Politecnico di Milano - Master School F.lli Pesenti

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Politecnico di Milano adalah universiti negeri sains teknologi saintifik, yang diasaskan pada 29 November 1863 di Milan dengan nama "Institut Teknik Tinggi Diraja". Bidang pengajian dan penyelidikan saintifiknya meliputi kejuruteraan, seni bina dan reka bentuk. The Politecnico melepaskan gelaran akademik gelaran, ijazah kepakaran dan penyelidikan doktor dan merupakan tapak beberapa kursus doktor falsafah penyelidikan dan tuan universiti. Pada masa ini Universiti mempunyai kira-kira 36,000 pelajar mendaftar.

Edisi Peringkat Universiti QS World, salah satu ranking yang paling terkenal dan terkenal di universiti antarabangsa, menempatkan Politecnico di Milano di kalangan lima ratus universiti terbaik di dunia dan khususnya deklarasi bahawa, untuk bidang Kejuruteraan Pembinaan Sipil dan untuk Kawasan reka bentuk, Politecnico di Milano terletak masing-masing seperti berikut:

- ITALY: Tempat pertama (Kejuruteraan Pembinaan Sivil) tempat pertama (Rekabentuk)
- EROPAH: Tempat ke-4 (Kejuruteraan-Kejuruteraan Awam) Tempat ke-4 (Merekabentuk)
- DUNIA: Tempat Ke-13 (Kejuruteraan Pembinaan Awam) Tempat Ke-11 (Reka Bentuk)

Fernando Meloni / Unsplash

tradisi

Latar belakang budaya:
Itali mempunyai kira-kira dua pertiga daripada warisan seni dunia, berikut dua ribu tahun kepemimpinan dalam sejarah dan budaya tamadun Eropah moden. Ia adalah sebuah negara yang merangkumi kecemerlangan sejarah dan masa kini dalam bidang reka bentuk seni bina dan kejuruteraan. Sekolah-sekolah Senibina dan Kejuruteraan Politeknik Milan telah memelihara dan meluluskan kecemerlangan ini sejak 1863 sehingga hari ini, tanpa gangguan.


Latar belakang ekonomi:
Milan adalah ibu kota Lombardy, salah satu kawasan yang paling ekonomis di Eropah; pada tahun-tahun ini kita bercakap tentang "Renaissance baru untuk Milan". Lebih dari satu abad ia telah menstabilkan peranan ekonomi dan produktifnya, menjadi pasaran kewangan terbesar Itali, serta salah satu ibu kota fesyen dan reka bentuk dan rumah Ekspo 2015. Kecemerlangan pengeluaran yang menjadi lebih asas bagi seluruh Itali oleh apabila krisis kewangan global pada tahun 2008 telah memberi kesan negatif terhadap ekonomi negara kita dan pasaran buruhnya. Hari ini lebih daripada biasa, syarikat mencari kakitangan khusus, dapat dengan segera membawa manfaat sebenar dan konkrit kepada organisasi: kita bercakap mengenai "kebolehpasaran" dan "kemahiran pekerjaan".


Latar belakang geografi:
The centrality of Italy di Mediterranean bersama-sama dengan bentuknya yang panjang, dengan iklim yang berbeza, keadaan alam sekitar dan seismik, adalah cabaran untuk penyelesaian kejuruteraan dan inovatif yang berbeza dan inovatif.
Matteo Raimondi / Unsplash

inovasi

Syarat-syarat yang telah dirumuskan sebelum ini dan kehendak pengurusan sekolah membenarkan menempatkan F.Elly Pesenti Master School sebagai alat latihan yang mampu merapatkan jurang antara pendidikan universiti dan inovasi profesion, khususnya dalam dunia Pembinaan dan infrastruktur.

Pengantarabangsaan profesion jurutera dan arkitek mencadangkan sentiasa berubah cabaran disebabkan oleh pilihan reka bentuk, di mana kerja kejuruteraan dan seni bina mesti optimum di antara pelbagai kemungkinan pilihan, kadang-kadang dalam konflik bersama antara mereka.

Sekolah ini, berkat kerjasama yang berterusan antara tokoh-tokoh dunia akademik, pengeluar dan profesional yang terkenal, membolehkan para pelajar Sarjana menghadapi semua aspek projek-projek utama Itali dan antarabangsa, dari kajian kemungkinan permulaan pelaburan hartanah ke tapak pembinaan, menyentuh semua fasa projek, mencapai pengurusan yang dibina.

Inovasi yang mencirikan Sekolah boleh dibaca dalam tawaran 8 Kursus Sarjana (semua dibuka juga untuk lulusan tiga tahun dan pelajar asing), diaktifkan untuk edisi seterusnya 2016 - 2017 juga ONLINE. Ini membolehkan tradisi pendidikan Sekolah untuk menjangkau para pelajar di seluruh dunia, membolehkan mereka kekal up to date dan menghadiri Ijazah Sarjana di Politecnico di Milano tanpa perlu bergerak dan tanpa perlu mengganggu aktiviti kerja mereka. Bermula dari AY 2014-2015, F.lli Pesenti Master School telah memperluaskan tawaran latihannya, dan juga menangani sesiapa yang ingin mengikuti perkembangan profesional secara profesional, tanpa ingin melakukan satu tahun penuh. Oleh itu, Sekolah mencadangkan, dalam bidang yang berlainan, Kursus Pengkhususan 4 bulan dan kursus CFP yang mengiktiraf Kredit Latihan Profesional kepada Jurutera dan Arkitek. Selain itu, MOOC-Oriented ASP (Advanced Study Program) juga relevan, yang dengan harga yang sangat rendah membolehkan anda mengikuti semua pengajaran ijazah sarjana sepenuhnya dalam talian, dan tanpa perlu menumpukan banyak masa untuk menulis tesis akhir. Serta kursus yang dianjurkan dengan syarikat terkemuka seperti Autodesk, Oracle, dan Siemens. Dan perkongsian dengan Adecco dan Tenaga Manusia.Fernando Meloni / Unsplash

Ringkasnya

Objektif Sekolah Menengah F.lli Pesenti adalah untuk mewujudkan "kebolehpasaran", menyediakan kemahiran pakar dan inovatif kepada Jurutera dan Arkitek dalam bidang pengurusan projek, pengurusan tenaga, pengurusan BIM, kejuruteraan seismik, kejuruteraan forensik dan kemampanan.

Semua orang yang terlibat dalam Sekolah Menengah F.lli Pesenti beroperasi dengan tujuan untuk menjadikan Sekolah kami satu rujukan dari segi kebangsaan dan antarabangsa bagi penciptaan kebolehpasaran dalam sektor awam, pembinaan, dan infrastruktur.

Hari ini, syarikat pembinaan, syarikat kejuruteraan dan firma profesional memerlukannya dengan tepat: profesional khusus yang mampu menghasilkan nilai dengan serta-merta, secara berkesan dan konkrit.

Ketidaksamaan dan kehadiran, dengan cara yang berbeza, kolaborator yang banyak dalam Kerja Besar Itali dan Antarabangsa adalah nyawa dari Sarjana kami; para pelajar secara aktif dimasukkan dan dipandu dalam projek-projek ini, yang banyak masalah adalah latihan latihan yang unik untuk profesional latihan yang menyedari kesatuan itu, asas untuk kelas pemerintah masa depan, dan sangat diperlukan hari ini, antara latihan universiti dan inovasi teknologi-profesional.

Sarjana Sekolah semakin ditubuhkan dan diiktiraf di dunia luar di Universiti. Pelajar menerima tawaran profesional sebelum menyimpulkan pengalaman Master; Tawaran jawatan profesional untuk jurutera dan arkitek yang memiliki Ijazah Sarjana sentiasa meningkat di Sekretariat Sekolah.

Lokasi

Milan

Alamat
Piazza Leonardo da Vinci, 32
20133 Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami