MIP Politecnico di Milano School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business

Diasaskan pada tahun 1979 sebagai Konsortium antara Politecnico di Milano dan banyak institusi Itali dan beberapa kumpulan perindustrian awam dan swasta yang terkemuka, hari ini MIP adalah sebuah syarikat terhad konsortium bukan untung . MIP dan Jabatan Pengurusan, Ekonomi dan Kejuruteraan Industri bersama-sama membentuk Sekolah Pengurusan Politecnico di Milano , yang terlibat dalam semua aspek penyelidikan dan pendidikan di bidang pengurusan, ekonomi dan kejuruteraan industri.

Pada tahun 2007, Sekolah Pengurusan telah diiktiraf oleh EQUIS . Sejak pertama kali menyertai ranking Kewangan Perniagaan Terbaik Eropah pada tahun 2009, Sekolah Pengurusan yang diterima hari ini adalah dalam senarai dengan:

  • MBA Eksekutif
  • MBA sepenuh masa
  • Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Pengurusan
  • Program Eksekutif Tersuai untuk perniagaan
  • Buka Program Eksekutif untuk pengurus dan profesional

Sejak tahun 2009, Sekolah dimasukkan ke dalam Peringkat Pendidikan Eksekutif di antara yang terbaik di seluruh dunia untuk program "disesuaikan", yang direka khusus untuk pelanggan korporat dan direka bentuk untuk pengurus mereka dan pekerja berpotensi tinggi.

Pada tahun 2013, MBA dan program MBA Eksekutif menerima akreditasi antarabangsa berprestij, AMBA ( Persatuan MBA ).

Sekolah ini adalah ahli PRME (Prinsip untuk Pengurusan Pengurusan Bertanggungjawab), Cladea (Majlis Pengurusan Sekolah Amerika Latin) dan QTEM (Teknik Kuantitatif untuk Ekonomi & Rangkaian Sarjana Pengurusan.

Dari tahun 2015, Sekolah ini adalah ahli Persatuan Antarabangsa AACSB-Persatuan untuk Maju Kolej Perniagaan . AACSB International adalah persatuan keanggotaan institusi pendidikan, perniagaan, bukan keuntungan, dan organisasi kerajaan yang menumpukan kepada kemajuan pendidikan tinggi dalam perniagaan. Keahlian tidak bermaksud akreditasi.

Sekolah Pengurusan juga termasuk dalam Peringkat Universiti QS Dunia dengan program MBA Globalnya. Lebih-lebih lagi, pada tahun 2018, untuk kali pertama, Sekolah ini turut disenaraikan juga dengan Master International dalam Perniagaan Analytics dan Data Besar, Master dalam Pengurusan Risiko Kewangan dan Master dalam Pengurusan. Flex EMBA juga disenaraikan di antara program pembelajaran jarak jauh terbaik di seluruh dunia oleh Kedudukan MBS Online QA Distance 2018.

Lokasi

Milan

Alamat
Politecnico di Milano School of Management
Via Lambruschini 4C - Building 26A

20156 Milan, Lombardy, Itali

Online Itali

Alamat
20156 Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi