POLI.design

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

POLI.design Beroperasi di bidang reka bentuk yang bertindak sebagai antara muka antara universiti, syarikat, dan organisasi profesional, institusi dan badan.

Ia membangunkan program latihan untuk siswazah muda dan profesional, serta program-program latihan untuk syarikat-syarikat yang rapat memberi tumpuan kepada inovasi. Ia beroperasi dari perspektif pengantarabangsaan, mewujudkan perkongsian tujuan dengan universiti-universiti, sekolah, badan-badan, institusi, syarikat, dan syarikat-syarikat berdasarkan kes demi kes.

Asas POLI.design terletak pada bidang reka bentuk dan profesion yang berkaitan. Dimensi reka bentuk adalah lebih luas dan lebih sistematik berbanding sebelum ini; ia mengambil kepentingan strategik dan berbeza bukan hanya dengan dimensi produk, tetapi juga dimensi komunikasi, perkhidmatan, ruang, fesyen, dan acara.

Ia adalah struktur yang fleksibel yang menarik pada takungan yang mendalam kemahiran dalaman di Politecnico di Milano. Ia meletakkan pengajaran dan penyelidikan kaedah canggih untuk ujian, menggabungkan dan menjangkakan kemahiran profesional yang diperlukan untuk menyesuaikan diri dengan permintaan baru masyarakat menjalani transformasi yang radikal, dan membawa bekalan latihan dan penyelidikan yang dibangunkan dalam konteks universiti ke dalam selaras dengan permintaan yang inovasi di dalam dunia pengeluaran dan dalam masyarakat.

POLI.design, Yang diasaskan oleh Politecnico di Milano, mempunyai akses kepada takungan mendalam kemahiran pelbagai disiplin di universiti teknikal pertama dan paling penting di Itali. Bersama-sama dengan Sekolah Reka Bentuk dan Jabatan Reka Bentuk, ia membentuk Politecnico di Milano Design System, yang merupakan kumpulan sumber, kemahiran, kemudahan, dan makmal yang merupakan salah satu yang paling penting di dunia.

POLI.design berpangkalan di milan, Pusat kecemerlangan antarabangsa yang terkenal dan dikenali di dunia untuk reka bentuk. Struktur kekal, institusi kebudayaan, pameran dan bilik pameran, industri penerbitan, sekolah, paparan, pameran, dan acara-acara yang bandar tawarkan adalah banyak dan menyumbang untuk mewujudkan suasana budaya yang meriah dan dinamik yang boleh memperkayakan kursus profesional dan latihan, menyediakan pengalaman lebih luas reka bentuk di semua kebanyakan bentuk up-to-tarikh, dari perspektif inovasi yang berterusan.

Hubungan dengan bidang profesional disokong oleh kehadiran tiga persatuan profesional rekaan yang paling penting di papan POLI.design:

  • Persatuan ADI untuk Reka Bentuk Perindustrian
  • Persatuan Pereka Dalaman AIPi Itali
  • AIAP Persatuan Komunikasi Reka Bentuk Itali

Lokasi

Milan

Alamat
POLI.Design,
38/A, via Durando

20158 Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami