Raffles Milan - International Fashion and Design School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah yang tidak ada di sana.

Yang pasaran telah menuntut untuk masa yang lama. Yang memecah dinding antara fesyen dan reka bentuk, antara guru dan pelajar, antara masa lalu dan masa depan. Orang yang berfikir dan bercakap dalam bahasa 14 negara di mana ia beroperasi. Yang satu demi untuk membawa pelajar terbaik telah memilih maestros terbaik.

Sekolah yang sekarang berada di sini.

Yang mana mereka mengajar anda untuk menghadapi cabaran yang tidak ada yang memikirkan. Yang mana anda menguji diri anda pada had anda dan belajar bermain sisi permainan ... dengan pengertian batas. Yang mana mereka bercakap bahasa anda ... dan 13 lagi! Yang anda tidak akan pernah pergi.

Raffles Milano Istituto Moda e Design

Sekolah fesyen dan reka bentuk baru di Milan? Ya, dan namanya ialah Raffles Milano Istituto Moda e Design . Sekolah dengan semangat dan kaedah yang tidak konvensional. Sebuah sekolah yang direka untuk pelajar yang ingin melihat masa depan lurus di mata. Dan di atas semua, sekolah yang telah mengumpulkan pasukan pensyarah yang hebat, dalam banyak kes nama-nama terkemuka di gaya antarabangsa dan reka bentuk tempat kejadian.

Pada blok permulaan, terdapat Kursus Tiga Tahun dalam reka bentuk Produk, Reka bentuk Visual, dan reka bentuk Fesyen, dalam Bahasa Itali dan Bahasa Inggeris, dan satu siri Sarjana untuk belajar dari para pemimpin.

Kekuatan rangkaian tanpa sempadan

RM Milano mengukuhkan rangkaian Raffles Group antarabangsa yang sedia ada, yang ditubuhkan lebih dari 25 tahun yang lalu di Singapura dan kini berkembang dengan lancar, dengan 26 kolej di 14 negara.

Keputusan untuk memasukkan 'Milano' dalam nama itu mencerminkan usaha kami untuk kecemerlangan dan hubungan kami yang mendalam dengan sebuah bandar yang telah lama diakui sebagai ibukota budaya reka bentuk dunia.

Sebuah sekolah yang memberikan banyak lagi

Kaedah pendidikan yang digunakan oleh Raffles Milano menarik inspirasi dari amalan bengkel Renaissance dan bertujuan untuk melakukan kerja nyata pada projek-projek nyata untuk pelanggan-pelanggan sebenar.

Dari hari pertama, pensyarah dan pelajar terlibat dalam hubungan dengan tidak memisahkan dinding.

Dialog pelajar pensyarah, usaha berterusan untuk laluan baru dan asas yang selamat untuk proses pertumbuhan individu dan pasukan yang melatih para pelajar esok dengan menyediakan mereka untuk mengalaminya sebagai evolusi semulajadi hari ini. Pelajar belajar untuk mencapai impian dan aspirasi masa depan.

Sebuah sekolah yang sudah menjadi pekerjaan

Raffles Milano adalah sekolah yang tidak ada di sana, tetapi syarikat-syarikat itu telah menuntut untuk masa yang lama, sama seperti kuat dalam bidang amalan seperti dalam bidang teori.

Semua projek kami mempunyai tujuan, konteks, stok sumber, latar belakang pengalaman terdahulu, satu siri sebab mengapa mereka berlaku dan, tentu saja, satu siri tembok untuk pecah. Ini adalah apa yang pelajar-pelajar kita bernafas dengan setiap langkah yang mereka ambil.

Batu asas jalan didaktik kita adalah dunia kerja. Dalam Kursus Tiga Tahun, pelajar belajar dengan melakukan, mencapai ikatan yang paling dekat antara teori dan amalan, antara idea dan pelaksanaan. Dalam kursus Sarjana kami, para pelajar bertemu langsung dengan nama-nama terkemuka di pasaran di bilik kuliah dan berpeluang bekerja dengan mereka berdampingan.

Lokasi

Milan

Alamat
Via Felice Casati, 16
20124 Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami