Rome University of Fine Arts (RUFA)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

RUFA, impian sebenar, dan projek konkrit

RUFA, Universiti Seni Halus Rom, adalah pusat pendidikan multidisiplin dan antarabangsa yang diiktiraf secara sah oleh Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan (MIUR) - menawarkan kursus yang berwibawa dan inovatif dalam bidang Seni, Reka Bentuk, dan Komunikasi. RUFA bekerjasama dengan profesional yang terkenal dan syarikat berprestij, menjamin kecemerlangan persiapan teoretis pelajarnya, sebagai tambahan kepada bimbingan operasi metodologi yang sentiasa dikemas kini sambil mengekalkan perhatian pada tempat kerja dan trend pasaran semasa. Ditubuhkan pada tahun 1998 dengan matlamat untuk memenuhi, di dalam satu Akademi, aspirasi pelajar Itali dan luar negara dan pengasasnya, Maestro Alfio Mongelli, RUFA menawarkan program ijazah Sarjana dan Sarjana Sastera yang memberi respons sepenuhnya kepada konteks seni dan budaya kontemporari , menyediakan latihan artistik yang paling berkaliber dan kukuh, prospek pekerjaan masa depan yang konkrit.

Sehingga kini dan merangsang cadangan latihan

RUFA menawarkan satu set besar cadangan latihan yang merangkumi beberapa bidang pengajian yang paling menarik dan tinggi. Dipandu dan dinasihatkan oleh Ketua Jabatan Seni Visual dan Jabatan Reka Bentuk dan Seni Gunaan / Teknologi Baru untuk Seni, pelajar di RUFA boleh memilih kerjaya profesional masa depan mereka dari kalangan lapan program Sarjana Muda Sastera yang berbeza:

Lukisan / Arca / Set Reka Bentuk / Rekabentuk Grafik / Komik dan Ilustrasi / Reka Bentuk / Cinema / Fotografi.

Dan dari lapan program Sarjana Sastera:

Seni Multimedia dan Reka Bentuk / Reka Bentuk Visual dan Inovasi / Animasi Komputer dan Kesan Visual / Seni Filem / Set Reka Bentuk / Arca / Lukisan / Seni Grafik.

Bagi warga emas dan semua pelajar yang memerlukan latihan khusus, RUFA juga menawarkan beberapa kursus pendek, Sarjana dan kursus latihan lanjutan.

Selama bertahun-tahun, RUFA telah bekerja secara intensif dalam perkongsian dengan Kolej Universiti KDU yang berprestij di Malaysia, bersama-sama menyediakan program Sarjana dalam program Reka Bentuk Visual dan Inovasi. Di antara kedua-dua universiti, pertukaran yang sangat dinamik, pertukaran budaya dan berkongsi idea dan reka bentuk telah dibangunkan, yang bertujuan untuk memperkayakan pendidikan pelajar yang berdaftar di kedua-dua institusi. Interpenetrasi antara tradisi purba dan kontemporari hanyalah satu saman kebudayaan yang mana universiti Rom berkongsi dengan rakan Malaysianya. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, hubungan antara kedua-dua institut ini telah dipupuk secara berterusan terima kasih kepada anugerah biasiswa. RUFA dan Kolej Universiti KDU bersetuju dengan peluang besar untuk pertumbuhan yang sinergi ini, sememangnya Hon Wei Min, Naib Presiden universiti Malaysia, telah menyatakan bahawa, "Kami yakin bahawa pelajar kami boleh belajar banyak nilai hebat dari RUFA yang kemudiannya boleh dipindahkan ke rumah. Kedua-dua negara kita mempunyai warisan budaya yang sangat kuno, ditambah pula dengan semangat yang sama kuat untuk ekspresi artistik, dan pertemuan dan gabungan kedua-duanya hanya dapat menimbulkan banyak idea baru dan positif. Kami percaya kepada anda dan anda percaya kepada kami ".

Objektif asasnya ialah membuat diri kita menerima pencemaran antara bahasa, transversal, penyelidikan, dan eksperimen yang berlainan.

Kaedah tersuai

Pendekatan latihan RUFA didasarkan pada kaedah pengajaran yang khusus dan khusus, yang bertujuan untuk menyertai kurikulum universiti dan latihan profesional.

Dalam tahun-tahun kajian RUFA mereka, para pelajar boleh menghadiri makmal, bengkel, pelajaran pengalaman, pameran, persembahan, dan perdebatan. Ini adalah semua alat kontemporari dan cekap yang membawa pelajar lebih dekat kepada realiti tenaga kerja profesional. Untuk memaksimumkan pengajian mereka, RUFA menggalakkan para pelajar memanfaatkan peluang yang ada, untuk membina asas teori dan praktikal yang padat. Mereka kemudiannya boleh membuat seni inspirasi yang menggabungkan pencemaran interdisipliner, pengayaan transversal, dan inovasi eksperimen.

Kerana RUFA adalah kontemporari, ia bertujuan untuk mengajar dan melatih dengan hati yang ditetapkan pada tradisi dan fikirannya diproyeksikan ke masa depan.

Belajar di Rom

Melangkah ke belakang masa, ke arah masa depan

Mempelajari seni kreatif di atmosfera yang tercemar dengan rangsangan dan dorongan dari perkaitan yang paling tinggi menawarkan kelebihan yang tidak dapat dipertimbangkan. Rom adalah buaian Renaissance dan, masih hari ini, warisan bersejarah dan artistik di bandar ini adalah lambang terkenal di seluruh dunia. Namun, Roma juga merupakan bandar yang sentiasa berubah, di mana bahasa-bahasa baru yang dinamik, menarik menjadikannya satu panggung untuk trend kontemporari yang baru dan menyeronokkan. Kepelbagaian hebat yang ditawarkan di muzium dan galeri di bandar ini adalah bukti yang paling jelas untuk ini. Sesungguhnya, Rome bukan sahaja menawarkan proffering klasik tetapi juga acara kalendar dan inisiatif merangsang datang di bawah pandang trend baru dan dari seni ke muzik dan juga kerja-kerja kartun.

Jangan melepaskan peluang untuk belajar di tengah-tengah enjin turbin rangsangan artistik iaitu Rom. Belajar di sini bermakna melangkah ke sejarah masa depan!

Lokasi

Rom

Alamat
Sede Centrale
Via Benaco, 2

Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Via Taro, 14
Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Via Degli Ausoni, 7
Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Via Benaco, 12
Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Via Benaco, 1b
Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Via Lariana, 14
Rom, Lazio, Itali

Rom

Alamat
Via Lariana, 8
Rom, Lazio, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami