Politecnico di Milano

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Politecnico di Milano sentiasa berdasarkan kepada kualiti dan inovasi dalam pengajaran dan penyelidikan, menyebabkan hubungan yang prolifik dengan dunia ekonomi dan pembuatan melalui penyelidikan eksperimen dan pemindahan teknologi.

Kajian saintifik

Politecnico di Milano menonjol kerana komitmen yang tinggi untuk Researchis, dijalankan terutamanya dalam bidang tenaga, pengangkutan, perancangan, pengurusan, seni bina, reka bentuk, matematik, semula jadi dan sains, ICT, alam sekitar dan warisan budaya digunakan ..

Penyelidikan merupakan satu elemen penting untuk perbandingan dan persaingan antara yang terbaik institut universiti atas dasar antarabangsa, sejak program latihan lanjutan dan inovatif dirancang, mewujudkan tempat di mana universiti dan dunia perniagaan bertemu, sekali gus memberi sumbangan besar kepada inovasi dan transformasi masyarakat.

Di Eropah, Politecnico di Milano mengambil bahagian dalam projek-projek penyelidikan dan latihan dengan yang terbaik universiti Eropah yang berkelayakan, dan juga berkembang ke negara-negara lain: dari Amerika Utara ke Asia Tenggara. Universiti ini adalah sebahagian daripada IDEA League, Satu pakatan strategik antara lima universiti Eropah utama teknologi yang bertujuan untuk mendidik generasi baru Engineers dengan aktiviti ko-kurikulum bagi pelajar yang sangat berbakat yang dipilih.

Kampus

Politecnico di Milano mempunyai tujuh kampus yang terletak di bandar-bandar Milano (Leonardo dan Bovisa kampus), Como, Lecco, Cremona, Mantova dan Piacenza. Ini struktur pelbagai berpusat dipanggil Politecnico Network. di Milano, dan bandar-bandar yang berhampiran merupakan salah satu bidang ekonomi dan kebudayaan terbesar di Eropah. Milan sendiri adalah terkenal di seluruh dunia dalam bidang Fesyen dan Design.

Selamat datang pelajar antarabangsa dan sukan di PoliMi

Beberapa kemudahan sukan yang ada di Politecnico di Milano dan di pusat-pusat lain bergabung dengan universiti. Pelajar boleh berlatih olahraga, bola sepak, ragbi, renang, kecergasan, golf, bola tampar, bola keranjang, bola sepak, judo, lawan pedang, mendaki, ski, dan lain-lain

Lokasi

Milan

Politecnico di Milano

Alamat
Piazza Leonardo da Vinci, 32

20133 Milan, Lombardy, Itali
Telefon
+39 02 2399 2008

Como

Alamat
Polo Territoriale di Como
Via Natta 12/14

22100 Como, Lombardy, Itali

Lecco

Alamat
Polo Territoriale di Lecco
Via Gaetano Previati, 1/c

23900 Lecco, Lombardy, Itali

Cremona

Alamat
Polo Territoriale di Cremona
Via Sesto 39/41

26100 Cremona, Lombardy, Itali

Piacenza

Alamat
Polo Territoriale di Piacenza
Via Scalabrini 76

29121 Piacenza, Emilia-Romagna, Itali

Mantua

Alamat
Polo Territoriale di Mantova
Piazza d'Arco 3

46100 Mantua, Lombardy, Itali

Milan

Alamat
Milano Bovisa Campus
Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

MSc
Sekolah ini juga menawarkan: