdisipliner pepejal. Graduan ... [+]

Master dalam Fizik bertujuan untuk membentuk pelajar dengan kemahiran dalam bidang fizik yang berbeza, berdasarkan latar belakang ilmiah interdisipliner pepejal. Graduan dalam bidang Fizik dihargai kerana sikap terbuka, pelbagai disiplin mereka dan keupayaan mereka untuk menggunakan pendekatan saintifik untuk menganalisis masalah kompleks.

Kurikulum FISIK YANG DIPERLUKAN: pelajar akan memperoleh pengetahuan yang kukuh dalam topik kepentingan Fizik yang diterapkan, terutamanya dengan penekanan terhadap aspek eksperimen.

Ketiadaan kursus wajib membolehkan pelajar merancang kurikulum buatan mereka. Bergantung pada ECTS yang dipilih, pelajar membangunkan kemahiran canggih dalam Fizik Perubatan, Biofizik, Sistem Kompleks, Pengkomputeran atau Teknik Statistik untuk Analisis Data.... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Ijazah Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa adalah program ijazah kitaran 2 yang berkelayakan yang bertujuan menyediakan pelajar dengan beberapa kemahiran dan kecekapan ut ... [+]

Ijazah Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa adalah program ijazah kitaran 2 yang berkelayakan yang bertujuan menyediakan pelajar dengan beberapa kemahiran dan kecekapan utama untuk bersaing dalam pasaran buruh antarabangsa, baik swasta maupun awam.

Pelajar akan mendapat pandangan yang luas dan pelbagai disiplin mengenai fenomena ekonomi dan politik terkini, serta wawasan yang mendalam tentang perbezaan utama yang menandakan Asia, Afrika, Amerika, Eropah sebagai wilayah yang berlainan di dunia.

Khususnya, program ini bertujuan untuk menyediakan latihan lanjutan yang mantap, memperluas dan memperkuat pengetahuan pelajar mengenai pendekatan hubungan antarabangsa terhadap bidang-bidang subjek sejarah, politik, ekonomi dan politik.... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program Inovasi dan Organisasi Budaya dan Kesenian (GIOCA) di University of Bologna dirancang untuk mencipta tokoh profesional yang tepat: seorang pentadbir dengan landas ... [+]

Program Inovasi dan Organisasi Budaya dan Kesenian (GIOCA) di University of Bologna dirancang untuk mencipta tokoh profesional yang tepat: seorang pentadbir dengan landasan yang kukuh dalam pengurusan yang diposisikan untuk berinteraksi secara efektif dengan dimensi seni-budaya dari berbagai jenis organisasi , memahami keperluan mereka, dan dengan keupayaan untuk bertindak sebagai antara muka dengan permintaan dunia ekonomi dan sosial di sekitarnya, untuk pelbagai profil yang: secara langsung mengambil bahagian dalam organisasi Kesenian dan kebudayaan, mengambil bahagian sebagai perunding, berinteraksi sebagai antara muka dengan orang awam dan institusi swasta yang menyokong kerja organisasi tertentu (pihak berkuasa tempatan, penaja, yayasan, dll.).... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program ijazah antarabangsa dalam Ilmu Kemanusiaan Digital dan Pengetahuan Digital (DHDK) menawarkan kurikulum lintas disiplin yang dirancang untuk memupuk hubungan yang ... [+]

Program gelar antarabangsa dalam Ilmu Kemanusiaan Digital dan Pengetahuan Digital (DHDK) di University of Bologna menawarkan kurikulum lintas disiplin yang dirancang untuk memupuk hubungan yang dekat antara kemanusiaan dan sains perwakilan dan pemprosesan maklumat dan pengetahuan. Terutama direka untuk pelajar yang memegang ijazah tiga tahun dalam bidang kemanusiaan, Program Ilmu Kemanusiaan Digital dan Pengetahuan Digital mensasarkan mereka yang ingin meneroka bidang kajian sastera, linguistik, sejarah dan budaya dan seni, menggunakan model, sistem dan kaedah pengiraan untuk mewakili dan memproses data, maklumat dan pengetahuan.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahProgram ini menggabungkan kecekapan yang berkaitan dengan kemanusiaan dengan pengetahuan IT, terutamanya berhubung dengan perkembangan proses budayaTerima kasih kepada pendekatan interdisipliner yang canggih, anda akan mendapat pengetahuan yang akan membezakan anda daripada graduan lainAnda akan menjadi sebahagian daripada persekitaran antarabangsa yang terdiri daripada ahli akademik, pelajar, perniagaan, dan institusi penyelidikan dan kebudayaanAnda akan berurusan dengan subjek yang inovatif, interdisipliner, dan memasuki pasaran kerja yang sedang mencari (masih) kemahiran langkaAnda akan meningkatkan Bahasa Inggeris anda, dengan itu mengembangkan kemahiran yang akan meningkatkan peluang anda di pasaran pekerjaanKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Sarjana dua tahun dalam kecerdasan buatan menyediakan kecekapan dan kepakaran yang kukuh dalam bidang pengasas dan aplikasi inovatif kecerdasan buatan. ... [+]

Sarjana dua tahun dalam kecerdasan buatan menyediakan kecekapan dan kepakaran yang kukuh dalam bidang pengasas dan aplikasi inovatif kecerdasan buatan. Program ini menggunakan pendekatan spektrum luas, pendekatan interdisipliner, menangani pelbagai topik dalam kecerdasan buatan, seperti pembelajaran mesin, pemikiran automatik, penglihatan buatan, pemprosesan bahasa semula jadi, sains data, pengoptimuman, dan sistem sokongan keputusan, sementara juga menawarkan perspektif dalam neurosains kognitif dan isu-isu etika dan sosial. Pelajar akan memperoleh kemahiran lembut yang membolehkan mereka berinteraksi secara profesional dengan pihak berkepentingan industri dan penyelidik.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahUntuk menyertai salah satu program Master Antarabangsa yang paling inovatif yang sepenuhnya menumpukan kepada Kecerdasan Buatan untuk membina kemahiran yang diperlukan untuk mengetengahkan inovasi dalam industri serantau dan nasional.Untuk memulakan kerjaya profesional anda dengan salah satu darjah akademik yang paling dicari di seluruh dunia.Untuk melibatkan diri dalam sains dan teknologi yang indah dalam Kecerdasan Buatan.Untuk membuka kunci kreativiti anda dan menulis perisian yang melihat, berfikir dan bercakap seperti anda (hampir).Untuk melancarkan kreativiti dan reka bentuk sistem komputer anda yang melihat, berfikir dan bercakap seperti anda - hampir.Syarat Kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Gelar Master Erasmus Mundus (EMJMD) pada Psikologi Kerja, Organisasi dan Psikologi Personel (WOP-P) adalah 120 Kursus Master ECTS yang disokong oleh Suruhanjaya Eropah me ... [+]

Gelar Master Erasmus Mundus (EMJMD) pada Psikologi Kerja, Organisasi dan Psikologi Personel (WOP-P) adalah 120 Kursus Master ECTS yang disokong oleh Suruhanjaya Eropah melalui Erasmus: Program Erasmus Mundus yang menyediakan Diploma Pascasarjana. Objektifnya adalah untuk menyumbang kepada kelayakan profesional dan penyelidik dalam disiplin Psikologi Kerja, Organisasi dan Personel, menekankan pendekatan dan perspektif Eropah.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahProgram ijazah ini menggabungkan kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris dengan pengalaman dengan majikan utama di lapanganAnda akan belajar di persekitaran antarabangsa dengan pelajar dari seluruh duniaAnda akan dapat menghabiskan masa 6 bulan di universiti Eropah atau bukan EropahIjazah anda akan dianugerahkan dan diiktiraf oleh 4 universiti EropahAnda akan mendapat pengetahuan dan kecekapan pelbagai disiplin yang semakin penting dalam pasaran kerjaKeperluan kemasukan... [-]
Itali Cesena
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program ini menawarkan latihan interdisipliner dan berorientasikan masalah yang mantap kepada pelajar siswazah dengan pelbagai latar belakang yang merancang untuk bekerja ... [+]

I-CONTACT menawarkan latihan interdisipliner dan berorientasikan masalah yang mantap kepada pelajar dengan latar belakang pendidikan yang pelbagai yang merancang untuk bekerja dalam bidang kerjasama dan pembangunan antarabangsa.

Objektif utama: untuk meluaskan kebolehan konseptual dan analisis pelajar; untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran akademik dan profesional serta alat metodologi untuk menangani secara kritikal dan menangani isu ekonomi, politik, sosial dan budaya yang berkembang dalam kerjasama dan pembangunan antarabangsa; untuk membolehkan pelajar mengurus projek pembangunan global dalam persekitaran kompleks, pelbagai dimensi dan antara budaya.... [-]

Itali Ravenna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kursus Laurea Magistralis dalam Kewangan Kuantitatif (Q-Finance) memberikan peluang yang unik untuk kajian lepasan teknik matematik dan statistik sempadan yang digunakan ... [+]

Kursus Laurea Magistralis dalam Kewangan Kuantitatif (Q-Finance) memberikan peluang yang unik untuk kajian lepasan teknik matematik dan statistik sempadan yang digunakan untuk pasaran kewangan.

Graduan Laurea Magistralis di Q-Finance akan disasarkan kepada kerjaya profesional di pusat penyelidikan, kedudukan sebagai "quants" dalam industri kewangan dan insurans, atau kerjaya Akademik di lapangan.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahStruktur Program disesuaikan dan dikemas kini mengikut keperluan industriQF menawarkan banyak peluang untuk memperoleh Ijazah Double dengan universiti berprestijPelajar QF ditawarkan pelbagai peluang antarabangsa di luar negara, baik untuk belajar dan bekerjaKelas antarabangsa mencabar dan memperkayakannyaKursus profesional ditawarkan oleh guru-guru antarabangsa atau quants yang terkenal dari industriKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program ini akan menyediakan pelajar dengan kepakaran yang diperlukan untuk kimia moden dan mempersiapkan mereka untuk jawatan dalam pelbagai bidang profesional, seperti ... [+]

Kursus Menerusi Erasmus Mundus «Advanced Spectroscopy in Chemistry (ASC)» adalah program dua tahun (120 ECTS) dalam 5 universiti Eropah: University Alma Mater of Bologna, Italy; Universiti Helsinki, Finland; Jagiellonian University of Krakow, Poland; Universiti Leipzig, Jerman; Universiti Lille1, Perancis (Institusi penyelarasan), menyediakan pelajar dengan pendidikan rentas budaya sambil berkenalan dengan teknik spectroscopic terkini dalam pelbagai aplikasi. Program ini akan menyediakan pelajar dengan kepakaran yang diperlukan untuk kimia moden dan mempersiapkan mereka untuk jawatan dalam pelbagai bidang profesional, seperti makmal spektroskopi dan analisis, pengeluar, dan jawatan penyelidikan dan pengurusan di syarikat kimia dan perusahaan. Program ini berdasarkan mobiliti wajib dan melepaskan gelaran berganda. Beberapa geran EC boleh didapati. Erasmus Mundus diberikan pelajar mempunyai kewajipan untuk belajar sepenuh masa.... [-]

Itali Bologna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

GEMMA Erasmus Mundus Ijazah Sarjana dalam Kajian Wanita dan Jender - adalah program pascasiswazah yang terdiri daripada dua tahun pengajian (120 ECTS) dan diambil dalam 2 ... [+]

GEMMA Erasmus Mundus Ijazah Sarjana dalam Kajian Wanita dan Jender - adalah program pascasiswazah yang terdiri daripada dua tahun pengajian (120 ECTS) dan diambil dalam 2 daripada 7 universiti Eropah berprestij yang menyertai Konsortium.

The Home University adalah universiti di mana anda memulakan program dan menyelesaikan tahun pertama pengajian, manakala Mobility University adalah universiti di mana anda menyelesaikan semester mobiliti wajib pada tahun kedua pengajian (dan dalam beberapa kes semester keempat juga) . Apabila memohon kepada GEMMA, anda boleh memilih kombinasi dua daripada tujuh universiti Eropah, kecuali Granada-Oviedo atau Oviedo-Granada (sila lihat bahagian "Kombinasi Mobiliti" untuk maklumat lanjut).... [-]

Itali Bologna
Oktober 2019
English,Sepanyol,Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kursus gelaran kitaran kedua dalam Pengajian Fesyen - FAST - adalah program inovatif yang dibangunkan oleh University of Bologna dan dihantar sepenuhnya dalam bahasa Ingg ... [+]

Program gelar kitaran ke-2 dalam Budaya dan Pengurusan Fesyen berubah menjadi Pengajian Fesyen baru * .

Pengajian Fesyen - FAST - adalah program inovatif yang dibangunkan oleh University of Bologna dan dihantar dalam bahasa Inggeris. Ia memberi tumpuan kepada pelbagai platform akademik, berdasarkan tradisi kajian budaya, terikat dengan disiplin ekonomi dan dengan ajaran yang berkaitan dengan bidang reka bentuk. Terletak di salah satu daerah fesyen utama di Itali, Rimini, FAST membolehkan pengetahuan penuh tentang mata pelajaran asas mengenai bidang fesyen (reka bentuk, komunikasi, semiotik, fotografi, estetika, dan lain-lain) di samping pendekatan operasi pengurusan syarikat.

Pengajian Fesyen - FAST dibahagikan kepada tiga kurikulum . Tahun pertama menyediakan kalendar persediaan termasuk pelbagai unit kursus yang sama. Dari tahun kedua pelajar mereka akan diminta untuk memilih kurikulum yang lebih khusus di kalangan:... [-]

Itali Rimini
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

ITS adalah program Gelar Ikhtis Kedua berdasarkan hasil terbaru analisis budaya yang dikembangkan oleh University of Bologna . ... [+]

ITS adalah program Gelar Ikhtis Kedua berdasarkan hasil terbaru analisis budaya yang dikembangkan oleh University of Bologna .

Pelajar ITS mempunyai peluang untuk meneliti secara mendalam kesusasteraan, Sejarah, Seni Visual, Falsafah, Pemikiran Politik dan Kebudayaan sebagai salah satu budaya terpenting di dunia. Pendekatan inovatif dan interdisipliner terhadap budaya Itali diperkuat melalui perkongsian penting kami dengan yayasan dan institusi yang mengetuai bidangnya: Fondazione Zeri (pusat penyelidikan dalam bidang Seni Visual), Cineteca di Bologna (Pemulihan dan Pemulihan Filem yang paling penting Makmal di Eropah), Fondazione Gramsci Emilia-Romagna (pusat penyelidikan dalam bidang Pemikiran Politik).... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

WACOMA EMJMD menggalakkan kecemerlangan akademik melalui pelaksanaan program pengajaran yang bertujuan untuk membangunkan pemahaman umum dan mendalami pengetahuan ilmiah ... [+]

WACOMA EMJMD menggalakkan kecemerlangan akademik melalui pelaksanaan program pengajaran yang bertujuan untuk membangunkan pemahaman umum dan mendalami pengetahuan ilmiah dalam bidang ekosistem air dan pesisir yang penting, mencabar dan terus berkembang.

Ia secara khusus ditujukan kepada bahaya dan risiko air dan pesisir serta hubungannya dengan perubahan global dan penggunaan sumber.

Selaras dengan ajaran sains pengurusan, ia juga merangkumi pengurangan dan penyesuaian kepada perubahan dan ia berkaitan dengan aspek yang berkaitan dengan ekonomi hijau dan biru yang mampan.

Beasiswa EMACM WACOMA

Biasiswa yang dibiayai oleh Kesatuan Eropah akan diberikan kepada calon yang sangat baik yang dipilih berdasarkan rekod akademik mereka, latar belakang saintifik dan pengetahuan bahasa Inggeris serta kemahiran peribadi. Sapukan dalam talian: href = "https://wacoma.unibo.it/application.php... [-]

Itali Ravenna Portugal Faro Sepanyol Cádiz  + 2 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

MIREES adalah program siswazah yang inovatif, diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, unik di Itali dan Eropah, yang dikhaskan untuk pelajar yang mempunyai latar belakan ... [+]

MIREES adalah program siswazah yang inovatif, diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, unik di Itali dan Eropah, yang dikhaskan untuk pelajar yang mempunyai latar belakang BA dalam bidang Ekonomi, Politik, Hubungan Antarabangsa, Sejarah, Pertanian atau Kebudayaan secara besar-besaran, dan sekarang ingin memperoleh khusus, pengetahuan mendalam mengenai Negara-negara Pasca-Sosialis dalam peralihan, Negara-negara Anggota UE baru selepas Pembesaran tahun 2004 dan 2007, serta Negara Neighbor-Timur Baru Eropah.

MIREES menggabungkan pendekatan akademik dengan latihan profesional, memupuk perunding, penganalisis, dan pengurus berpengalaman yang berpotensi sebagai Pakar Kawasan untuk agensi antarabangsa, pentadbiran awam, syarikat swasta dan awam, dan NGO, sementara juga menawarkan asas yang kukuh untuk pengajian akademik di peringkat PhD .... [-]

Itali Forli
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

IPM adalah program sarjana kitaran kedua yang sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris yang direka untuk berada di persimpangan sains politik, hubungan antarabangsa, ekono ... [+]

IPM adalah program sarjana kitaran kedua yang sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris yang direka untuk berada di persimpangan sains politik, hubungan antarabangsa, ekonomi antarabangsa dan pengurusan antarabangsa. Program ini dipromosikan oleh Jabatan Ilmu Politik dan Sosial dalam kerjasama dengan Jabatan Ekonomi dan Jabatan Pengurusan University of Bologna , dan ia mendapat manfaat daripada reputasi antarabangsa yang kuat Jabatan ini dalam pengajaran dan penyelidikan. Program IPM membolehkan kerjaya di peringkat tertinggi dalam institusi dan pasaran antarabangsa, memupuk keupayaan pelajar untuk menganalisis hubungan politik dan ekonomi antara Negara, organisasi kerajaan dan bukan kerajaan, dan syarikat swasta. Ia memberikan pengetahuan interdisiplin dalam subjek sebagai politik ekonomi dunia, perdagangan antarabangsa, kewangan korporat antarabangsa, pasaran global dan risiko politik.... [-]

Itali Forli
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program ijazah ini bertujuan untuk menyediakan juruteknik Pertanian masa depan dengan kemahiran yang tinggi dan mampu bekerja dalam sektor hortikultur dalam konteks globa ... [+]

Program ijazah ini bertujuan untuk menyediakan juruteknik Pertanian masa depan dengan kemahiran yang tinggi dan mampu bekerja dalam sektor hortikultur dalam konteks global dan antarabangsa. Pelajar akan mengalami latihan pelbagai disiplin dan pengajaran yang diterajui dalam mata pelajaran yang meliputi aspek utama penghasilan hortikultur dan rantaian bekalan dengan perhatian khusus kepada kelestarian alam sekitar dan perlindungan sosial dan ekonomi (People-Planet Profit).

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahTerima kasih kepada persekitaran antarabangsa yang pelbagai, para pelajar dilatih untuk menjadi ahli yang boleh bekerja di peringkat globalKursus multidisiplin dan antarabangsa untuk melatih para profesional yang berkemahiran tinggiDari tahun pertama, pelajar berhubung dengan pemain utama di lapanganProgram ijazah ini diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, dengan kelas yang diadakan di Bologna dan BolzanoGraduan kursus akan mendapat ijazah berganda dengan universiti asingKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Advanced Cosmetic Sciences (ACS) membentuk ahli kimia yang boleh beroperasi di syarikat kosmetik dalam reka bentuk, pengeluaran, analisis, dan pengesahan produk kosmetik. ... [+]

Advanced Cosmetic Sciences (ACS) membentuk ahli kimia yang boleh beroperasi di syarikat-syarikat kosmetik dalam reka bentuk, pengeluaran, analisis dan pengesahan produk kosmetik.

Program Gelaran Kedua ini melatih para profesional yang mampu memahami cabaran-cabaran yang timbul dari peraturan antarabangsa yang terkini dan bertujuan untuk menghasilkan kosmetik yang lebih berkesan dan intrinsik dengan merujuk kepada seluruh kitaran hidup mereka.

ACS mempunyai semangat interdisipliner, bertujuan untuk menyediakan latihan teori dan praktikal mengenai aspek sains dan teknologi produk kosmetik. Program ini dicirikan oleh kursus praktikal teori yang berkaitan dengan kajian bahan-bahan semulajadi dan molekul bioaktif yang digunakan dalam kosmetik, kimia dan perumusan kosmetik, kepada bahan-bahan dan analisis formulasi. Anatomi, fisiologi dan patologi kulit juga akan dikaji, bersama-sama dengan kawalan mikrobiologi, fungsi dan toksikologi produk kosmetik.... [-]

Itali Rimini
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kurikulum Budaya Global bertujuan untuk menjadi pendekatan yang radikal baru kepada kemanusiaan. Pelajar dijemput untuk menganalisis secara kritikal "kejutan global" yang ... [+]

Kurikulum Budaya Global bertujuan untuk menjadi pendekatan yang radikal baru kepada kemanusiaan. Pelajar dijemput untuk menganalisis secara kritikal "kejutan global" yang membentuk kehidupan dan masyarakat kita dan meninggalkan pendekatan dan metodologi tradisional Eurocentric dan negara yang berpusat. Hibridisasi antara kaedah dan bidang penyelidikan, percubaan bentuk interaksi baru antara ahli akademik dan pelajar, dan penekanan yang kuat terhadap hubungan lintas budaya dan transnasional adalah semua unsur penting untuk perspektif kritis baru dalam kajian wacana akademik masa lalu dan sekarang.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahKomuniti pelajar: pelajar di GLOC merasakan mereka adalah sebahagian daripada masyarakat ulama dan rakan sejawat antarabangsaPersekitaran antarabangsa: pelajar di GLOC mempunyai peluang untuk bertemu dengan para sarjana, profesor dan rakan-rakan dari mana-mana sahajaFakulti Renown: pelajar di GLOC boleh menghadiri kursus yang diajarkan oleh para ulama Itali dan dijemput terkenal di lapanganPengajaran yang tidak tradisional: pelajar di GLOC boleh mencuba bentuk interaksi baru dengan profesor mereka masuk dan keluar dari kelasRuang khusus: pelajar di GLOC mempunyai bilik darjah masing-masing, bilik mesyuarat untuk kerja-kerja kumpulan, dan bilik umum untuk bersembang dan bersantaiKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kurikulum antarabangsa Master of Arts, Museology, dan Curatorship bertujuan untuk membincangkan metodologi yang berbeza dalam bidang peminjaman seni, museologi, dan kurat ... [+]

Kurikulum antarabangsa Master of Arts, Museology, and Curatorhip (AMaC) bertujuan untuk membincangkan metodologi yang berbeza dalam bidang peminjaman seni, museologi dan kuratif dalam perspektif antarabangsa.

Pada tahun pertama mereka, pelajar akan memperoleh pengetahuan sejarah, kritikal dan operasi yang mendalam tentang sistem seni dan cabarannya. Pada tahun kedua mereka, pelajar praktikal akan menggunakan isu-isu teori, yang mengkhususkan diri dalam salah satu daripada tiga bidang tertentu: Valorisasi Kesenian, Muzium dan Museology dan Curatorship.

5 Alasan Mendaftar pada Program Ijazah

1. Anda boleh mendapatkan sejarah seni yang kukuh dari zaman pertengahan hingga zaman kontemporari.... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Teknologi Karbon Rendah dan Kimia Mampan adalah 2 tahun baru Ijazah Sarjana yang memberi tumpuan kepada kitaran semulajadi kimia industri, kimia bahan, bioteknologi perin ... [+]

Teknologi Karbon Rendah dan Kimia Mampan adalah 2 tahun baru Ijazah Sarjana yang memberi tumpuan kepada kitaran semulajadi kimia industri, kimia bahan, bioteknologi perindustrian yang bertujuan menilai impak alam sekitar dan menguruskan dan membangunkan teknologi impak alam sekitar yang rendah.

Kursus ini disusun dengan pendekatan interdisipliner, yang melibatkan topik-topik keselamatan, kesihatan, kemampanan alam sekitar dan kitaran biogeokimia, dengan tumpuan khusus terhadap pembangunan proses karbon rendah, bermula dari penukaran biomas, pemanfaatan CO2, pengenalpastian dan pengurangan bahan mentah kritikal , dan lebih umum, kemajuan dan pertumbuhan atom-ekonomi, kitar semula bahan, kimia hijau.... [-]

Itali Bologna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Dalam Sarjana kedua dalam Sarjana dalam Terjemahan Khas ini, anda akan melatih sebagai pakar bahasa, belajar untuk menerjemahkan, mengkaji semula dan menguraikan teks dan ... [+]

Dalam Sarjana kedua dalam Sarjana dalam Terjemahan Khas ini, anda akan melatih sebagai pakar bahasa, belajar untuk menerjemahkan, mengkaji semula dan menguraikan teks dan produk multimedia / audiovisual secara profesional dalam pelbagai domain khusus, termasuk komunikasi teknikal, komersial dan multimedia dan industri penerbitan.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahAnda boleh menjadi penterjemah profesional yang sangat khususAnda boleh melatih dengan alat terjemahan terkini dan teknologi baruAnda boleh mengkaji dua bahasa dalam persekitaran yang mesra budayaAnda boleh memperoleh kemahiran untuk terjemahan audiovisual dan penyetempatan perisian dan permainanAnda boleh belajar dalam Program MA, termasuk dalam bahasa Inggeris Master dalam rangkaian Terjemahan.Keperluan kemasukan... [-]
Itali Forli
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

LEIF kitaran kedua adalah program pascasiswazah dua tahun yang ditawarkan oleh Sekolah Ekonomi, Pengurusan dan Statistik - Bologna. LEIF adalah program yang sangat inovat ... [+]

LEIF kitaran kedua adalah program pascasiswazah dua tahun yang ditawarkan oleh Sekolah Ekonomi, Pengurusan dan Statistik - Bologna. LEIF adalah program yang sangat inovatif dan bertujuan untuk menyediakan pakar dalam pasaran dan institusi kewangan. Pelajar akan memperoleh pemahaman kritikal mengenai semua isu yang terlibat dalam fungsi, pengawalseliaan dan penyeliaan pasaran dan institusi kewangan, baik dari perspektif ekonomi dan undang-undang.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahProgram peringkat tinggi, interdisipliner, dengan orientasi Eropah dan antarabangsa yang kuat.Ia menyampaikan pengetahuan yang kukuh dan substansial mengenai pasaran kewangan dan insurans serta pengawalan dan penyeliaan mereka.Anda akan mahir dan berpengetahuan dalam tadbir urus korporat, pengurusan risiko, analisis prestasi perniagaan, penarafan kredit.Pembelajaran kelas yang ketat dilengkapi dengan seminar dengan pakar dari bank pusat, firma perundingan, institusi kewangan.Anda membangunkan pelbagai kebolehan yang membolehkan anda beroperasi di peringkat antarabangsa, Eropah atau kebangsaan dan institusi kewangan.Keperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Ijazah Sarjana dalam Ekonomi (LMEC) bertujuan untuk menyediakan latihan yang ketat dalam bidang ekonomi dan ekonomi. Program ini mengetuai arahan yang lebih maju ke atas ... [+]

LMEC menyediakan latihan yang ketat dalam bidang ekonomi dan ekonomi, menggabungkan kaedah penyelidikan dengan pengalaman penyelidikan praktikal. Pelajar akan belajar untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah kompleks untuk kerajaan, pusat penyelidikan, agensi antarabangsa, bank pusat, institusi kewangan dan semua firma swasta dan awam yang aktivitinya memerlukan profil kuantitatif berpengalaman. Takat dari 2019/2020 kemahiran kuantitatif pelajar dipertingkatkan oleh landasan baru dalam Ekonometrik. Graduan LMEC akan bersedia untuk kerjaya yang berjaya sebagai ahli ekonomi atau ahli ekonomi dalam organisasi swasta dan awam, dan untuk masuk ke program PhD terbaik di seluruh dunia. Beasiswa disediakan untuk pelajar antarabangsa.... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kaitannya dengan masyarakat penjagaan kesihatan jauh melebihi ketinggian ekonomi yang semakin meningkat dalam sektor ini dalam ekonomi. Keterkaitan sedemikian memerlukan ... [+]

Kaitannya dengan masyarakat penjagaan kesihatan jauh melebihi ketinggian ekonomi yang semakin meningkat dalam sektor ini dalam ekonomi. Keterkaitan sedemikian memerlukan kakitangan dan eksekutif dalam organisasi penjagaan kesihatan untuk menyedari halangan ekonomi asas, pengawalan undang-undang dan pengawalseliaan, kebimbangan etika yang mempengaruhi logik organisasi dalam sektor ini.

EKONOMI KESIHATAN

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahMemperolehi pengetahuan yang kukuh tentang ekonomi dan dasar kesihatan, pengurusan penjagaan kesihatan, undang-undang kesihatan dan peraturan.Memperoleh pengalaman di lapangan melalui bengkel, latihan dan pembelajaran aktifPersekitaran multidisiplin dengan pelajar antarabangsa dan profesorPeluang pertukaran mobiliti antarabangsa yang berdedikasiCari jalan kerjaya anda di sektor penjagaan kesihatanKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Pengurusan Sistem Makanan (FoodSys) adalah program Sarjana Kitaran 2 tahun yang sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris yang direka khas dengan pendekatan antara disiplin ... [+]

Pengurusan Sistem Makanan (FoodSys) adalah program Sarjana Kitaran 2 tahun yang sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris yang direka khas dengan pendekatan antara disiplin dan perspektif antarabangsa. Program ini membina hubungan antara pelbagai bidang pengetahuan dan situasi pengurusan kehidupan sebenar untuk membangunkan pembuat keputusan dan pengurus keputusan yang proaktif dengan kemahiran kuantitatif dan analitikal yang maju yang berjaya berjaya dalam organisasi berkaitan sistem makanan agro. Kecekapan khusus termasuk pengetahuan mengenai makanan agro, ekonomi alam sekitar, logistik perniagaan dan pengurusan rantaian bekalan makanan, pengurusan kualiti makanan, pemasaran makanan antarabangsa, ekonomi dan dasar makanan dan pertanian, hubungan antarabangsa dan pengurusan projek.... [-]

Itali Forli
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Perniagaan dan Pentadbiran adalah program Ijazah Sarjana 2 tahun yang sama sekali diajar dalam bahasa Inggeris yang direka khas dengan pendekatan antara disiplin dan pers ... [+]

Perniagaan dan Pentadbiran adalah program Ijazah Sarjana 2 tahun yang sama sekali diajar dalam bahasa Inggeris yang direka khas dengan pendekatan antara disiplin dan perspektif antarabangsa. Program ini membina hubungan antara pelbagai bidang pengetahuan dan situasi pengurusan kehidupan sebenar untuk membangunkan pembuat keputusan, pengurus dan pemimpin yang proaktif, untuk pelbagai kerjaya dalam sektor perniagaan dalam konteks antarabangsa. Sebagai pengurus masa depan, perunding dan usahawan, para pelajar akan memperoleh pengetahuan terkini tentang pentadbiran perniagaan, pengurusan strategik, tingkah laku organisasi, serta kemahiran kuantitatif, kerjasama dan keusahawanan yang berkaitan dengan inovasi dan projek permulaan perniagaan.... [-]

Itali Forli
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program Kejuruteraan Aeroangkasa dari University of Bologna menghasilkan profesional yang mempunyai tahap persiapan dan pengkhususan yang tinggi, yang dapat mengisi jabat ... [+]

Program Kejuruteraan Aeroangkasa dari University of Bologna menghasilkan profesional yang mempunyai tahap persiapan dan pengkhususan yang tinggi, yang dapat mengisi jabatan teknikal dan pengurusan dalam konteks kerja yang memerlukan kemahiran khusus dalam sains asas dan kejuruteraan industri, dengan fokus khusus dalam kejuruteraan aeroangkasa.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahAnda akan dapat mengambil bahagian dalam misi angkasaDengan belajar di Sweden selama setahun, anda akan mendapat ijazah bergandaAnda akan mengetahui bahawa CICLoPE mitologi (Bahasa Itali untuk Cyclops) juga merupakan makmal aerodinamik eksperimen yang unikAnda akan mempunyai keseluruhan semester untuk projek peribadi anda sendiriKuliah, aktiviti makmal dan pengalaman di lapangan terbangKeperluan kemasukan... [-]
Itali Forli
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Tema utama ERE adalah pengawasan teliti sumber alam semulajadi kita yang terbatas, iaitu mineral, bahan bakar, tenaga, air, dan tanah. Pelajar yang mengambil ERE akan men ... [+]

Tema utama ERE adalah pengawasan teliti sumber alam semulajadi kita yang terbatas, iaitu mineral, bahan bakar, tenaga, air, dan tanah. Pelajar yang mengambil ERE akan mencapai latar belakang yang luas dalam bidang kejuruteraan alam sekitar dan sumber bumi yang meliputi sumber air, pencegahan pencemaran, tenaga, ekonomi sumber, kitar semula, pembaziran dan pembaziran bio-sisa, bahan mentah alternatif dan boleh diperbaharui, penambakan dan kesihatan.

Keperluan kemasukan

Terdapat prosedur pendaftaran khusus untuk setiap program ijazah. Anda boleh mendapatkan maklumat terperinci tentang cara memohon, yuran pengajian dan tamat tempoh di href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/EnvironmentalEngineering-ERE/how-to-enrol... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Ijazah Sarjana Kejuruteraan Automasi menyediakan pelajar-pelajar yang berpengalaman dalam bidang-bidang penting dalam Automasi, seperti Kawalan yang Baik, Teori Sistem, P ... [+]

Ijazah Sarjana Kejuruteraan Automasi menyediakan pelajar-pelajar yang berpengalaman dalam bidang-bidang penting dalam Automasi, seperti Kawalan yang Baik, Teori Sistem, Perisian untuk Kawalan Masa Nyata, Sistem Visi, Sistem Mekanikal, Rekabentuk Mesin Automatik Lanjutan, Sistem Diagnostik bersama-sama kandungan terkini dalam Mekatronik dan Robotik.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahDapatkan pengetahuan canggih dalam bidang automasiMenggabungkan pembelajaran kelas dan hubungan langsung dengan syarikat-syarikat yang paling penting di industriKursus multidisiplin dan antarabangsa untuk melatih para profesional yang berkemahiran tinggiProfesion dalam permintaan tinggiMeningkatkan pendidikan anda dengan pengetahuan dan kecekapan pelbagai disiplin di peringkat teori dan praktikalKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Otomotif Lanjutan adalah program antara universitas yang ditawarkan bersama oleh Universities of Modena dan Reggio Emilia, Bologna, Fer ... [+]

Program Ijazah Sarjana Kejuruteraan Automotif Lanjutan AAE adalah program antar universiti yang ditawarkan bersama oleh Universiti Modena dan Reggio Emilia, Bologna, Ferrara, dan Parma. AAE disokong oleh syarikat paling berprestij di Emilia-Romagna yang beroperasi di sektor automotif di peringkat antarabangsa. Ia bertujuan untuk memberi pengetahuan dan kemahiran yang berkaitan dengan reka bentuk kenderaan bermotor dan motosikal yang berprestasi tinggi dan sesuai untuk pertandingan. Dari kipas motor hibrid dan elektrik ke sistem pengeluaran dengan ciri khas persekitaran pembuatan baru 4.0. Tiga kurikulum berikut ditawarkan oleh Jabatan Kejuruteraan Industri di UNIBO: - Advanced Powertrain (AAE-AP) memberi tumpuan kepada perancangan dan kawalan endotermik, elektrik dan hibrid powertrains, penyelesaian utama untuk penukaran dan penyimpanan tenaga elektromekanik, reka bentuk powertrain dan teknologi pengeluaran serta teknik motor kawalan dan penentukuran yang paling canggih. - Kejuruteraan Motosikal Lanjutan (AAE-AME) merangkumi aspek kejuruteraan mekanikal, reka bentuk elektronik dan perindustrian untuk kenderaan bermotor berprestasi tinggi dan dengan perhatian khusus terhadap reka bentuk, mekanik getaran, teknologi mekanik, dinamik, powetrain endotermik dan reka bentuk BEV, serta sebagai sistem bantuan memandu. - Pembuatan Sportscar Advanced (AAE-ASM) merangkumi kejuruteraan proses, reka bentuk loji dan sistem perindustrian, pengurusan pengeluaran dan pengoptimuman, teknologi digital untuk kilang 4.0, dan pengurusan proses jaminan kualiti.... [-]

Itali Bologna Modena
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kejuruteraan Awam Sarjana Antarabangsa adalah program siswazah (Laurea Magistrale) yang bertujuan untuk mendidik para profesional dengan pengetahuan ilmiah dan teknikal y ... [+]

Kejuruteraan Awam Sarjana Antarabangsa adalah program siswazah (Laurea Magistrale) yang bertujuan untuk mendidik para profesional dengan pengetahuan ilmiah dan teknikal yang mendalam yang perlu dalam bidang kejuruteraan awam.

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan asas teknikal yang mantap sambil memupuk potensi pengambilan keputusan dan kepemimpinan. Ia menyediakan graduan untuk mengamalkan profesion mereka di peringkat lanjutan dan dengan pendedahan yang unik kepada persekitaran antarabangsa untuk lebih memahami isu global kejuruteraan awam.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazah:

Bersiaplah untuk lebih memahami isu-isu global terima kasih kepada pendedahan yang unik kepada persekitaran antarabangsa... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Teknologi Elektronik untuk Data Besar dan Internet (E-BIT) adalah kurikulum antarabangsa yang menyampaikan pengetahuan yang menyeluruh dalam teknologi elektronik yang ber ... [+]

Teknologi Elektronik untuk Data Besar dan Internet (E-BIT) adalah kurikulum antarabangsa yang menyampaikan pengetahuan yang menyeluruh dalam teknologi elektronik yang berkaitan dengan pembangunan dan reka bentuk peranti elektronik, sensor pepejal, litar dan sistem yang digunakan untuk pemerolehan, penyimpanan yang boleh dipercayai dan pemprosesan data besar yang dihasilkan oleh aplikasi Internet-of-Things. Beberapa cabaran lain yang berkaitan dengan isu-isu ini, seperti keselamatan, rangkaian sensor wayarles, sistem automasi, seni bina komputer canggih ditangani dalam kursus elektif.

Keperluan kemasukan

Terdapat prosedur pendaftaran khusus untuk setiap program ijazah. Anda boleh mendapatkan maklumat terperinci tentang cara memohon, yuran pengajian dan tamat tempoh di href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/ElectronicEngineering/how-to-enrol... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program Sarjana dalam Kejuruteraan Otomotif Lanjutan adalah program antara universitas yang ditawarkan bersama oleh Universities of Modena dan Reggio Emilia, Bologna, Fer ... [+]

Ijazah Sarjana dalam "Kejuruteraan Elektronik Lanjutan Automotif" sesuai dengan kerjasama antara empat Universiti utama di Emilia-Romagna dan Syarikat utama yang terlibat dalam reka bentuk dan pembuatan kereta dan motosikal dalam sektor premium dan perlumbaan: Automobili Lamborghini Spa, Dallara Automobili SpA, Ducati Motor Holding Spa, FCA Group - Maserati e Alfa Romeo, Ferrari Spa, Haas F1 Team, Magneti Marelli Spa, Scuderia Toro Rosso Spa.

