LUISS School of Government

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The School of Government adalah sebahagian daripada Libera Università Internazionale degli Studi Sociali (Luiss) Guido Carli, Universiti pelbagai disiplin menawarkan ijazah di semua peringkat akademik. Tumpuan adalah kepada pengajian perniagaan, ekonomi, politik dan undang-undang. Kampus ini terletak di pusat Rom dan membentangkan persekitaran pembelajaran yang moden untuk 7000 pelajar. Premis baru, terletak di dalam kawasan semi-taman yang besar di Viale Romania, adalah kompleks universiti moden yang dilengkapi dengan terkini dalam teknologi canggih. seni bina ini mempunyai terbuka, dinamik, ruang telus yang menyatakan sepenuhnya perasaan muhibah dan keamatan kehidupan di Universiti.

Luiss Guido Carli merupakan University komited untuk kecemerlangan dari segi pelaburan besar dalam pendidikan dan penyelidikan. Terima kasih kepada gabungan dengan Confindustria, Gabungan yang Itali Pengusaha industri ', Universiti mempunyai hubungan rapat dengan kebimbangan industri negara, kebanyakan yang beroperasi di peringkat antarabangsa. Kecemerlangan penyelidikan dan pengajaran Luiss telah baru-baru ini disahkan melalui penilaian bebas oleh Il Sole 24 Ore, salah satu akhbar-akhbar utama di Eropah, dan Nationplacing institusi antara yang tertinggi di Itali. sejak penubuhannya Luiss Guido Carli telah memainkan peranan penting dalam pembangunan ekonomi dan budaya Itali. Bukan sahaja ia dilatih pemimpin bertaraf dunia sensitif kepada nilai-nilai budaya pasaran dan kaedah-kaedah suatu demokrasi moden, tetapi ia juga telah membuat sumbangan akademik yang penting dalam bidang ekonomi dan kewangan, undang-undang dan sains politik.

Mendengar tentang Luiss School of Government terus dari Pengarahnya Prof. Sergio Fabbrini

School of Government dari Andrea Giannone pada Vimeo.

Mengapa Luiss Guido Carli

Luiss Guido Carli ialah University pelbagai disiplin menawarkan ijazah di semua peringkat akademik. Tumpuan adalah kepada pengajian perniagaan, ekonomi, politik dan undang-undang. Kampus ini terletak di pusat Rom dan membentangkan persekitaran pembelajaran yang moden untuk 7000 pelajar. Premis baru, terletak di dalam kawasan semi-taman yang besar di Viale Romania, adalah kompleks universiti moden yang dilengkapi dengan terkini dalam teknologi canggih.

seni bina ini mempunyai terbuka, dinamik, ruang telus yang menyatakan sepenuhnya perasaan muhibah dan keamatan kehidupan di Universiti. Luiss Guido Carli merupakan University komited terhadap kecemerlangan yang menarik bakat terbaik (dari segi kedua-dua pelajar dan profesor) melalui pelaburan besar dalam pendidikan dan penyelidikan. Terima kasih kepada gabungan dengan Confindustria, Gabungan yang Itali Pengusaha industri ', Universiti mempunyai hubungan rapat dengan kebimbangan industri negara, kebanyakan yang beroperasi di peringkat antarabangsa. Dalam lebih daripada empat puluh tahun sejak penubuhannya pada tahun 1966, Luiss Guido Carli telah memainkan peranan penting dalam pembangunan ekonomi dan budaya Itali. Bukan sahaja ia dilatih pemimpin bertaraf dunia sensitif kepada nilai-nilai budaya pasaran dan kaedah-kaedah suatu demokrasi moden, tetapi ia juga telah membuat sumbangan akademik yang penting dalam bidang ekonomi dan kewangan, undang-undang dan sains politik.

Lokasi dan Perkhidmatan

Belajar di School of Government bermakna menjadi sebahagian daripada masyarakat yang dinamik dan antarabangsa Luiss ini yang berkongsi usaha akademik, semangat dan pengalaman. Pelajar memegang peranan aktif dalam pendidikan mereka dan boleh bergantung kepada hubungan yang rapat dengan ahli-ahli fakulti. Luiss mempunyai banyak peluang kepada pelajar untuk terlibat dalam fabrik Universiti dan seterusnya, termasuk radio sendiri dan WebTV, yang paling penting dalam masyarakat pelajar Itali.

makan

Pelajar mempunyai akses kepada kafeteria di kampus Viale Romania yang mempunyai waktu operasi berikut:

  • Makan tengah hari: dari Isnin hingga Jumaat, 12,00-14,30
  • Makan Malam: dari Isnin hingga Jumaat, 19,00-20,45
  • Sabtu: 12,00-13,30

kafeteria ini menawarkan perkhidmatan bawa pulang dibuka untuk makan malam dan pada hari Sabtu. Ia adalah perlu untuk menempah perkhidmatan ini dengan 13.30. Perubahan kepada jam kafeteria membuka akan dipaparkan di papan kenyataan dan di laman web Luiss itu. Pada bulan Ogos, kafeteria akan ditutup. Maklumat lanjut boleh didapati di sini.

E-mel dan IT

unit Perkhidmatan IT Universiti menjamin operasi dan maklumat perkhidmatan IT di Luiss, menyediakan pelajar, fakulti dan kakitangan dengan aplikasi perisian yang dipertingkatkan. Ia juga menjamin sistem dan platform antara operasi digunakan dalam pendidikan, penyelidikan dan perkhidmatan pentadbiran. aktiviti utama IT Services 'adalah:

  • perkhidmatan rangkaian dan keselamatan
  • bantuan kepada pengguna
  • pembelian perkakasan dan perisian
  • pelaksanaan teknologi baru
  • penyelenggaraan dan pembangunan aplikasi

Sebagai pelajar Pusat Pengajian Kerajaan, anda akan disediakan dengan akaun e-mel dan akses kepada beberapa perkhidmatan Webbased. kampus Luiss menyediakan juga akses tanpa wayar.

PERPUSTAKAAN

Sekolah pelajar Kerajaan bebas boleh mengakses perpustakaan Luiss yang menyediakan set besar di luar talian dan dalam talian sumber penyelidikan, buku dan majalah. Maklumat lebih lanjut mengenai Perpustakaan boleh didapati di sini.

sukan

Luiss Aktiviti Sukan bertujuan untuk menjadikan pelajar-pelajar mengambil bahagian dan berasa sebahagian daripada Masyarakat melalui mesej yang berharga sukan. Sebagai sebahagian daripada School of Government, anda boleh mengamalkan semua jenis sukan yang terdiri termasuk bola keranjang, bola sepak, bola tampar, ragbi, olahraga. Semua aktiviti sukan berlangsung di Universiti pusat sukan PALALUISS, di Padang Acqua Acetosa, yang terletak 30 minit dari kampus Viale Romania dengan pengangkutan awam. Untuk maklumat lanjut lihat di sini.

Aktiviti kebudayaan

Pelajar-pelajar kita juga boleh mengambil bahagian dengan pelbagai aktiviti kebudayaan yang dianjurkan oleh pelajar Luiss seperti, fotografi dan penulisan pertandingan, makmal teater. Universiti juga mempunyai perjanjian dengan beberapa teater di Rome, menawarkan pelajar memotong tiket harga atau tiket musim diskaun. Maklumat lanjut akan diberikan apabila anda tiba di Universiti.

Di kampus penjagaan kesihatan

Pelajar boleh mengakses perkhidmatan penjagaan kesihatan yang percuma disediakan oleh Luiss dan diuruskan oleh doktor di rumah yang waktu pejabat adalah:

  • Isnin, Rabu, Jumaat: 15,30-16,30
  • Selasa dan Khamis: 10.00-12.00

Pada bulan Ogos, perkhidmatan penjagaan di kampus ditutup. Doktor juga boleh dihubungi melalui e-mel dan melalui telefon.

perkhidmatan perubatan kecemasan

Terdapat perkhidmatan perubatan kecemasan untuk semua pelajar Luiss, yang boleh didapati di kedua-dua kampus dan di rumah pelajar. Perkhidmatan ini ditawarkan oleh Penjagaan Perubatan dan anda boleh mendapatkan berhubung dengan mereka dengan menelefon nombor bebas tol 800 94 94 89.

Agensi pelancongan

Luiss Guido Carli telah menandatangani perjanjian dengan CTS agensi pelancongan (Centro Turistico Studentesco e Giovanile) di mana pelajar boleh mendapat manfaat daripada beberapa perkhidmatan. Pelajar Pusat Pengajian Kerajaan boleh membeli kad keahlian CTS untuk € 18, bukannya € 30. ahli CTS menerima Kad Keahlian CTS dan Kad Pengenalan Pelajar Antarabangsa, yang memberikan akses kepada diskaun dan mengurangkan harga pada tiket penerbangan, kereta api, feri, filem dan teater di Itali dan di luar negara. Anda juga boleh membeli pakej percutian ke mana-mana tempat maklumat destination.Details tentang perkhidmatan ini, sila hubungi kakitangan Kemasukan Pusat Pengajian Kerajaan di alamat berikut: Luiss School of Government Via di Villa Emiliani 14 00197 Roma Itali Tel: 0039 06 85225052 / 5065 Fax: 0039 06 85.225.056 Email: maklumat sog@luiss.it.More mengenai perkhidmatan Luiss disediakan Luiss Antarabangsa Brochure

Akreditasi

The School of Government adalah penting sebahagian daripada Luiss Guido Carli. Universiti ini adalah sebuah institusi akademik dan penyelidikan diiktiraf sepenuhnya oleh Kementerian Itali Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan.

Lokasi

Rom

LUISS School of Government

Alamat
Viale Pola 12, 00198 Roma, Italia
00198 Rom, Lazio, Itali
Telefon
+39 06 85225053

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami