Raffles Milano Istituto Moda e Design

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sebuah sekolah yang terdiri daripada orang.

RM Istituto Moda e Design Milano mempunyai bilangan yang menawarkan kursus latihan profil tertinggi: ia mempunyai pengalaman dalam sektor pendidikan, kekuatan kewangan dan organisasi, kepekaan terhadap tuntutan pasaran, keupayaan untuk menghasilkan idea-idea canggih pada bagaimana mengasah pendidikan dan kerja, idea dan perniagaan, kreativiti dan kemampanan. Tetapi di atas semua, dia mempunyai orang yang tepat untuk melakukannya.

Sekolah yang kini wujud.

Yang mana anda mempersiapkan diri menghadapi cabaran yang belum anda ketahui. Yang mana anda akan menguji diri anda dengan melampau dan anda akan belajar bermain di bank dengan pengertian batas. Yang di mana anda bercakap bahasa anda, dan juga yang lain 13. Yang mana dari mana anda tidak akan mahu pergi.

RM Milan Fesyen dan Rekabentuk Institut

Sekolah fesyen dan reka bentuk baru di Milan? Ya, dan namanya RM Istituto Moda e Design Milano. Sebuah sekolah dengan semangat dan kaedah bukan tradisional. Sekolah yang direka untuk mereka yang ingin melihat masa depan yang lurus di mata. Dan di atas semua sekolah yang telah berkumpul di sekelilingnya adalah pasukan guru yang menggerunkan, dalam banyak kes nama-nama terkenal dalam gaya dan reka bentuk antarabangsa.

Pada baris permulaan terdapat kursus tiga tahun dalam Reka Bentuk Produk, Reka Bentuk Reka Bentuk dan Reka Bentuk Fesyen, dalam Bahasa Itali dan Bahasa Inggeris dan satu siri Sarjana untuk belajar dari protagonis.

Kekuatan rangkaian tanpa sempadan

Raffles Milano akan mengukuhkan jaringan antarabangsa Raffles Group, yang diasaskan lebih dari dua puluh lima tahun lalu di Singapura dan sekarang berkembang pesat, dengan 26 kolej di empat belas negara.

Pilihan untuk memasukkan Milan dalam nama itu mencerminkan ketegangan kecemerlangan dan pertalian mendalam dengan bandar yang diakui sebagai modal budaya projek di dunia.

Sebuah sekolah yang memberi lebih banyak

Kaedah latihan RM Milan diilhamkan oleh "bengkel Renaissance", dan bertujuan kompas mengenai keberkesanan kerja pada projek-projek nyata untuk pelanggan sebenar.

Guru dan pelajar segera terlibat dalam hubungan tanpa dinding pemisahan. Dialog, pencarian jalan baru dan kepercayaan tuan / murid adalah asas bagi laluan pertumbuhan individu dan satu pasukan yang melatih masa depan. Iaitu, yang bersedia untuk hidup sebagai evolusi semulajadi masa kini. Pelajar mengambil pengukuran rasa dan impian esok.

Sebuah sekolah yang sudah menjadi pekerjaan

RM adalah sekolah yang tidak ada tetapi syarikat-syarikat telah meminta untuk masa yang lama, kuat dalam bidang yang tidak kurang daripada pengetahuan.

Projek-projek mempunyai matlamat, konteks, stok sumber, kekayaan pengalaman terdahulu, beberapa sebab untuk dilahirkan, dan tentu saja satu siri dinding yang akan dipecahkan. Ini adalah apa yang pelajar bernafas dengan setiap langkah.

Dunia kerja adalah di dasar laluan pendidikan. Dalam kursus tiga tahun, pelajar belajar dengan melakukan, dengan sambungan maksimum antara teori dan amalan, antara idea dan pelaksanaan. Di dalam Sarjana, para pelajar memenuhi protagonis pasaran di dalam kelas dan mempunyai peluang untuk bekerja bersama mereka.

Lokasi

Milan

Alamat
Via Felice Casati, 16
20124 Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami