Baca keterangan rasmi

Yang Universiti Parma ialah Universiti Negeri. Oleh itu, ia adalah pemerintahan sendiri dan mempunyai pentadbiran, organisasi, dan perakaunan autonomi, menyediakan perkhidmatan kepada orang awam. Pada 13 Mac 962, Maharaja Ottonian saya diberikan kepada Uberto, Biskop Parma, permulaan Universiti dalam 'Diploma' - satu dokumen yang diberikan Bishop kuasa untuk memerintahkan dan memilih pemimpin undang-undang ('eligere et ordinare notarios') . Dokumen ini merupakan asas untuk mewujudkan sebuah institusi pendidikan yang akan bertahan kurun selepas itu dan masih dipelihara di Arkib Bishop di Parma hari ini.

Yang Universiti memegang 18 Jabatan, 35 kursus ijazah pertama, 6 kursus ijazah satu kitaran, 38 kursus ijazah kedua, Dan juga sekolah-sekolah Siswazah banyak, kursus Latihan Guru Siswazah, Ijazah beberapa Masters 'dan Penyelidikan Kedoktoran (PhD).

Pelajar boleh memilih antara kursus: Seni dan Kemanusiaan, Ekonomi, Kejuruteraan dan Seni Bina, Makanan dan Pertanian, Undang-undang dan Pengajian Sosial, Matematik Jasmani dan Sains Semula Jadi, Perubatan dan Pembedahan, Farmasi, Perubatan Veterinar.

Saiz yang ideal bagi Universiti (30,000 pelajar, dengan lebih daripada 5,000 graduan setiap tahun, dan kira-kira 2000 ahli fakulti dan kakitangan) dan keadaan hidup di Parma menarik sebilangan besar pelajar dari seluruh Itali. Lebih daripada dua pertiga daripada pelajar berdaftar kami datang dari luar Parma dan Wilayah Parma, yang meletakkan Universiti pangkat yang paling tinggi bagi menarik pelajar yang paling tidak bermastautin di seluruh negara.

The lokasi yang berbeza dari Universiti membolehkan pelajar untuk belajar di selesa, struktur cekap berhampiran kawasan hijau, seperti kampus: Kawasan 77 hektar selatan bandar menampung Jabatan di saintifik, kampus kami terdiri daripada jabatan-jabatan, dewan kuliah yang moden dan serba lengkap, kawasan kajian selesa, makmal berteknologi tinggi dan pusat CNR - serta kemudahan beberapa sukan, pusat persidangan dan kantin. Kombinasi yang ketara struktur dan rakyat adalah benar-benar unik di tempat kejadian universiti Itali.

Universiti lain penyelesaian adalah di tengah-tengah bandar dengan bangunan Universiti pusat yang menempatkan pejabat rektor, pejabat pentadbiran dan Jabatan Undang-undang. Di perdiangan bandar ini terletak sekolah perubatan juga, dalam kawasan Hospital itu, Jabatan Ekonomi, Seni, Surat, Sejarah dan Jabatan Sains Sosial dan budaya kuno, Falsafah, Educations dan Jabatan Bahasa Moden. Akhirnya Jabatan Perubatan Veterinar terletak di pinggir segera utara-barat bandar.

Di tengah-tengah bandar, bangunan pusat Universiti menempatkan pejabat rektor, pejabat pentadbiran dan Undang-undang. Sekolah Perubatan juga di bandar, yang terletak di Hospital, manakala Ekonomi dan Sains Politik bersebelahan dengan Parco Ducale. Seni dan Falsafah dan Psikologi mempunyai kampus mereka di pusat bandar lama, dan Perubatan Veterinar terletak di pinggir segera utara-barat bandar.

Aktiviti dan kemudahan di Universiti Parma menarik penyertaan sebuah badan pelajar yang semakin berkembang. Terdapat maklumat dan kaunseling kerjaya perkhidmatan untuk membantu pelajar dengan pilihan mereka universiti yang berkaitan, hubungan baik dengan universiti luar negara, dan pertukaran yang meriah pelajar dari segi program komuniti, termasuk banyak biasiswa disediakan. Perpustakaan, makmal komputer dan pusat akses Internet, kediaman pelajar dan kantin, kerja sambilan, aktiviti kebudayaan, beberapa bebas tol, dan kaunseling kerjaya selepas tamat pengajian semua boleh didapati kepada pelajar - bersama-sama dengan wawancara dan kursus jangka pendek untuk membantu graduan kita untuk mencari pekerjaan.

Banyak kemudahan disediakan untuk pelajar untuk meningkatkan kualiti pelajaran dan kehidupan universiti. Sebahagian daripada ini adalah e-mel percuma dan ad hoc perkhidmatan untuk pelajar kurang upaya, kursus bahasa di Pusat Bahasa Asing. Pelajar juga boleh mendaftar untuk peperiksaan melalui Internet, memuat turun borang pentadbiran, atau mengakses e-mel peribadi yang diberi kepada setiap pelajar oleh Universiti, sekali gus mewujudkan saluran yang cepat dan tepat komunikasi.

Universiti Parma laman web menawarkan maklumat pelajar sentiasa dikemaskini dan antara muka yang sesuai untuk berkomunikasi dengan Universiti.

Pelajar dan banyak peluang dalam bidang sukan yang dikendalikan oleh Universiti Parma CUS dengan kursus dalam semua disiplin dalam pelbagai struktur - kolam renang kami, trek olahraga, gelanggang tenis, padang bola, kawasan golf, gelanggang bola keranjang, padang ragbi, dan lain-lain

Muzium, CSAC itu dalam Abbazia daripada Paradigna (www.csacparma.en) Dengan koleksi yang mengagumkan karya Itali seni (dari reka bentuk, seni bina, ilustrasi, pengiklanan, fotografi), Taman Botani, muzium Sains Semula Jadi dan koleksi saintifik lain, maka korus universiti; mereka ini adalah aktiviti kebudayaan dan juga mengkaji peluang .

Pelajar Antarabangsa akan dialu-alukan di Erasmus dan Home Antarabangsa berhampiran gereja San Francesco, dalam perapian bandar, dan mereka akan mengambil kesempatan daripada kursus bahasa Itali terutamanya diajar untuk membantu kajian akademik.

Dua daripada II kursus ijazah peringkat adalah betul-betul diajar dalam bahasa Inggeris, sementara ada tawaran semakin banyak kursus Bahasa Inggeris diajar dalam Master Seni Bina Kursus Sains, dalam kursus Kejuruteraan dan dalam kursus Kemanusiaan juga.

Program diajar dalam:
English
Itali

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

University of Parma

Kursus ijazah dalam "Kejuruteraan Komputer, Elektronik dan Telekomunikasi" ditubuhkan dengan mematuhi pembaharuan perundangan terkini kursus universiti dan mewakili perke ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kejuruteraan Komputer, Elektronik dan Telekomunikasi

Kursus ijazah dalam "Kejuruteraan Komputer, Elektronik dan Telekomunikasi" ditubuhkan dengan mematuhi pembaharuan perundangan terkini kursus universiti dan mewakili perkembangan terkini dalam tradisi yang mantap. Dalam dua puluh tahun yang lalu, University of Parma telah menawarkan kursus pelbagai peringkat dalam Kejuruteraan Komputer, Kejuruteraan Elektronik dan Kejuruteraan Telekomunikasi, dengan pekerjaan yang sangat positif dan peluang kerjaya. Pemantauan jangka panjang kerjaya siswazah dan data dari Consorzio Alma Laurea memberi kesaksian kepada kejayaan mereka di tempat kerja. Kursus Ijazah dianjurkan dalam tiga modul:... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Tahun Asas adalah program penyiaran penuh untuk pelajar antarabangsa yang ingin mendaftar di University of Parma atau mana-mana Universiti Itali atau Konservatori Muzik. ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Tahun Asas

Tahun Asas adalah program penyiaran penuh untuk pelajar antarabangsa yang ingin mendaftar di University of Parma atau mana-mana Universiti Itali atau Konservatori Muzik. Ia dianjurkan dengan kerjasama Konservatori Muzik A. Boito di Parma.

Ia menangani calon pelajar yang memiliki diploma sekolah tinggi tetapi mempunyai jurang bahasa atau budaya dan / atau kurang dari 12 tahun persekolahan, seperti yang diperlukan oleh Undang-undang untuk mengakses universiti di Itali.

Terima kasih kepada program ini, pelajar antarabangsa akan berpeluang untuk:... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

University of Parma

Perniagaan dan Pembangunan Antarabangsa (IBD) adalah kursus ijazah pertama untuk diajar dan diperiksa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris di University of Parma , di Itali. ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kursus gelaran kitaran kedua dalam Perniagaan dan Pembangunan Antarabangsa (IBD)

Perniagaan dan Pembangunan Antarabangsa (IBD) adalah peringkat kedua dalam bidang ekonomi dan perniagaan (LM77-Ekonomi dan sains perniagaan), diajar dan diperiksa sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi Universiti Parma.

Ia adalah kursus dua tahun dan pada lulusan siap yang berjaya dianugerahkan "laurea magistrale" atau sijil gelar kitaran kedua.

IBD direka untuk calon dari latar belakang akademik yang berbeza dan bertujuan untuk menyediakan asas menyeluruh dalam ekonomi antarabangsa dan pembangunan global.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Sarjana dalam Pengurusan Sistem Makanan Kualiti dan Gastronomi (Kualitas Makanan) adalah sebahagian daripada proses peningkatan industri makanan pertanian Itali yang meng ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Sarjana dalam Pengurusan Sistem Makanan Kualiti dan Gastronomi (Kualitas Makanan)

Sarjana dalam Pengurusan Sistem Makanan Kualiti dan Gastronomi (Kualitas Makanan) adalah sebahagian daripada proses peningkatan industri makanan pertanian Itali yang mengiktiraf Parma sebagai salah satu kelompok industri yang paling penting di Itali, yang dikenali sebagai "Lembah Makanan Itali ". Di Lembah Makanan terdapat satu set pengetahuan unik yang telah diwujudkan dalam adegan agri-makanan nasional yang digabungkan dengan perhatian yang sewajarnya oleh para pelajar yang melihat realiti industri ini sebagai outlet profesional konkrit.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

ijazah Sarjana Keselamatan Makanan dan Pengurusan Risiko Makanan adalah Kursus Gelaran Kedua (MSc), yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, yang ditawarkan bersama ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kursus Ikhtisas Kedua (MSc) dalam Pengurusan Risiko Keselamatan Makanan dan Makanan

Ijazah Sarjana Keselamatan Makanan dan Pengurusan Risiko Makanan adalah Kursus Gelaran Kedua (MSc), yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris, bersama-sama ditawarkan oleh University of Parma dengan kerjasama Universiti Bologna, Universiti Katolik Piacenza, Universiti Modena dan Reggio Emilia, Universiti Ferrara.

Kursus ini ditawarkan di dalam bidang Sains Makanan dan Teknologi dan bertujuan untuk menyediakan pakar Keselamatan Makanan, satu angka khusus yang khusus untuk penilaian risiko dan pengurusan risiko makanan, dalam perspektif moden yang merangkumi semua pemerolehan baru-baru ini dari semua sains yang berkaitan untuk itu, termasuk bukan sahaja kimia, teknologi, dan mikrobiologi makanan, tetapi juga pemakanan, toksikologi, undang-undang, ekonomi, logistik, matematik.... [-]

Itali Parma
Sept. 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Kursus Ijazah Ekonomi dan Pengurusan berhasrat untuk memberikan para pelajarnya pengetahuan dan kemahiran yang berguna dalam memahami pengurusan perniagaan, berikutan beb ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kursus Ijazah Ekonomi dan Pengurusan berhasrat untuk memberikan para pelajarnya pengetahuan dan kemahiran yang berguna dalam memahami pengurusan perniagaan, berikutan beberapa profil dan waris pemakaian. Kursus ini adalah penyusunan semula yang sebelumnya, iaitu Pengurusan Perniagaan, Ekonomi dan Kewangan, Ekonomi dan Pengurusan dan Ekonomi dan Pengurusan. Penyusunan semula sedemikian telah dijalankan dengan sepenuhnya mematuhi kewajipan baru Peraturan Menteri-menteri Itali (DM) 270/04. Oleh itu, Kursus Ijazah dalam Ekonomi dan Pengurusan adalah, pertama sekali, pewaris penuh Kursus Ijazah yang dinyatakan di atas. Peluang khusus untuk melanjutkan pengajian di beberapa bidang Ekonomi kursus lain yang ditawarkan diperbaharui melalui pengaktifan kurikulum tertentu. Pelajar terpaksa memilih kurikulum yang mereka mahu menghadiri pendaftaran pada tahun kedua, seperti berikut: - Kurikulum Ekonomi Perniagaan (CLEA, dari akronim Itali) berhasrat untuk mendidik dan melatih para pelajar dan siswazahnya sebagai profesional yang mempunyai kemahiran khusus dalam pengurusan perniagaan, terutamanya mengenai sistem pengurusan dan ICT;... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Ijazah kitaran kedua dalam Kewangan dan Pengurusan Risiko (FRIM) direka bentuk untuk menghasilkan pakar dalam pengurusan produk dan portfolio kewangan, dalam analisis dan ... [+]

Penerangan Program Rasmi

Kewangan dan Pengurusan Risiko (FRIM)

Program sarjana dalam Kewangan dan Pengurusan Risiko (FRIM) menawarkan kursus-kursus yang mencabar dalam pengurusan produk dan portfolio kewangan, analisis dan pengurusan risiko perbankan dan kewangan dan, secara amnya, risiko ekonomi sebuah syarikat, pengurusan kewangan institusi, analisis dan pengurusan risiko insurans, kewangan kuantitatif dan perdagangan saham dan derivatif, kewangan global dan geopolitik.

Ijazah Sarjana juga menawarkan banyak peluang kerjaya sebagai syarikat pengurusan aset; penyelia sistem kewangan dan syarikat penarafan kewangan; pejabat teknikal dan pejabat pengaturcaraan organisasi dan syarikat dalam sistem kewangan; perundingan di kawasan kewangan dan insurans; pengurusan risiko perniagaan dan proses insurans; pengurusan portfolio; perkhidmatan analisis kewangan; pengurusan kewangan syarikat industri dan komersil; perunding perniagaan; broker dan agen insurans; pengendali bank; bank peribadi; pengendali bursa saham.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sarjana

University of Parma

Kimia adalah sains utama di jalan menuju pembangunan mampan. Kursus Ijazah Sarjana dalam Kimia Universiti Parma menawarkan latihan lengkap dan mendalam mengenai aspek kim ... [+]

Jenis: Kursus Ijazah Sarjana LM 54 - Kelas Ijazah Sarjana Sains KimiaTempoh: 2 tahunKredit: 120Akses: Percuma

Kimia adalah sains utama di jalan menuju pembangunan mampan. Kursus Ijazah Sarjana dalam Kimia Universiti Parma menawarkan latihan lengkap dan mendalam mengenai aspek kimia yang paling moden: sintesis, pemangkinan, kualiti alam sekitar, pemahaman teoritis mengenai proses kimia dan pemodelan komputasi mereka , kajian proses biologi pada tahap molekul, pembangunan bahan canggih dan nanosciences.

Kursus ini dibangunkan dalam dua arah: kimia biomolekul dan bahan kimia. Kursus ini merangkumi 12 kursus dengan kandungan teori dan eksperimen. Pembelajaran disahkan melalui 11 peperiksaan. Latihan ini disiapkan dengan kursus pilihan percuma dan berakhir dengan tesis eksperimen yang berlangsung selama enam bulan.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Program Ijazah Sarjana dalam Kimia Perindustrian Universiti Parma mencadangkan latihan yang bertujuan untuk aspek terkini industri kimia, seperti kajian proses sintesis y ... [+]

Tugas Kimia Perindustrian adalah penggunaan pengetahuan kimia untuk penyelidikan dan pembangunan proses yang bertujuan untuk memperoleh produk dan bahan kepentingan industri.

Program Ijazah Sarjana dalam Kimia Perindustrian Universiti Parma mencadangkan latihan yang bertujuan untuk aspek terkini industri kimia, seperti kajian proses sintesis yang efisien tenaga dengan selektivitas yang tinggi untuk mengurangkan kesan persekitaran , yang bertujuan mendapatkan penggunaan yang tinggi dan produk berkualiti tinggi untuk pelbagai sektor aplikasi.

Kursus ini merangkumi 11 kursus dengan kandungan teori dan eksperimen, dengan banyak peperiksaan untuk penilaian pembelajaran. Latihan ini disiapkan dengan kursus pilihan bebas, dengan kesahihan peperiksaan kedua belas, dan berakhir dengan kerja tesis eksperimen yang berlangsung selama 6 bulan. Ijazah sarjana menyediakan profesion kimia industri dengan peluang pekerjaan dalam penyelidikan, pembangunan dan makmal kawalan proses di pelbagai sektor perindustrian di mana pengetahuan kimia diperlukan, baik dalam pengeluaran dan kawalan kualiti dan keselamatan dan perlindungan alam sekitar.... [-]

Itali Parma
Oktober 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Ijazah Sarjana dalam Seni Bina menggabungkan analisis teori mendalam beberapa mata pelajaran persediaan untuk aktiviti profesional dengan potongan aplikasi reka bentuk te ... [+]

Jenis: Kursus Ijazah SarjanaTempoh: 2 tahunKredit: 120Kelas Kursus: LM-4Akses: Percuma

Ijazah Sarjana dalam Seni Bina menggabungkan analisis teori mendalam beberapa mata pelajaran persediaan untuk aktiviti profesional dengan potongan aplikasi reka bentuk teknikal yang kuat. Ajaran pelbagai disiplin reka bentuk (komposisi seni bina, pemulihan, perancangan bandar dan teknologi seni bina dan pembinaan) dianjurkan di makmal, di mana pelajar disokong oleh sebahagian daripada pengajaran teoretikal, melaksanakan dalam jadual waktu mengajar aktiviti aplikasi, supaya pelajar memperoleh pengetahuan yang lebih khusus, tetapi juga kemahiran, untuk merancang penyelesaian yang rumit dan eksperimen.

Ijazah sarjana dalam Seni Bina memberikan akses kepada peperiksaan negeri untuk profesion arsitek, perancang, arkitek landskap, konservator dan jurutera sektor awam dan alam sekitar. Kemahiran profesional yang boleh diperolehi meliputi spektrum yang sangat luas.... [-]

Itali Parma
Sept. 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Loji dan Mesin Industri Makanan dimaksudkan sebagai tujuan khusus: ... [+]

Jenis: Kursus Ijazah Sarjana Tempoh: 2 tahun Kelas: LM-33 - Kelas darjah kitaran kedua dalam Kejuruteraan Mekanikal Kredit: 120 Akses: Percuma

Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Loji dan Mesin Industri Makanan dimaksudkan sebagai tujuan khusus:

penciptaan angka dengan penyediaan pepejal dalam sektor yang mencirikan reka bentuk mesin untuk industri makanan, reka bentuk dan pengurusan tumbuhan untuk industri makanan dan pengurusan proses pengeluaran makanan;penekanan komplementer yang diletakkan di dalam pembungkusan pembungkusan dan kemampanannya, model simulasi untuk menyokong reka bentuk dan pengurusan tumbuhan industri makanan dan aktiviti berkaitan yang berkaitan dengan sektor makanan.... [-]
Itali Parma
Sept. 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Objektif Program Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Elektronik adalah latihan siswazah yang sangat khusus dalam pelbagai sektor elektronik, dengan asas metodologi pepejal ... [+]

Jenis: Kursus Ijazah SarjanaTempoh: 2 tahunKelas: LM-29 - Kelas darjah kitaran kedua dalam Kejuruteraan ElektronikKredit: 120Akses: Percuma

Objektif Program Ijazah Sarjana dalam Kejuruteraan Elektronik adalah latihan siswazah yang sangat khusus dalam pelbagai sektor elektronik, dengan asas metodologi pepejal dalam bidang kejuruteraan maklumat yang lebih luas. Penyediaan ijazah siswazah adalah seperti untuk membolehkan beliau bekerja di banyak sektor aplikasi yang menggunakan kemahirannya, untuk menggabungkan, mengurus dan mempromosikan inovasi teknologi, menyesuaikan diri dengan perubahan pesat khas sektor berteknologi tinggi. Program Ijazah Sarjana memberikan khususnya asas kebudayaan dan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk merekabentuk sistem, litar dan komponen elektronik yang sangat kompleks.... [-]

Itali Parma
Sept. 2019
Sepenuh masa
2 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Objektif kebudayaan dan profesional kursus ijazah dalam kejuruteraan pengurusan adalah untuk mewujudkan profesional yang dapat mengisi peranan organisasi dan pengurusan y ... [+]

Jenis: Kursus IjazahTempoh: 3 tahunKelas: L-9 - Kelas ijazah dalam Kejuruteraan IndustriKredit: 180Akses: Percuma ( Ujian orientasi bukan terpilih diperlukan)

Objektif kebudayaan dan profesional kursus ijazah dalam kejuruteraan pengurusan adalah untuk mewujudkan profesional yang dapat mengisi peranan organisasi dan pengurusan yang kemahiran teknologi asas diperlukan.

Profil kebudayaan dicirikan oleh mentaliti interdisipliner, fleksibel dan sistemik: fungsi-fungsi yang dipanggil oleh jurutera pengurusan untuk melaksanakan keprihatinan pemantauan inovasi dan perubahan proses yang mencirikan sistem perniagaan dalam komponen fizikal mereka ke tahap yang semakin ketara , organisasi dan maklumat.... [-]

Itali Parma Altavilla Vicentina
Sept. 2019
Sepenuh masa
3 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Parma

Kursus Ijazah dalam Sains dan Teknologi Makanan direka untuk menghasilkan graduan yang mempunyai pengetahuan asas dan praktikal yang baik dalam sektor utama sains dan tek ... [+]

Jenis: Kursus ijazah kitaran pertamaKelas pengijazahan: L-26Tempoh: 3 tahunKredit: 180Akses: Terbatas: dengan pendaftaran mengikut urutan kronologi gred akhir

Kursus Ijazah dalam Sains dan Teknologi Makanan direka untuk menghasilkan graduan yang mempunyai pengetahuan asas dan praktikal yang baik dalam sektor utama sains dan teknologi makanan. Graduan akan memperoleh kecekapan operasi untuk peranan teknikal dan pengurusan profesional dan untuk aktiviti sokongan dalam mengawal pemprosesan makanan dan pengeluaran dalam industri, makmal, dan perkhidmatan dalam sektor pengeluaran makanan.

Pada akhir Kursus, graduan dalam Sains Makanan dan Teknologi akan memperoleh:

pengetahuan asas yan... [-]
Itali Parma Altavilla Vicentina
Sept. 2019
Sepenuh masa
3 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Parma, Emilia-Romagna, Itali