Matlamat Master adalah untuk mendidik jurutera elektronik dengan pengetahuan yang kukuh tentang kaedah dan alat yang menjadikan elektronik asas semua sistem yang mengumpul, memproses, menyembunyikan dan menyimpan maklumat, dengan penekanan khusus pada subsistem elektronik yang tertanam dalam masa kini dan kenderaan masa depan. Lulusan dalam "Kejuruteraan Elektronik Lanjutan Elektronik" dapat memahami, mencadangkan dan menyesuaikan apa yang sedang dibangunkan dalam bidang Teknologi Maklumat dan Komunikasi yang berkembang pesat, memainkan peranan penting dalam inovasi sektor automotif yang evolusi masa depannya akan semakin bergantung kepada teknologi.... [-]

Itali Bologna Modena
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Graduan dari program ini akan mempunyai latihan untuk terus bekerja dalam pelbagai bidang, termasuk industri kimia dan proses konvensional (petrokimia, bahan kimia khusus ... [+]

Graduan dari program ini akan mempunyai latihan untuk terus bekerja dalam pelbagai bidang, termasuk industri kimia dan proses konvensional (petrokimia, bahan kimia khusus, farmaseutikal), sektor industri tenaga yang luas (minyak naik dan turun naik)

Mempelajari di luar negara, terutamanya semasa penggal kedua tahun kedua dan untuk projek penyelidikan Master, digalakkan, serta menjalankan sebahagian daripada projek penyelidikan Master dalam rangka kerja projek penyelidikan kerjasama antara University of Bologna dan syarikat swasta atau institut penyelidikan antarabangsa. Satu Perjanjian Darjah Dwi aktif dengan Columbia University di City of New York (Amerika Syarikat).

Keperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program Sarjana dalam Kejuruteraan OffShore membentuk profesional yang berkelayakan yang mampu bekerja dalam rangka reka bentuk dan operasi struktur, sistem dan proses lu ... [+]

Program Sarjana dalam Kejuruteraan OffShore membentuk profesional yang berkelayakan yang mampu bekerja dalam rangka reka bentuk dan operasi struktur, sistem dan proses luar pesisir, dan menguasai teknologi penggerak utama untuk mengeksploitasi sumber luar pesisir. Program ini bertujuan menyediakan pengetahuan untuk menyediakan persekitaran kerja antarabangsa, untuk menangani teknik reka bentuk yang lebih maju dan untuk menangani peningkatan dan pengoptimuman operasi luar pesisir dalam persekitaran yang teruk.

5 sebab untuk mendaftar dalam program ijazah iniProgram ijazah terkemuka di peringkat antarabangsa yang menghubungkan secara langsung dengan industri yang berkaitanProspek inovatif berkat potensi sumber laut dan program Pertumbuhan Biru EUProgram ijazah ini melatih para profesional yang mahir yang berkemahiran tinggi di peringkat tempatan dan nasionalMagang (yang boleh digabungkan dengan disertasi akhir) boleh didapati di peringkat tempatan dan kebangsaanTerima kasih kepada banyak program pertukaran, anda boleh menghabiskan masa di luar negara menghadiri kursus, mengambil bahagian dalam latihan atau melakukan penyelidikanKeperluan kemasukan... [-]
Itali Ravenna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kurikulum antarabangsa HBR dibina untuk memenuhi keperluan profesional baru, dengan memberi tumpuan kepada diagnosis keadaan pemuliharaan dan definisi prosedur untuk peny ... [+]

Kurikulum antarabangsa HBR dibina untuk memenuhi keperluan profesional baru, dengan memberi tumpuan kepada diagnosis keadaan pemuliharaan dan definisi prosedur untuk penyatuan dan pemulihan artifak bersejarah. Sasaran khusus HBR Master adalah untuk melatih profesional yang sangat khusus, dilengkapi dengan kemahiran yang sesuai untuk melakukan dan mengarahkan perancangan, koordinasi dan pengendalian kegiatan dalam proses pemulihan bangunan bersejarah. Penyelesaian kurikulum HBR yang berjaya membolehkan untuk memperolehi graduasi Masters dalam Kejuruteraan Proses dan Sistem Bangunan, dan mengejar kerjaya profesional atau meneruskan kerjaya akademik.

Keperluan kemasukan

Terdapat prosedur pendaftaran khusus untuk setiap program ijazah. Anda boleh mendapatkan maklumat terperinci tentang cara memohon, yuran tuisyen dan tarikh akhir pada href = "https://corsi.unibo.it/2cycle/HistoricBuildings/how-to-enrol... [-]

Itali Ravenna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kejuruteraan telekomunikasi adalah program antarabangsa yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris yang membolehkan pelajar mencapai pengetahuan yang mendalam dalam emp ... [+]

Kejuruteraan telekomunikasi adalah program antarabangsa yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris yang membolehkan pelajar mencapai pengetahuan yang mendalam dalam empat bidang makro antara telekomunikasi yang berkaitan: penyebaran elektromagnet, isyarat dan sistem, rangkaian komunikasi, aplikasi dan perkhidmatan.

Mereka juga akan diberikan latar belakang yang kuat dalam bidang yang berkaitan (seperti litar dan peranti elektrik, sains komputer dan matematik). Pelajar akan disokong dalam membangunkan sikap yang sesuai terhadap metodologi analisis dan reka bentuk, bersama dengan kemahiran organisasi dan pengurusan.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahSertai kami dan pengalaman Internet Perkara di makmal kamiMengaktifkan Internet masa depan: menemui dan menguasai teknologi komunikasi yang memandu kehidupan andaBerhubung dengan perkembangan terkini dalam teknologi komunikasi, termasuk 4G, 5G dan seterusnyaKetahui teknologi utama untuk membentuk dunia yang lebih baikLuangkan satu tahun di China atau di Norway untuk menemui telekomunikasi di duniaKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kejuruteraan Elektrik adalah kurikulum antarabangsa yang menyampaikan pengetahuan mendalam mengenai teknologi elektrik, penukar dan pemacu elektrik, sensor elektrik dan e ... [+]

Kejuruteraan Elektrik adalah kurikulum antarabangsa yang menyampaikan pengetahuan mendalam mengenai teknologi elektrik, penukar dan pemacu elektrik, sensor elektrik dan elektronik dan pengukuran. Elemen-elemen utama analisis dan pengurusan sistem kuasa elektrik, termasuk topik rangkaian pengedaran aktif pintar (grid pintar) juga disediakan, bersama-sama dengan kandungan canggih ekonomi dan pengurusan utiliti tenaga.

Jurutera Elektrik adalah repositori pengetahuan saintifik dan teknikal yang berkaitan dengan pengeluaran, penghantaran dan penggunaan elektrik dan budaya teknikal saintifik yang pelbagai sehingga menjadikan mereka seorang profesional profesional yang serba boleh. Peluang pekerjaan adalah berlipat ganda, dan penyediaan yang diperoleh membolehkannya memainkan peranan penting dalam bidang kejuruteraan industri, teknologi dan alam sekitar.... [-]

Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 cari doktor jurisprudens anda
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Pentadbiran Perniagaan - Pengurusan Antarabangsa Kurikulum (CLAMDA IM) dari University of Bologna menetapkan piawaian akademik dan intelektual yang tinggi. Daripada membe ... [+]

Pentadbiran Perniagaan - Pengurusan Antarabangsa Kurikulum (CLAMDA IM) dari University of Bologna menetapkan piawaian akademik dan intelektual yang tinggi. Daripada memberi tumpuan kepada bidang perniagaan tertentu, program ini mendorong pelajar untuk menyiasat isu-isu yang berkaitan dengan pengurusan strategik organisasi.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahFakulti yang sangat pelbagai terdiri daripada profesor UNIBO dengan pendedahan antarabangsa yang luas, profesor asing terkemuka serta pengamal perniagaan untuk memastikan campuran hebat akademik dan perkaitan industri.Saiz kelas kecil untuk memaksimumkan interaksi, memudahkan latihan satu demi satu dan memfokuskan perbincangan kumpulan tenaga.Banyak aktiviti dan seminar untuk memupuk kemahiran, kepimpinan dan komunikasi berdampak tinggi (ucapan awam, bangunan pasukan, kerajinan CV, dll.).Biasiswa dan hadiah untuk memberi ganjaran dan sokongan kecemerlangan akademik, pencapaian kolaboratif serta latihan antarabangsa.Satu komuniti alumni yang luar biasa tersebar di seluruh dunia dan memegang jawatan pengurusan utama di beberapa syarikat yang paling menarik dalam dekad ini.Keperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Program Sarjana Antarabangsa dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan - Kurikulum dalam Pengurusan Perkhidmatan ditawarkan di University of Bologna - Kampus Rimini. Ia ... [+]

Program Sarjana Antarabangsa dalam Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan - Kurikulum dalam Pengurusan Perkhidmatan ditawarkan di University of Bologna - Kampus Rimini. Ia bertujuan untuk membangunkan profil profesional yang disesuaikan dengan pengurusan perkhidmatan di kedua-dua syarikat perindustrian dan perkhidmatan yang beroperasi di pasaran domestik dan antarabangsa.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazah

1. Kelas 30 pelajar dalam persekitaran antarabangsa dan hubungan rapat dengan fakulti 2. Rangkaian profesor antarabangsa dan pengurus perniagaan yang berkelayakan tinggi 3. Perkongsian dan kerjasama dengan syarikat-syarikat dengan kerja-kerja projek (pada tahun kedua) 4. Panduan Pelajar selama 2 tahun 5. Beasiswa dan peluang untuk belajar di luar negara... [-]

Itali Rimini
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kurikulum Antarabangsa "Ekologi Perubahan Global ... [+]

Kurikulum Antarabangsa "Ekologi Perubahan Global

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahUntuk mengakses pendidikan akademik, pendidikan tinggi yang menumpukan kepada masalah biologi, alam sekitar dan sosio-ekonomi yang berkaitan dengan Perubahan GlobalUntuk memperoleh kepakaran dalam beberapa bidang dan organisasi antarabangsa dalam pengurusan alam sekitar, ekonomi dan sosial GC dan ekosistemUntuk membangunkan hubungan antarabangsa dengan menyediakan tesis ijazah di luar negara dan mewujudkan hubungan baru dengan guru dan penyelidik antarabangsaUntuk membangunkan kemahiran yang berguna untuk menyumbang kepada pembangunan masa depan yang lebih baik, lebih mampan dan seimbang bagi sumber-sumber planetUntuk menjadi saintis / pengurus yang berurusan dengan isu-isu yang rumit untuk mencari penyelesaian mitigasi / penyesuaian dengan pendekatan berbilang skala dan pelbagai disiplinKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Ijazah Sarjana Muda Antarabangsa dalam Sains Statistik bertujuan untuk melatih para pakar yang dapat mengurus, menganalisis dan mentafsir data untuk menghasilkan pengetah ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Antarabangsa dalam Sains Statistik bertujuan untuk melatih para pakar yang dapat mengurus, menganalisis dan mentafsir data untuk menghasilkan pengetahuan yang diperlukan untuk menyokong proses membuat keputusan di syarikat swasta dan awam.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahIa melatih sejenis profesional dan pakar yang semakin dituntut oleh pasaran buruhIa adalah Ijazah Sarjana Antarabangsa yang pertama dalam Sains Statistik (kelas LM-82 Statistik) yang diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris di ItaliFakultinya terdiri daripada profesor UNIBO dengan reputasi antarabangsa dan oleh profesor lawatan antarabangsaIa menawarkan 2 tahun penuh aktiviti akademik, seminar dan makmal yang berkualiti tinggiIa dicirikan oleh nisbah pelajar-kakitangan yang optimumKeperluan kemasukan... [-]
Itali Bologna
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Bologna

Kursus ini bertujuan untuk pendidikan dan latihan Saintis Pemuliharaan, seorang saintis yang mempunyai pengetahuan mengenai kimia, fizik, biologi, geologi dan informatika ... [+]

Kursus ini bertujuan untuk pendidikan dan latihan Saintis Pemuliharaan, seorang saintis yang mempunyai pengetahuan mengenai kimia, fizik, biologi, geologi dan informatika yang digunakan untuk warisan budaya dan pengetahuan selanjutnya dalam pemuliharaan (etika, sejarah, nilai budaya, teknologi sejarah, masa lalu dan sekarang teknologi pemuliharaan dan amalan, aspek sains khusus, dan sebagainya). Pembentukannya membolehkan beliau menyumbang kepada kajian dan pemuliharaan warisan budaya dalam pasukan interdisipliner.

5 sebab untuk mendaftar pada program ijazahKursus ini melatih saintis pemuliharaan, para profesional yang terlibat dalam kajian ilmiah warisan budayaAnda akan menembusi perlembagaan bahan tersembunyi karya seniAnda akan dilatih menggunakan teknik analisis yang paling canggih yang kini digunakan untuk mengkaji warisan budayaAnda akan belajar dalam kumpulan pelajar antarabangsa dan interdisiplinerBeasiswa untuk tesis di luar negara boleh didapati setiap tahunKeperluan kemasukan... [-]
Itali Ravenna
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

The University of Bologna, an overview

Alamat
via Filippo Re 4
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Itali
Website
Alamat
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Itali
Alamat
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Itali
Alamat
Ravenna, Emilia-Romagna, Itali
Alamat
Rimini, Emilia-Romagna, Itali
Alamat
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina
Alamat
Modena, Emilia-Romagna, Itali
Alamat
822112 Dakar, Jharkhand, India
Alamat
Lisbon, Lisbon, Portugal
Alamat
Moscow, Moskva, Rusia
Alamat
Mulhouse, Grand Est, Perancis
Alamat
Mumbai, Maharashtra, India
Alamat
Strasburg, Mecklenburg-Vorpommern, Jerman
Alamat
Faro, Faro District, Portugal
Alamat
Cádiz, Andalusia, Sepanyol