University of Bologna

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Alma Mater Studior - Università di Bologna

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, universiti tertua di dunia Barat, membuka jalan untuk inovasi melalui katalog program yang semakin kaya, penyelidikan mutakhir, perspektif antarabangsa yang berterusan dan semakin luas, dan misi ketiga yang kuat.

Sejak didirikan pada tahun 1088, Alma Mater Studiorum berpusatkan pelajar, menjadi tuan rumah tokoh terkemuka dari komuniti sains dan seni. Dengan lima kampus (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) dan cawangan di Buenos Aires, ia menawarkan katalog kursus yang pelbagai yang disesuaikan dengan keperluan masyarakat masa kini: lebih daripada 200 program ijazah di antara 32 jabatan dan 5 sekolahnya ditawarkan kepada lebih 82,000 pelajar. 3,600 siswazah mendaftar dalam PhD dan program kitaran ke-3 yang lain.

Dengan kedudukan 200 teratas dalam dua kedudukan universiti antarabangsa yang paling berprestij, yang dianggap sebagai universiti terkemuka di Eropah untuk mobiliti pelajar (Erasmus +), Alma Mater melabur dalam pembangunan lestari dan menyumbang kepada pencapaian 17 matlamat pembangunan lestari yang dicadangkan sebagai sebahagian daripada Agenda 2030 yang diterima pakai oleh Majlis Umum Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu. Sebagai universiti penyelidikan yang komprehensif, ia melabur dalam pendekatan pelbagai budaya, lintas budaya dan hubungan yang tidak dapat dipisahkan antara penyelidikan dan pengajaran. Salah satu yang paling aktif dalam hal kepemimpinan dan penyertaan dalam projek penyelidikan dan kerjasama akademik Eropah, University of Bologna telah menjalin pakatan dengan industri dan organisasi awam / swasta. Ia juga merupakan pusat rangkaian antarabangsa: di luar hubungan erat Eropah, ia menikmati pelbagai hubungan dengan Amerika, Afrika, Asia, dan Australia.

Sila cari tahu langkah-langkah yang dirancang oleh University of Bologna untuk memulakan tahun akademik berikutnya dengan cara yang terbaik.

Lokasi

Bologna

Alamat
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Itali

Cesena

Alamat
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Itali

Forli

Alamat
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Itali

Ravenna

Alamat
Ravenna, Emilia-Romagna, Itali

Rimini

Alamat
Rimini, Emilia-Romagna, Itali

Buenos Aires

Alamat
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentina

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MSc
Sarjana