IUAV University of Architecture in Venice, Italy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Iuav Masters (Program Pengkhususan Siswazah) dan Kursus Pengkhususan Lanjutan

Università Iuav di Venezia menawarkan kursus lanjutan untuk graduan dan profesional.

Pelbagai program pasca siswazah dibahagikan kepada tiga cabang yang berbeza-beza mengikut tahap yang anda capai:

  • Program Ijazah Tingkat I
  • Program Sarjana Tahap II
  • Kursus Pengkhususan Lanjutan

Sarjana (Program Pengkhususan Siswazah) bertujuan untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran dalam sektor inovatif dan strategik dunia pembuatan dan perindustrian, dan dicirikan oleh pendekatan interdisipliner dan penerapan.

Mereka terbuka kepada graduan dari pelbagai disiplin (Seni, Senibina, Perancangan Bandar, Sosiologi, Kejuruteraan, Ekonomi, Falsafah, Sastera, dan lain-lain) yang berminat untuk memperoleh latihan profesional dalam bidang keusahawanan, fungsi korporat, dan sektor pentadbiran dan kewangan tertentu.

Semua Program Sarjana Muda mempunyai akses terkawal. Syarat kemasukan diberikan dalam setiap Notis Program individu.

Program Sarjana Muda Pascasiswazah terbuka kepada mereka yang memiliki tajuk berikut (sektor tertentu mempunyai maklumat lanjut mengenai Notis Program mereka sendiri):

  • Peringkat I Master Program - prasyarat: Sarjana Muda Seni atau Sains
  • Tahap II Program Sarjana - prasyarat: Sarjana Seni atau Sains

Program Sarjana Muda Pasca Sarjana adalah tempoh satu tahun akademik, dengan kira-kira 375/450 jam waktu pengajaran. Aktiviti akademik dikreditkan dalam kredit universiti (satu kredit sepadan dengan 25 jam kerja pelajar). Oleh karena itu, jumlah beban kerja siswa umumnya termasuk dalam 60 kredit.

Untuk memperoleh Ijazah Sarjana Muda Pascasiswazah, pelajar mesti menghadiri sekurang-kurangnya 70% daripada keseluruhan tempoh kursus pengajian, dan lulus peperiksaan yang diperlukan. Pelan kajian ini merangkumi latihan, untuk mencuba dan mengaplikasikan pengetahuan yang diperoleh, dan tesis penyelidikan akhir.

Kursus Pengkhususan Lanjutan adalah kursus profesional dalam pelbagai tempoh. Mereka terbuka kepada mereka yang memiliki ijazah sarjana muda atau sarjana. Mereka juga terbuka kepada mereka yang telah memperoleh pengalaman profesional yang diiktiraf dan disifatkan sesuai untuk tujuan kursus.

Semua program siswazah mempunyai akses terkawal: oleh itu, dinasihatkan untuk melihat Notis individu setiap program untuk mengetahui syarat kemasukan yang tepat.

Program siswazah boleh termasuk pengambilalihan kredit universiti.

Kadar kehadiran adalah wajib untuk beberapa peratus jam.

Lokasi

Venice

Alamat
Santa Croce, 191 30135 Venezia VE Italia
30135 Venice, Veneto, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami