Baca keterangan rasmi

Yang Universiti Parma ialah Universiti Negeri. Oleh itu, ia adalah pemerintahan sendiri dan mempunyai pentadbiran, organisasi, dan perakaunan autonomi, menyediakan perkhidmatan kepada orang awam. Pada 13 Mac 962, Maharaja Ottonian saya diberikan kepada Uberto, Biskop Parma, permulaan Universiti dalam 'Diploma' - satu dokumen yang diberikan Bishop kuasa untuk memerintahkan dan memilih pemimpin undang-undang ('eligere et ordinare notarios') . Dokumen ini merupakan asas untuk mewujudkan sebuah institusi pendidikan yang akan bertahan kurun selepas itu dan masih dipelihara di Arkib Bishop di Parma hari ini.

Yang Universiti memegang 18 Jabatan, 35 kursus ijazah pertama, 6 kursus ijazah satu kitaran, 38 kursus ijazah kedua, Dan juga sekolah-sekolah Siswazah banyak, kursus Latihan Guru Siswazah, Ijazah beberapa Masters 'dan Penyelidikan Kedoktoran (PhD).

Pelajar boleh memilih antara kursus: Seni dan Kemanusiaan, Ekonomi, Kejuruteraan dan Seni Bina, Makanan dan Pertanian, Undang-undang dan Pengajian Sosial, Matematik Jasmani dan Sains Semula Jadi, Perubatan dan Pembedahan, Farmasi, Perubatan Veterinar.

Saiz yang ideal bagi Universiti (30,000 pelajar, dengan lebih daripada 5,000 graduan setiap tahun, dan kira-kira 2000 ahli fakulti dan kakitangan) dan keadaan hidup di Parma menarik sebilangan besar pelajar dari seluruh Itali. Lebih daripada dua pertiga daripada pelajar berdaftar kami datang dari luar Parma dan Wilayah Parma, yang meletakkan Universiti pangkat yang paling tinggi bagi menarik pelajar yang paling tidak bermastautin di seluruh negara.

The lokasi yang berbeza dari Universiti membolehkan pelajar untuk belajar di selesa, struktur cekap berhampiran kawasan hijau, seperti kampus: Kawasan 77 hektar selatan bandar menampung Jabatan di saintifik, kampus kami terdiri daripada jabatan-jabatan, dewan kuliah yang moden dan serba lengkap, kawasan kajian selesa, makmal berteknologi tinggi dan pusat CNR - serta kemudahan beberapa sukan, pusat persidangan dan kantin. Kombinasi yang ketara struktur dan rakyat adalah benar-benar unik di tempat kejadian universiti Itali.

Universiti lain penyelesaian adalah di tengah-tengah bandar dengan bangunan Universiti pusat yang menempatkan pejabat rektor, pejabat pentadbiran dan Jabatan Undang-undang. Di perdiangan bandar ini terletak sekolah perubatan juga, dalam kawasan Hospital itu, Jabatan Ekonomi, Seni, Surat, Sejarah dan Jabatan Sains Sosial dan budaya kuno, Falsafah, Educations dan Jabatan Bahasa Moden. Akhirnya Jabatan Perubatan Veterinar terletak di pinggir segera utara-barat bandar.

Di tengah-tengah bandar, bangunan pusat Universiti menempatkan pejabat rektor, pejabat pentadbiran dan Undang-undang. Sekolah Perubatan juga di bandar, yang terletak di Hospital, manakala Ekonomi dan Sains Politik bersebelahan dengan Parco Ducale. Seni dan Falsafah dan Psikologi mempunyai kampus mereka di pusat bandar lama, dan Perubatan Veterinar terletak di pinggir segera utara-barat bandar.

Aktiviti dan kemudahan di Universiti Parma menarik penyertaan sebuah badan pelajar yang semakin berkembang. Terdapat maklumat dan kaunseling kerjaya perkhidmatan untuk membantu pelajar dengan pilihan mereka universiti yang berkaitan, hubungan baik dengan universiti luar negara, dan pertukaran yang meriah pelajar dari segi program komuniti, termasuk banyak biasiswa disediakan. Perpustakaan, makmal komputer dan pusat akses Internet, kediaman pelajar dan kantin, kerja sambilan, aktiviti kebudayaan, beberapa bebas tol, dan kaunseling kerjaya selepas tamat pengajian semua boleh didapati kepada pelajar - bersama-sama dengan wawancara dan kursus jangka pendek untuk membantu graduan kita untuk mencari pekerjaan.

Banyak kemudahan disediakan untuk pelajar untuk meningkatkan kualiti pelajaran dan kehidupan universiti. Sebahagian daripada ini adalah e-mel percuma dan ad hoc perkhidmatan untuk pelajar kurang upaya, kursus bahasa di Pusat Bahasa Asing. Pelajar juga boleh mendaftar untuk peperiksaan melalui Internet, memuat turun borang pentadbiran, atau mengakses e-mel peribadi yang diberi kepada setiap pelajar oleh Universiti, sekali gus mewujudkan saluran yang cepat dan tepat komunikasi.

Universiti Parma laman web menawarkan maklumat pelajar sentiasa dikemaskini dan antara muka yang sesuai untuk berkomunikasi dengan Universiti.

Pelajar dan banyak peluang dalam bidang sukan yang dikendalikan oleh Universiti Parma CUS dengan kursus dalam semua disiplin dalam pelbagai struktur - kolam renang kami, trek olahraga, gelanggang tenis, padang bola, kawasan golf, gelanggang bola keranjang, padang ragbi, dan lain-lain

Muzium, CSAC itu dalam Abbazia daripada Paradigna (www.csacparma.en) Dengan koleksi yang mengagumkan karya Itali seni (dari reka bentuk, seni bina, ilustrasi, pengiklanan, fotografi), Taman Botani, muzium Sains Semula Jadi dan koleksi saintifik lain, maka korus universiti; mereka ini adalah aktiviti kebudayaan dan juga mengkaji peluang .

Pelajar Antarabangsa akan dialu-alukan di Erasmus dan Home Antarabangsa berhampiran gereja San Francesco, dalam perapian bandar, dan mereka akan mengambil kesempatan daripada kursus bahasa Itali terutamanya diajar untuk membantu kajian akademik.

Dua daripada II kursus ijazah peringkat adalah betul-betul diajar dalam bahasa Inggeris, sementara ada tawaran semakin banyak kursus Bahasa Inggeris diajar dalam Master Seni Bina Kursus Sains, dalam kursus Kejuruteraan dan dalam kursus Kemanusiaan juga.

Program diajar dalam:
  • English
  • Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

University of Parma

Program Ijazah Sarjana dalam Kimia yang ditawarkan oleh University of Parma menyediakan pendidikan dan latihan komprehensif yang memberi tumpuan kepada aspek kimia yang p ... [+]

Program Ijazah Sarjana dalam Kimia yang ditawarkan oleh University of Parma menyediakan pendidikan dan latihan komprehensif yang memberi tumpuan kepada aspek kimia yang paling moden.

Kursus yang ditawarkan terdiri daripada sintesis klasik

Program ini mempunyai pilihan dua kurikulum, iaitu Kimia Biomolekul dan Bahan Kimia. Dalam kedua-dua kes, Program ini merangkumi 12 kursus yang melibatkan pendekatan teoretikal dan eksperimen.

Hasil pembelajaran dinilai melalui 11 peperiksaan. Program ini termasuk pemilihan subjek elektif dan magang selama enam bulan yang memerlukan menyusun laporan terperinci akhir (disertasi), dan pembentangan dan perbincangannya sebelum lembaga peperiksaan.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Itali,English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Ijazah peringkat kedua dalam Kimia Perindustrian di University of Parma teoretikal dan praktikal di mana aspek paling maju dalam industri kimia ditangani. ... [+]

Kimia Perindustrian, yang memberi manfaat kepada manusia. Ijazah peringkat kedua dalam Kimia Perindustrian di University of Parma Salah satu yang paling menonjol adalah salah satu kajian yang paling menonjol mengenai prosedur sintesis cekap tenaga dan sangat selektif, memberi tumpuan kepada mengurangkan impak alam sekitar dan mendapatkan produk berkualiti tinggi untuk pelbagai sektor. Program ini terdiri daripada 11 subjek wajib dengan minimum satu kursus dan makmal akhir yang berlangsung sekurang-kurangnya enam bulan. Program Ijazah peringkat kedua dalam Kimia Perindustrian menyediakan graduan untuk kerjaya profesional dalam bidang Kimia Perindustrian... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Ijazah Sarjana dalam Seni Bina menggabungkan analisis teori mendalam beberapa mata pelajaran persediaan untuk aktiviti profesional dengan potongan aplikasi reka bentuk te ... [+]

Jenis: Kursus Ijazah SarjanaTempoh: 2 tahunKredit: 120Kelas Kursus: LM-4Akses: Percuma

Ijazah Sarjana dalam Seni Bina menggabungkan analisis teori mendalam beberapa mata pelajaran persediaan untuk aktiviti profesional dengan potongan aplikasi reka bentuk teknikal yang kuat. Ajaran pelbagai disiplin reka bentuk (komposisi seni bina, pemulihan, perancangan bandar dan teknologi seni bina dan pembinaan) dianjurkan di makmal, di mana pelajar disokong oleh sebahagian daripada pengajaran teoretikal, melaksanakan dalam jadual waktu mengajar aktiviti aplikasi, supaya pelajar memperoleh pengetahuan yang lebih khusus, tetapi juga kemahiran, untuk merancang penyelesaian yang rumit dan eksperimen.

Ijazah sarjana dalam Seni Bina memberikan akses kepada peperiksaan negeri untuk profesion arsitek, perancang, arkitek landskap, konservator dan jurutera sektor awam dan alam sekitar. Kemahiran profesional yang boleh diperolehi meliputi spektrum yang sangat luas.... [-]

Itali Parma
Sept. 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Loji dan Mesin Industri Makanan dimaksudkan sebagai tujuan khusus: ... [+]

Jenis: Kursus Ijazah Sarjana Tempoh: 2 tahun Kelas: LM-33 - Kelas darjah kitaran kedua dalam Kejuruteraan Mekanikal Kredit: 120 Akses: Percuma

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Loji dan Mesin Industri Makanan dimaksudkan sebagai tujuan khusus:

penciptaan angka dengan penyediaan pepejal dalam sektor yang mencirikan reka bentuk mesin untuk industri makanan, reka bentuk dan pengurusan tumbuhan untuk industri makanan dan pengurusan proses pengeluaran makanan;penekanan komplementer yang diletakkan di dalam pembungkusan pembungkusan dan kemampanannya, model simulasi untuk menyokong reka bentuk dan pengurusan tumbuhan industri makanan dan aktiviti berkaitan yang berkaitan dengan sektor makanan.... [-]
Itali Parma
Sept. 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Sarjana Sains Kejuruteraan Elektronik ini bertujuan untuk menghasilkan graduan yang mempunyai tahap pengkhususan tinggi dalam bidang yang berbeza. Matlamat kami adalah un ... [+]

Misi dan matlamat

Sarjana Sains Kejuruteraan Elektronik ini bertujuan untuk menghasilkan graduan yang mempunyai tahap pengkhususan tinggi dalam bidang yang berbeza. Matlamat kami adalah untuk membantu anda memahami cara melakukan sesuatu, memahami dan mempromosikan inovasi teknologi.

Kursus ini berdasarkan prinsip-prinsip asas berikut: latihan teknikal, sistem teknikal dan komponen (analog, isyarat gabungan dan reka bentuk IC digital, reka bentuk sistem tertanam, peralatan elektronik, sensor, penjanaan kuasa dan pengedaran, mesin elektrik dan sistem tenaga boleh diperbaharui, kebolehpercayaan).... [-]

Itali Parma
Sept. 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Komputer bertujuan untuk melatih seorang tokoh profesional yang berkelayakan, dapat bekerja di Teknologi Maklumat dan Automasi dan dalam ... [+]

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Komputer bertujuan untuk melatih seorang tokoh profesional yang berkelayakan, dapat bekerja di Teknologi Maklumat dan Automasi dan dalam semua sektor aplikasi yang membolehkan teknologi ini. Oleh itu, graduan itu mampu, dengan persediaannya yang kukuh, untuk menghadapi cabaran pasaran buruh yang akan menawarkan peluang penting setelah inovasi teknologi masyarakat maklumat.

Pelan kajian dibahagikan kepada tiga bidang pengkhususan yang dikenal pasti oleh kurikulum: Sistem maklumat berorientasikan Internet (Sistemi informativi orientati ad Internet), Automasi (Automazione), dan Informatika Industri (Informatica industriale). Aktiviti pendidikan dan latihan juga termasuk projek-projek teknologi canggih (seperti misalnya pembelajaran mesin, analisis, sistem penyesuaian, sistem multiagent, dan lain-lain) yang dijalankan di makmal Universiti dan syarikat luar.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Objektif kebudayaan dan profesional kursus ijazah dalam kejuruteraan pengurusan adalah untuk mewujudkan profesional yang dapat mengisi peranan organisasi dan pengurusan y ... [+]

Jenis: Kursus IjazahTempoh: 3 tahunKelas: L-9 - Kelas ijazah dalam Kejuruteraan IndustriKredit: 180Akses: Percuma ( Ujian orientasi bukan terpilih diperlukan)

Objektif kebudayaan dan profesional kursus ijazah dalam kejuruteraan pengurusan adalah untuk mewujudkan profesional yang dapat mengisi peranan organisasi dan pengurusan yang kemahiran teknologi asas diperlukan.

Profil kebudayaan dicirikan oleh mentaliti interdisipliner, fleksibel dan sistemik: fungsi-fungsi yang dipanggil oleh jurutera pengurusan untuk melaksanakan keprihatinan pemantauan inovasi dan perubahan proses yang mencirikan sistem perniagaan dalam komponen fizikal mereka ke tahap yang semakin ketara , organisasi dan maklumat.... [-]

Itali Parma Altavilla Vicentina
Sept. 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Program sarjana muda dalam Bahasa dan Tamadun Asing Modern bertujuan untuk memberikan para pelajar pengetahuan mendalam mengenai dua bahasa asing Eropah, serta warisan bu ... [+]

Program sarjana muda dalam Bahasa dan Tamadun Asing Modern bertujuan untuk memberikan para pelajar pengetahuan mendalam mengenai dua bahasa asing Eropah, serta warisan budaya tamadun yang berkaitan. Ia juga menawarkan peluang untuk memperoleh pengetahuan kerja yang baik dalam bahasa ketiga.

[-]
Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan (IT: Amministrazione e Direzione Aziendale), yang disediakan oleh University of Parma , adalah program 2 tahun yang bertujuan ... [+]

Ijazah Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan (IT: Amministrazione e Direzione Aziendale), yang disediakan oleh University of Parma , adalah program 2 tahun yang bertujuan untuk membolehkan para pelajar menjalankan kerjaya pentadbiran dan pengurusan dalam pelbagai bidang ( pengauditan , perakaunan , perundingan , cukai dan fiskal , dsb.).

Kursus ini disusun secara berbeza untuk pelajar yang menghadiri dan tidak menghadiri . Dalam kes pertama, program ini menyediakan peluang-peluang yang mencabar yang dapat merangsang perdebatan dan perbincangan di kalangan pelajar dan guru, seperti banyak kerja projek yang mencirikan laluan pelajar serta peluang untuk membuat wawancara dengan firma - firma utama wilayah (dan tidak hanya wilayah) secara langsung di dalam Universiti, semasa salah satu daripada beberapa hari penempatan yang dianjurkan sepanjang tahun.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Kursus Ijazah Sarjana dalam Perdagangan dan Pemasaran Pengguna telah diasaskan pada tahun 2005. Ia adalah Master pertama dalam Pemasaran di Itali dan telah dirancang untu ... [+]

Di mana: Parma, Itali

Bahasa arahan: Bahasa Itali

Tempoh: 2 tahun

Bilangan pelajar maksimum: 180

Keperluan Kemasukan: Kursus ini diajar dalam Bahasa Itali, yang merupakan bahasa yang diperlukan untuk ujian kemasukan. Ujian pengakuan adalah peperiksaan yang harus diletakkan secara individu dan ditadbir dua kali setahun, pada bulan Julai dan Oktober. Calon harus memiliki ijazah dalam Perniagaan atau Ekonomi atau Statistik, dengan sekurang-kurangnya 8 kredit ECTS dalam Pemasaran, untuk memohon untuk ujian. Keperluan diterangkan secara terperinci, dalam bahasa Itali, di sini: href = "https://cdlm-tcm.unipr.it/it/iscriversi/test-di-ammissione-e-bando... [-]

Itali Parma
Sept. 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Kursus Ijazah dalam Sains dan Teknologi Makanan direka untuk menghasilkan graduan yang mempunyai pengetahuan asas dan praktikal yang baik dalam sektor utama sains dan tek ... [+]

Jenis: Kursus ijazah kitaran pertamaKelas pengijazahan: L-26Tempoh: 3 tahunKredit: 180Akses: Terbatas: dengan pendaftaran mengikut urutan kronologi gred akhir

Kursus Ijazah dalam Sains dan Teknologi Makanan direka untuk menghasilkan graduan yang mempunyai pengetahuan asas dan praktikal yang baik dalam sektor utama sains dan teknologi makanan. Graduan akan memperoleh kecekapan operasi untuk peranan teknikal dan pengurusan profesional dan untuk aktiviti sokongan dalam mengawal pemprosesan makanan dan pengeluaran dalam industri, makmal, dan perkhidmatan dalam sektor pengeluaran makanan.

Pada akhir Kursus, graduan dalam Sains Makanan dan Teknologi akan memperoleh:

pengetahuan asas yan... [-]
Itali Parma Altavilla Vicentina
Sept. 2019
English,Itali
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MA

University of Parma

Kursus ijazah dalam "Kejuruteraan Komputer, Elektronik dan Telekomunikasi" ditubuhkan dengan mematuhi pembaharuan perundangan terkini kursus universiti dan mewakili perke ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kejuruteraan Komputer, Elektronik dan Telekomunikasi

Kursus ijazah dalam "Kejuruteraan Komputer, Elektronik dan Telekomunikasi" ditubuhkan dengan mematuhi pembaharuan perundangan terkini kursus universiti dan mewakili perkembangan terkini dalam tradisi yang mantap. Dalam dua puluh tahun yang lalu, University of Parma telah menawarkan kursus pelbagai peringkat dalam Kejuruteraan Komputer, Kejuruteraan Elektronik dan Kejuruteraan Telekomunikasi, dengan pekerjaan yang sangat positif dan peluang kerjaya. Pemantauan jangka panjang kerjaya siswazah dan data dari Consorzio Alma Laurea memberi kesaksian kepada kejayaan mereka di tempat kerja. Kursus Ijazah dianjurkan dalam tiga modul:... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Tahun Asas adalah program penyiaran penuh untuk pelajar antarabangsa yang ingin mendaftar di University of Parma atau mana-mana Universiti Itali atau Konservatori Muzik. ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Tahun Asas

Tahun Asas adalah program penyiaran penuh untuk pelajar antarabangsa yang ingin mendaftar di University of Parma atau mana-mana Universiti Itali atau Konservatori Muzik. Ia dianjurkan dengan kerjasama Konservatori Muzik A. Boito di Parma.

Ia menangani calon pelajar yang memiliki diploma sekolah tinggi tetapi mempunyai jurang bahasa atau budaya dan / atau kurang dari 12 tahun persekolahan, seperti yang diperlukan oleh Undang-undang untuk mengakses universiti di Itali.

Terima kasih kepada program ini, pelajar antarabangsa akan berpeluang untuk:... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

University of Parma

Ijazah Sarjana Keselamatan Makanan dan Pengurusan Risiko Makanan adalah Kursus Gelaran Kedua (MSc), yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, bersama-sama ditawarkan ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kursus Ikhtisas Kedua (MSc) dalam Pengurusan Risiko Keselamatan Makanan dan Makanan

Ijazah Sarjana Keselamatan Makanan dan Pengurusan Risiko Makanan adalah Kursus Gelaran Kedua (MSc), yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, bersama-sama ditawarkan oleh University of Parma dengan kerjasama Universiti Bologna, Universiti Katolik Piacenza, Universiti Modena dan Reggio Emilia, Universiti Ferrara.

Kursus ini ditawarkan di dalam bidang Sains Makanan dan Teknologi dan bertujuan untuk menyediakan pakar Keselamatan Makanan, satu angka khusus yang khusus untuk penilaian risiko dan pengurusan risiko makanan, dalam perspektif moden yang merangkumi semua pemerolehan baru-baru ini dari semua sains yang berkaitan untuk itu, termasuk bukan sahaja kimia, teknologi, dan mikrobiologi makanan, tetapi juga pemakanan, toksikologi, undang-undang, ekonomi, logistik, matematik.... [-]

Itali Parma
Permintaan Maklumat
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Perniagaan dan Pembangunan Antarabangsa (IBD) adalah kursus ijazah pertama untuk diajar dan diperiksa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris di University of Parma , di Itali. ... [+]

Perniagaan dan Pembangunan Antarabangsa (IBD) adalah peringkat kedua dalam bidang ekonomi dan perniagaan (LM77-Ekonomi dan sains perniagaan), diajar dan diperiksa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi Universiti Parma.

Ia adalah kursus dua tahun dan pada lulusan siap yang berjaya dianugerahkan "laurea magistrale" atau sijil gelar kitaran kedua.

IBD direka untuk calon dari latar belakang akademik yang berbeza dan bertujuan untuk menyediakan asas menyeluruh dalam ekonomi antarabangsa dan pembangunan global.

Pelajar IBD digalakkan mendapat pengalaman di luar negara selama dua tahun akademik dan dapat memanfaatkan sejumlah besar peluang.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Sarjana dalam Pengurusan Sistem Makanan Kualiti dan Gastronomi (Kualitas Makanan) adalah sebahagian daripada proses peningkatan industri makanan pertanian Itali yang meng ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Sarjana dalam Pengurusan Sistem Makanan Kualiti dan Gastronomi (Kualitas Makanan)

Sarjana dalam Pengurusan Sistem Makanan Kualiti dan Gastronomi (Kualitas Makanan) adalah sebahagian daripada proses peningkatan industri makanan pertanian Itali yang mengiktiraf Parma sebagai salah satu kelompok industri yang paling penting di Itali, yang dikenali sebagai "Lembah Makanan Itali ". Di Lembah Makanan terdapat satu set pengetahuan unik yang telah diwujudkan dalam adegan agri-makanan nasional yang digabungkan dengan perhatian yang sewajarnya oleh para pelajar yang melihat realiti industri ini sebagai outlet profesional konkrit.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Kursus Ijazah dalam Ekonomi dan Pengurusan berhasrat untuk memberikan para pelajarnya pengetahuan dan kemahiran yang berguna dalam memahami pengurusan perniagaan, berikut ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kursus Ijazah dalam Ekonomi dan Pengurusan berhasrat untuk memberikan para pelajarnya pengetahuan dan kemahiran yang berguna dalam memahami pengurusan perniagaan, berikutan beberapa profil dan bidang permohonan. Kursus ini adalah penyusunan semula yang sebelumnya, iaitu Pengurusan Perniagaan, Ekonomi dan Kewangan, Ekonomi dan Pengurusan dan Ekonomi dan Pengurusan. Penyusunan semula sedemikian telah dijalankan dengan sepenuhnya mematuhi kewajipan baru Peraturan Menteri-menteri Itali (DM) 270/04. Oleh itu, Kursus Ijazah dalam Ekonomi dan Pengurusan adalah, pertama sekali, pewaris penuh Kursus Ijazah yang dinyatakan di atas. Peluang khusus untuk melanjutkan pengajian di beberapa bidang Ekonomi kursus lain yang ditawarkan diperbaharui melalui pengaktifan kurikulum tertentu. Pelajar terpaksa memilih kurikulum yang mereka mahu menghadiri pendaftaran pada tahun kedua, seperti berikut: - Kurikulum Ekonomi Perniagaan (CLEA, dari akronim Itali) berhasrat untuk mendidik dan melatih para pelajar dan siswazahnya sebagai profesional yang mempunyai kemahiran khusus dalam pengurusan perniagaan, terutamanya mengenai sistem pengurusan dan ICT;... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Sarjana Sains (MS) dalam Kejuruteraan Komunikasi adalah kursus lepasan dua tahun. Ia bertujuan menyediakan asas menyeluruh dalam Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT), ... [+]

Sarjana Sains (MS) dalam Kejuruteraan Komunikasi adalah kursus lepasan dua tahun. Ia bertujuan menyediakan asas menyeluruh dalam Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT), sambil menekankan pendekatan metodologi untuk analisis dan reka bentuk sistem kompleks. Tahun pertama kursus ini menyediakan calon Jurutera Komunikasi dengan alat latar belakang asas yang kukuh, sementara pada masa yang sama membolehkan ruang yang signifikan untuk pembelajaran interdisipliner dengan memberikan peluang kepada pelajar untuk menghadiri kursus dari program lain seperti Kejuruteraan atau Ekonomi. Tahun kedua memberi tumpuan kepada bidang-bidang tertentu dalam bidang Kejuruteraan Komunikasi dan disertasi akhir.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Ijazah kitaran kedua dalam Kewangan dan Pengurusan Risiko (FRIM) direka bentuk untuk menghasilkan pakar dalam pengurusan produk dan portfolio kewangan, dalam analisis dan ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kewangan dan Pengurusan Risiko (FRIM)

Program sarjana dalam Kewangan dan Pengurusan Risiko (FRIM) menawarkan kursus-kursus yang mencabar dalam pengurusan produk dan portfolio kewangan, analisis dan pengurusan risiko perbankan dan kewangan dan, secara amnya, risiko ekonomi sebuah syarikat, pengurusan kewangan institusi, analisis dan pengurusan risiko insurans, kewangan kuantitatif dan perdagangan saham dan derivatif, kewangan global dan geopolitik.

Ijazah Sarjana juga menawarkan banyak peluang kerjaya sebagai syarikat pengurusan aset; penyelia sistem kewangan dan syarikat penarafan kewangan; pejabat teknikal dan pejabat pengaturcaraan organisasi dan syarikat dalam sistem kewangan; perundingan di kawasan kewangan dan insurans; pengurusan risiko perniagaan dan proses insurans; pengurusan portfolio; perkhidmatan analisis kewangan; pengurusan kewangan syarikat industri dan komersil; perunding perniagaan; broker dan agen insurans; pengendali bank; bank peribadi; pengendali bursa saham.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Itali
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Parma, Emilia-Romagna, Itali