University Of Bergamo

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Universiti Bergamo terletak di Lombardia, sebuah kawasan di Utara Itali dengan lebih daripada 10 juta penduduk dan salah satu daripada kawasan-kawasan yang tertinggi KDNK pro kapita di Eropah. Dengan sejarah yang lebih tua daripada asas Rome, Bergamo berkembang sebagai sebuah bandar utama di masa Zaman Pertengahan dan kini merupakan jambatan antara Barat dan Timur Eropah: Lapangan terbang adalah hab Eropah Selatan untuk Ryanair dan lain-lain syarikat penerbangan kos rendah, menjadikan lebih 9 juta penumpang pada tahun 2012.

Universiti Bergamo ialah Universiti Negeri dengan kira-kira 16,000 pelajar (mahasiswa dan graduan), dan lebih 300 pelajar PhD. Bilangan pelajar semakin meningkat setiap tahun, dengan kadar pertumbuhan 7% setiap tahun antara 2001 dan 2011. Seorang kakitangan 656 ahli (331 profesor & penyelidik, 95 membantu staf akademik, 230 kakitangan pentadbiran dan teknikal) menyediakan persekitaran saintifik dan pengajaran yang dinamik terbuka kepada inovasi.

7 Jabatan dan pusat-pusat Penyelidikan Universiti Bergamo adalah dilarang sama saling berkaitan dalam kehidupan bandar. Mereka dikumpulkan dalam tiga kampus terletak di tiga kawasan yang berbeza:

Kampus Ekonomi dan Undang-undang

di Bandar Bergamo jarak berjalan kaki dari stesen kereta api

Kampus Ilmu Kemanusiaan di bandar Zaman Pertengahan Upper Kampus Kejuruteraan

di Dalmine, pinggir industri Bergamo dalam taman sains "Kilometro Rosso"

Lokasi

Bergamo

Università degli Studi di Bergamo

Alamat
Università degli studi di Bergamo
via Salvecchio 19

24129 Bergamo, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sarjana