Pixel

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sarjana Antarabangsa dalam Perancangan dan Pengurusan Projek Eropah dianjurkan dan diselaraskan oleh Pixel , sebuah pendidikan antarabangsa, dan institusi latihan yang berpusat di Florence (Itali), sebagai tujuan utama penyediaan sokongan kepada pengantarabangsaan dan Kerjasama Eropah.113461_2.jpg

Kumpulan sasaran utama Pixel bekerja dengan: Institusi Pengajian Tinggi, Sekolah, Organisasi VET, Institusi Pendidikan Dewasa, Pihak Berkuasa Awam (Kementerian, Badan Wilayah), Pusat Penyelidikan, Institusi kebudayaan, Hospital dan lain-lain yang berpusat di seluruh dunia.

Pixel ditubuhkan di Florence (Itali) pada tahun 1999 dan mempunyai pengalaman penting dalam bidang berikut:

Penyerahan langsung Projek Eropah.

Dalam tempoh 18 tahun yang lalu, Pixel berjaya menyelaraskan dan mengurus lebih 85 projek Eropah. Program-program Eropah yang membiayai projek-projek di mana Pixel terlibat ialah: Socrates ODL; Socrates Minerva, Socrates Grundtvig, Socrates Lingua, eLearning, Leonardo da Vinci, Pembelajaran Sepanjang Hayat - Sub Program: Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig dan KA1, KA2, KA3, KA4 Program Transversal, Program Keadilan, - KA2-Perkongsian Strategik. Projek-projek Eropah di mana Pixel terlibat memberi tumpuan kepada bidang-bidang subjek berikut: Inovasi dalam Pendidikan; Pengajaran dan Pembelajaran Bahasa; Penyelidikan; Pendidikan Sains; Pendidikan dan Penyelidikan Sejarah; Seni yang bagus; Promosi Pekerjaan dan Keusahawanan; Penyertaan sosial; Kesihatan; Keselamatan, Keadilan dan Hak Asasi Manusia; Perkhidmatan Sokongan dan Inovasi untuk PKS.

Ramai di kalangan projek Eropah yang diselaraskan oleh Pixel telah diberi penarafan "Cemerlang" dan dikenal pasti sebagai "Amalan Terbaik" oleh Suruhanjaya Eropah.

Pixel juga menyelaraskan dan mengurus lebih daripada 30 projek yang dibiayai oleh Dana Sosial Eropah. Projek-projek ini memberi tumpuan kepada: latihan dalam syarikat; latihan untuk belia untuk menyokong akses mereka ke pasaran buruh; peluang sama rata.113462_1.jpg

Organisasi inisiatif pendidikan dan latihan antarabangsa

Pixel menganjurkan dan menyampaikan kursus latihan dalam perkhidmatan antarabangsa mengenai topik yang berbeza seperti kerjasama Eropah, teknologi baru untuk pendidikan, metodologi pendidikan inovatif, pembelajaran bahasa dan lain-lain. Beberapa kursus ini telah disampaikan dalam lebih daripada 40 edisi setakat ini. Purata 300 peserta, dari seluruh Eropah, menghadiri kursus antarabangsa Pixel setiap tahun. Kursus-kursus antarabangsa yang dianjurkan ditujukan kepada pensyarah universiti, penyelidik, pegawai awam, pengarah sekolah, kakitangan pentadbiran, pelatih, pelajar lepasan dll.

Pertubuhan persidangan antarabangsa dalam bidang pendidikan

Pixel menganjurkan persidangan antarabangsa. Tiga daripadanya dianjurkan setiap tahun. Yang pertama berhak: Masa Depan Pendidikan dan ia diadakan di Florence, setiap tahun, pada bulan Jun. Persidangan antarabangsa kedua bertajuk: ICT untuk Pembelajaran Bahasa dan ia diadakan di Florence, setiap tahun, pada bulan November. Persidangan antarabangsa ketiga bertajuk: Perspektif Baru dalam Pengajian Tinggi dan ia diadakan di Florence, setiap tahun, pada bulan Mac. Kira-kira 250 peserta menghadiri setiap acara yang mewakili lebih 50 negara di lima benua.

113459_5.jpg

Pixel telah membangunkan perkongsian antarabangsa dengan lebih daripada 500 organisasi di seluruh dunia. Rakan kongsi transnasional Pixel adalah Institusi Pendidikan Tinggi, Sekolah, Organisasi VET, Institusi Pendidikan Dewasa, Pihak Berkuasa Awam (Kementerian, Badan Serantau), Pusat Penyelidikan, Institusi kebudayaan Hospital-hospital dll yang berpusat di seluruh dunia.

Pixel terlibat dalam peningkatan berterusan dalam anda

113460_3.jpg

Lokasi

Florence

Alamat
Via Luigi Lanzi 12
50134 Florence, Tuscany, Itali