University of Rome Tor Vergata Faculty of Economics

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Untuk menjamin kualiti yang tinggi bagi program ijazah yang ditawarkan oleh Pusat Pengajian Ekonomi dan standard antarabangsa dikejar dalam penyelidikan, ia mempunyai nombor set pendaftaran baru setiap tahun. Pada masa ini kira-kira 4,000 pelajar berdaftar. Aktiviti pengajaran dan penyelidikan di School of Economics adalah berstruktur untuk merangsang penyertaan yang aktif dan berterusan pelajar, juga melalui hubungan langsung dan peribadi dengan kuliah universiti. Penyelidikan, bersama-sama dengan kebudayaan dan saintifik, diselaraskan oleh empat Jabatan dan Pusat antara jabatan.

Tuan rumah kampus beberapa kemudahan seperti perpustakaan fakulti, makmal bahasa, pejabat akhbar, pusat maklumat pelajar, pejabat Socrate-Erasmus, perkhidmatan pemprosesan data, beberapa bar sandwich dan kantin. Selain itu, sebuah meja bantuan pekerjaan kepada pelajar-pelajar siswazah - Meja Imprese- telah ditubuhkan untuk membantu siswazah dan pelajar siswazah mencari latihan dan pekerjaan.

Maklumat Praktikal

bandar-bandar Itali masih penuh dengan banyak kedai-kedai khusus kecil walaupun terdapat semakin banyak pasar raya dan pusat membeli-belah yang terdapat di dalam dan sekitar bandar-bandar.

Jika anda membeli-belah untuk makanan, mengetahui bahawa mana-hari adalah hari pasaran di bandar anda dan menikmati pengalaman Itali sebenar untuk membeli buah-buahan segar dan sayur-sayuran, daging, keju, barangan runcit dan juga pelbagai produk isi rumah pada harga yang berpatutan.

Anda pasti akan menikmati membeli makanan Itali tetapi jika anda kadang-kadang mengidam makanan dari rumah, pasar raya besar kini membawa pelbagai makanan Itali bukan dan beberapa kedai-kedai khusus wujud di bandar-bandar. Jika anda membeli-belah untuk pakaian, aksesori atau barang-barang lain, bandar-bandar besar akan mempunyai kedai-kedai jabatan tetapi kebanyakan Itali masih memilih untuk membeli-belah di kedai-kedai khusus kecil dan butik di mana mereka menerima perhatian yang lebih besar dan perkhidmatan yang lebih peribadi.

Memandangkan kos penginapan, makanan, telefon, pengangkutan tempatan dan percutian, pelajar perlu mengambil kira bajet bulanan 700-900 Euro, bergantung kepada lokasi.

Lokasi

Rom

Alamat
University of Tor Vergata | Via Orazio Raimondo,18
00173 Rom, Lazio, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami