University of Pavia

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Pavia . Memajukan Ilmu sejak 1361

University of Pavia adalah salah satu institusi akademik tertua di dunia yang ditubuhkan pada tahun 1361. Pavia telah menjadi kampus bandar sejak asasnya dan bahkan hari ini ia menawarkan 24,000 pelajar pengalaman yang unik di Itali dan jarang ditemui di Eropah: belajar di 20 kolej Universiti yang adalah sebahagian besarnya bebas daripada struktur pentadbiran Universiti. University of Pavia merangkumi semua bidang pelajaran dan terdiri daripada 18 Jabatan yang menawarkan program pengajian di semua peringkat, dari peringkat Ijazah Sarjana ke program Doktor. Pavia adalah sebuah bandar kecil di Itali utara dengan 70,000 penduduk dan lebih dari 24,000 pelajar. Terletak hanya 30 km selatan Milan, dengan kereta api serantau dan pinggir bandar, setiap 10 minit. Pavia juga mudah dicapai dari sempadan Switzerland, Como dan tasik serta Genoa dan pantai Ligurian. Ditubuhkan pada zaman Romawi, ia adalah ibu kota Kerajaan Lombards selama lebih dari dua abad dan legasi menarik di jalan-jalan sempit, gereja-gereja kuno, bangunan yang elegan tetap utuh dan hidup siang dan malam dengan para pelajar menikmati titik pertemuan kegemaran mereka. Kehidupan budaya di Pavia sengit dengan 19 muzium dan koleksi (14 dalam Universiti), 2 pusat kebudayaan, 4 perpustakaan awam dan 18 perpustakaan universiti, 4 pawagam dan teater, 10 dewan mesyuarat sosial-budaya, sebuah kolej muzik dan 2 sekolah sivik muzik dan seni. Kehidupan di Pavia adalah baik dan berpatutan, terutamanya berbanding kos perumahan dan kos yang lebih tinggi di Milan dan pusat bandar lain di Lombardy. Kampus Pavia menawarkan pengalaman universiti yang unik kepada pelajar yang dapat menikmati acara, pesta, pameran, konsert dan aktiviti sukan yang tak terhitung jumlahnya, di semua peringkat

Sistem kolej: unik di Itali

Pavia, seperti Oxford dan Cambridge di UK, mempunyai sistem Kolej yang unik di Itali , sejak abad ke-16. Setiap kolej 20 di Pavia, yang berjumlah kira-kira 2.000 pelajar, mempunyai sejarah tersendiri dan peluang untuk ditawarkan, termasuk akses kepada banyak program pengajian di luar negara dan aktiviti sukan.

Institut Kajian Lanjutan (IUSS) menawarkan kursus tambahan kepada pelajar yang berprestasi terbaik dari kolej kami. Program peringkat lanjutan ini untuk pelajar berpencapaian tinggi disusun mengikut tema kepada empat bidang akademik yang berbeza: Sains Manusia, Sains Sosial, Sains & Teknologi dan Sains Bioperubatan. Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian di IUSS memperoleh Diploma tambahan, di samping ijazah universiti mereka. Kehidupan kuliah bertujuan untuk mewujudkan komuniti terbuka di mana pencapaian akademik, acara tradisional, pesta dan persaingan sukan semuanya berperanan. Di kolej pelajar juga dapat membina rangkaian profesional pertama mereka. Akses ke kolej berdasarkan kriteria merit dan sistem yuran berasaskan pendapatan ibu bapa. Hari ini, Pavia boleh bergantung kepada 4 kolej berasaskan prestasi; 12 kolej awam; dan 4 kolej swasta.

Pavia, bandar sukan

Bagi Pavia, gelaran 'City of Sport Eropah' berfungsi sebagai pengiktirafan antarabangsa yang pantas untuk kecemerlangan kami dalam sukan . Pusat Sukan Universiti (CUS) mempromosikan sukan di kalangan pelajar yang mendaftar di universiti dengan menawarkan pelbagai kursus dan menganjurkan kejohanan dan kejohanan. Dengan pasukannya, CUS Pavia mengambil bahagian dalam pertandingan kebangsaan dan antarabangsa seperti Sukan Universiti Dunia. Khususnya, sukan di Pavia bermaksud:

 • Mendayung di peringkat Kejuaraan Olimpik dan Dunia
 • Perlumbaan Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa
 • Kejohanan universiti dalam sukan utama pasukan
 • Kejohanan Intercollege
 • Program sukan yang direka khusus untuk pelajar kurang upaya
 • Kemudahan yang direka untuk semua kesejahteraan fizikal pelajar, disepadukan dengan latihan universiti.

Pavia, bandar kesihatan, teknologi dan penyelidikan

Universiti menawarkan 17 program PhD antarabangsa yang dianjurkan dalam 5 bidang makro: • Sains dan Teknologi • Kejuruteraan Sains • Sains Hayat • Kemanusiaan • Sains Sosial University of Pavia memang mempunyai tradisi penyelidikan peringkat tinggi dan menghitung tiga pemenang Hadiah Nobel di kalangan mereka profesor penuh (Camillo Golgi, Giulio Natta dan Carlo Rubbia). Alessandro Volta, Albert Einstein, Gerolamo Cardano dan Ugo Foscolo juga mengajar di sini. Universiti ini merupakan penyelidik aktif dalam penyelidikan dengan kerjasama institusi akademik yang paling berprestij di dunia menjadikan Pavia sebagai pusat teknologi moden untuk penyelidikan lanjut mengenai pengurangan risiko seismik (EUCENTRE), rawatan kanser (CNAO), tenaga nuklear (LENA). Tujuh pusat penyelidikan berpusat di Pavia dan 21 lagi terletak di tapak yang berlainan dengan kerjasama institusi lain, di samping 42 pusat penyelidikan interdeplin yang menjalankan penyelidikan asas dan penerapan interdisipliner. Ia juga menyokong inisiatif start-up dan spin-off: 25 hanya dihasilkan pada tahun lalu. Aktiviti penyelidikan telah menghasilkan 7 paten antarabangsa pada tahun 2013. Universiti baru sahaja memulakan proses pemilihan projek utama dan baru-baru ini telah melancarkan Universitiamo: platform projek universiti crowdfunding pertama Itali.

University of Pavia juga menggabungkan penyelidikan dan rawatan di tiga hospital universiti terkemuka di mana sekitar 12,000 profesional bekerja. Pada tahun 1987, Universiti telah menubuhkan Pusat Kerjasama dan Pembangunan Antarabangsa (CICOPS ) . Dengan menawarkan biasiswa dan menyokong kajian bersama dan projek-projek penyelidikan antarabangsa, CICOPS sedang berusaha ke arah mewujudkan rangkaian hubungan antarabangsa yang semakin berkembang, termasuk universiti asing, kerajaan dan organisasi antarabangsa, bukan kerajaan. Sejak tahun 1998, lebih daripada 200 biasiswa telah dianugerahkan kepada akademik dari 55 negara yang berlainan untuk menjalankan penyelidikan di Pavia.

Dimensi antarabangsa

University of Pavia didedikasikan untuk menyiapkan pelajarnya untuk pembelajaran sepanjang hayat dan cabaran yang dihadapi mereka dalam dunia yang semakin kompleks dan pelbagai. Untuk membiasakan pelajar dan kakitangan dengan dimensi global hubungan antarabangsa hari ini, lebih daripada 200 program pertukaran tersedia di lokasi di seluruh dunia. Skim mobiliti seperti Erasmus untuk kajian dan latihan, Dana Kerjasama dan Pengetahuan dan banyak program antarabangsa EU dan bukan EU lain menawarkan geran kepada pelajar keluar dan masuk, tempatan dan antarabangsa. Setiap tahun beratus-ratus peserta mendapat manfaat daripada peluang ini dan mempunyai peluang untuk menambah dimensi antarabangsa yang berharga kepada kurikulum mereka. Strategi antarabangsa University of Pavia menetapkan tiga objektif yang jelas untuk mengekalkan dan mengukuhkan kedudukannya di kalangan universiti yang berintensif tinggi di dunia:

 • Meluaskan pengantarabangsaan ke dalam aktiviti pengajaran dan penyelidikan teras kami
 • Mewujudkan pengambilan pelajar antarabangsa yang berkualiti tinggi
 • Membangun dan mengekalkan perkongsian strategik yang berkualiti tinggi serta Program Bersama dengan rakan-rakan di seluruh dunia

Kursus

University of Pavia pada asalnya dicipta di sekitar sekolah undang-undang dan kemanusiaan, tidak lama kemudian diikuti oleh ubat-ubatan. Selama berabad-abad, pelbagai kursus yang ditawarkan telah berkembang ke sains semulajadi, sains tulen, kejuruteraan, sains politik dan farmakologi dan, lebih baru-baru ini, kepada psikologi, komunikasi dan sains sukan dengan itu mengesahkan kerjaya Pavia sebagai universiti multidisiplin. University of Pavia menawarkan 83 kursus (kedua-dua Sarjana Muda dan Sarjana ) di:

 • Kejuruteraan dan Senibina
 • Matematik, Fizik dan Sains Asli
 • Ekonomi
 • Undang-undang
 • Ubat
 • Sastera, Bahasa dan Falsafah
 • Profesional Kesihatan Farmakologi
 • Sains politik
 • Psikologi
 • Kajian komunikasi
 • Sains sukan
 • Musicology
 • Pelancongan

Sebelas program Sarjana Masters antarabangsa yang diajar dalam bahasa Inggeris oleh staf akademik dan profesor yang melawat - mengantarabangsakan universiti dari dalam dan menandakan peningkatan yang ketara dalam bilangan pelajar luar negara:

1 gelaran Sarjana Tunggal (6 tahun): Perubatan dan Pembedahan

10 kursus ijazah sarjana dua tahun dalam bahasa Inggeris:

University of Pavia juga menawarkan Tahun Asas , kursus persediaan yang disesuaikan untuk calon pelajar yang ingin mendapatkan ijazah sarjana muda di University of Pavia , yang direka khusus untuk pelajar yang tidak memenuhi 12 tahun persekolahan minimum.

University of Pavia menonjol untuk bilangan besar pascasiswazahnya, dari program berasaskan penyelidikan ke kursus yang bertujuan mendapatkan kemasukan ke dalam profesion tertentu:

 • 29 kursus lepasan ijazah yang terdiri daripada bidang perubatan, kesihatan dan farmaseutikal ke sektor sains. Ciri-ciri umum di antara ini adalah tema-tema terobosan yang dikaji dalam bidang yang sangat khusus serta pendekatan interdisipliner yang diterima pakai.
 • 17 Program PhD Antarabangsa disusun dalam 5 bidang makro (Sains & Teknologi; Kejuruteraan Sains; Sains Kehidupan; Kemanusiaan dan Sains Sosial) dan 4 kursus doktoral Bersama dengan Universiti EU.
 • 51 sekolah Perubatan Perubatan
 • 1 Sekolah Pengkhususan untuk Profesion Undang-Undang

Kursus Sarjana, kursus latihan lanjutan dan Program PhD juga ditawarkan oleh Institut Kajian Lanjutan Pavia (IUSS).

Semasa keadaan tidak biasa ini disebabkan oleh Covid-19, University of Pavia telah mengaktifkan inisiatif luar biasa berikut untuk menyokong didaktik dan pelajar semasa kuarantin.

Ceramah

Kuliah diberikan melalui alat e-pembelajaran. Kuliah disediakan sebagai fail audio / video, dengan slaid atau bahan pengajaran digital lain dan bahkan melalui siaran langsung sehingga akhir bulan Jun dan mungkin juga hingga akhir bulan Julai. Untuk maklumat tambahan mengenai cara mendaftar kuliah jarak jauh, sila lihat video-tutorial ini

Pautan ke platform Pembelajaran Jarak Jauh University of Pavia : http://idcd.unipv.it/kiro3/

Peperiksaan

Ujian lisan dan bertulis berlangsung dari jarak jauh menggunakan alat dan perisian yang sesuai (Skype, Zoom, Google Hangouts). Tutorial untuk peperiksaan bertulis ( href = "http://news.unipv.it/?p=47200 ).

Peperiksaan kelulusan

Ujian kelulusan berlangsung dari jarak jauh menggunakan Skype atau alat persidangan web lain. Permohonan untuk menamatkan pengajian, tesis dan dokumen lain yang diperlukan boleh dihantar secara dalam talian ( href = "https://web.unipv.it/come-procedere-con-la-domanda-di-laurea/ ).

Bayaran universiti

Tarikh akhir pembayaran yuran Universiti telah ditunda hingga 30 Mei ( href = "http://news.unipv.it/?p=46928 ).

Perpustakaan

Kekal sihat, kekal aktif dan bersukan di rumah

 • Pusat sukan CUS Pavia telah melancarkan inisiatif "Train @ Home", yang terdiri daripada dua jenis sesi dalam talian: "Latihan" untuk tetap sihat dan cergas, dan "pelajaran dari jarak jauh" untuk mengikuti kursus dan latihan di bilik maya di mana pelajar dapat berinteraksi dengan pelatih. Pelajaran dan latihan dijadualkan minggu demi minggu dan boleh didapati di laman web ( href = "http://www.cuspavia.org/trainhome-con-il-cus-pavia/ ) CUS Pavia.
 • Pelajar Program Ijazah dalam Sains Fizikal dan Makmal Aktiviti Motor Beradaptasi (Laboratorio di Attività Motoria Adattata, LAMA) menyediakan senarai main YouTube yang mengandungi latihan untuk melatih dan tetap cergas. Video boleh didapati di halaman ini href = "https://www.youtube.com/playlist?list=PLihdBaXFbcCYrvo73BspACYMlZFXLeXOr .

Laman Web Soalan Lazim

Lokasi

Pavia

Università di Pavia Facoltà di Farmacia

Alamat
Corso Strada Nuova, 65
27100 Pavia, Lombardy, Itali
Telefon
+39 0382 987370

Milan

Alamat
Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami