University of Cagliari

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1606, yang University of Cagliari merupakan sebuah universiti awam yang berdedikasi untuk menawarkan pendidikan awam yang komprehensif dan unik, penyelidikan terkini dan program-program pendidikan pelbagai disiplin untuk masyarakat pelajar.

Ketiga-tiga elemen asas dan saling berkaitan adalah pada asas-asas misi kami yang menyediakan pelajar-pelajar kita dengan tenaga intelektual yang berjanji untuk menjadi kekuatan terbesar universiti kita.

Oleh itu, University of Cagliari komited untuk membimbing dan memberi khidmat kepada masyarakat pelajar dengan menggalakkan dan melanjutkan pengetahuan mereka, dan pada masa yang sama membina dan belajar dari pengalaman lepas.

Pengajaran yang berkualiti tinggi adalah amat penting kepada universiti kami. Dengan 6 kebolehannya, 39 sarjana muda, 40 siswazah dan 35 program pengajian siswazah, Universiti Misi utama Cagliari adalah untuk menyediakan pelajar dengan sistem pendidikan yang berkualiti tinggi yang lebih baik akan menyediakan mereka untuk masyarakat yang semakin global.

Dengan kira-kira 400 perjanjian antarabangsa, universiti kami, bersama-sama dengan pelajar-pelajar prasiswazah dan siswazah, yang secara aktif mengambil bahagian dalam proses pendidikan yang menyatukan budaya tempatan dengan Eropah dan seluruh dunia.

Program penyelidikan dan biasiswa adalah penting dalam Universiti sistem pendidikan Cagliari dan untuk pengembangan atau pemahaman kita di dunia. Universiti kami secara aktif mengalu-alukan dan menggalakkan pengukuhan pemikiran intelektual dan menyokong fakulti dan pelajar-pelajar kita melanjutkan pengetahuan dan mengejar idea-idea baru.

Universiti Cagliari komited untuk berkongsi hasil penyelidikan dan pembangunan dalam pengetahuan dan untuk memperbaiki kehidupan sosial, ekonomi, budaya dan intelektual Cagliari dan kawasan Sardinia.

Terima kasih kepada yang luar biasa badan pelajar, fakulti, kakitangan dan pentadbir, universiti kita dapat berjaya menjalankan misi akademik. Ia terbuka kepada orang berbakat dari pelbagai latar belakang dan nilai-nilai dan ia menetapkan untuk menjadi instittution berdasarkan merit yang menyokong siasatan terbuka, sebagai wel sebagai keadilan, penjagaan dan kecemerlangan dalam semua usaha.

Universiti Cagliari dan struktur sedia adanya

Pada masa ini, Universiti Cagliari mempunyai fakulti berikut:

Fakulti Biologi dan Farmasi Fakulti Kejuruteraan dan Senibina Fakulti Perubatan dan Pembedahan Fakulti Sains Fakulti Sains Ekonomi, Undang-Undang dan Sains Politik Fakulti Kemanusiaan

Universiti Caglari ialah Universiti Negeri awam dan mempunyai kira-kira 31.102 pelajar yang mendaftar, lebih 1,000 tenaga pengajar dan lebih daripada 1,000 profesional di kakitangan teknikal-pentadbiran.

Selain itu, setiap tahun kira-kira 200 profesor visting datang dengan Universiti Cagliari.

Pada masa ini Universiti Cagliari adalah salah satu syarikat terbesar di Wilayah Sardinia, oleh kerana polisi antarabangsanya, kajian dan perjanjian yang banyak dengan universiti-universiti berprestij di Eropah dan seluruh dunia. Faedah belajar di University of Cagliari kecemerlangan akademik, program inovatif, peluang pertukarannya, kemudahan (termasuk semua peringkat dan jenis kemudahan sukan) lokasi di pantai Sardinia yang indah dan kos sara hidup yang rendah.

Lokasi

Cagliari

University of Cagliari

Alamat
Via Università, 40,
09124 Cagliari, Sardinia, Itali
Telefon
+39 070 6751

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami