Maranello Design Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

"Di Maranello, kami Mewujudkan Pereka Kereta Masa Depan"

117698_Maranellokeystone02.png

Maranello Design Academy adalah Sekolah Siswazah Bersertifikat yang khusus dalam kajian reka bentuk. Kursus ini disahkan oleh Universiti 'Europa di Roma.

https://www.universitaeuropeadiroma.it

Di Maranello Design Academy kami komited untuk melatih para pelajar dan mengubahnya menjadi profesional peringkat tinggi.

Kami mempunyai program unik yang berdasarkan kerjasama yang sangat erat dengan industri dan menawarkan peluang istimewa untuk mengalami reka bentuk dan budaya seni Itali.

Program kami adalah berdasarkan tiga tiang utama:

1. Pembelajaran dengan Melakukan

Pelajar di MDA belajar dengan melakukan dalam kelas studio kecil yang diketuai oleh pereka profesional, memberi peluang mencapai tahap kemahiran reka bentuk dan kecekapan yang tinggi semasa tahun-tahun kajian.

2. Skrin Segerak Penuh

Reka bentuk lakaran dan pembelajaran di galeri dan muzium beberapa pengeluar kereta sukan dan pengeluar motorsikal seperti Ferrari, Maserati, Lamborghini, Ducati, Pagani, dan Alfa Romeo.

3. Seni Rupa Penuh

Kurikulum MDA merangkumi lawatan ke Muzium Seni Itali yang paling penting dan tapak seni bina sejarah. Dengan cara ini, pelajar membangunkan kemahiran estetik mereka dalam bidang seperti lukisan, arca, dan seni bina dengan melawat karya sejarah budaya seni Itali di Rom, Florence, dan Venice.

Penyerapan penuh

Reka bentuk kereta hidup dan bernafas di dalam kelas dan sekitarnya. Maranello Design Academy didedikasikan untuk menenggelamkan pelajar di alam ini dengan menawarkan "Live Sketching Program" yang unik.

Dengan bimbingan para pereka profesional dan perjalanan lapangan menjelajah muzium kereta Motor Valley, para pelajar di Maranello Design Academy terdedah kepada contoh model kereta dan motosikal kontemporari dan bersejarah di Muzium dan Galeri Maserati, Ferrari, Lamborghini, Ducati dan Pagani di mana mereka akan mengamalkan rekabentuk reka bentuk "hidup".

Semasa kelas lakaran khas ini, pelajar diperkenalkan kepada cara asas untuk melihat, berfikir, dan melakukan perkara yang penting bagi sesiapa yang berminat dalam mengejar kerjaya dalam reka bentuk pengangkutan.

Lawatan Kilang

Falsafah pendidikan Maranello Design Academy berakar umbi dalam interaksi yang mendalam antara guru dan pelajar di studio, di lapangan, dan di dalam satu-satu bimbingan. Kursus program Penyerapan Penuh luas dalam pelbagai wacana tetapi khusus untuk setiap pelajar yang mengambil bahagian. Dengan kesimpulan program ini, para pelajar telah menerima pengenalan yang menarik mengenai konteks kaya dan konteks kejuruteraan Motor Valley, di mana sekolah itu terletak dan akan mula mengembangkan dan memperbaiki pendekatan tersendiri mereka untuk belajar tentang reka bentuk.

Maranello Design Academy mengambil pelajarnya dalam perjalanan budaya melalui muzium dan kemudahan pengeluaran yang penuh sejarah dan teknologi Ferrari, Lamborghini, Pagani, Maserati, dan Ducati. Kami percaya bahawa "Program Penyerapan Penuh" menawarkan kemungkinan contoh tertinggi dari segi kualiti dan pengetahuan teknikal yang ditawarkan kepada pelajar. Program ini menyediakan lawatan peribadi dan satu-satu ceramah dengan pereka dan jurutera yang terkenal yang akan berkongsi pengalaman profesional mereka dan memberi perhatian yang rajin kepada semua cabaran reka bentuk pelajar.

Seni Rumput Penuh

Michelangelo dan Leonardo da Vinci: Rom, Venice, dan Florence adalah muzium seni bina terbuka, di mana evolusi gaya, teknik dapat disaksikan dengan berjalan di sekitar Plazas yang megah atau dengan melawat muzium yang sangat kaya.

Untuk pelajar reka bentuk, Itali adalah syurga dengan kekayaan kerja dan tempat yang tidak ternilai.

Maranello Design Academy mempunyai "Program Penyerapan Penuh" khas: satu program yang mendalam yang memperkenalkan pelajar kepada kekayaan karya dan tempat tradisi dan budaya seni Itali.

Program ini bertujuan untuk membantu pelajar memperoleh dan mengembangkan bentuk, perkadaran, dan warna yang lebih mendalam melalui pemikiran kritikal dan pemerhatian karya-karya seni yang paling penting di Dunia.

Memperkenal dengan seni bina seni dan seni yang luas di Itali, para pelajar menjadi tenggelam dalam landskap visual dan struktur serta konteks budayanya.

Maranello Design Academy menyediakan pelajar dengan peluang unik untuk mengalami seni bina, lukisan dan patung Itali yang pertama melalui perjalanan lapangan ke Rom, Venice, Florence, Bologna, dan banyak lagi bandar dan muzium penting lainnya.

Lokasi

Maranello

Alamat
Via Terra delle Rosse, 12
41053 Maranello, Emilia-Romagna, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami