ISTUD Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lebih daripada empat puluh tahun pengalaman bersama organisasi

Ditubuhkan pada tahun 1970 atas inisiatif Assolombarda dan sekumpulan syarikat Itali dan multinasional besar (termasuk Pirelli, Olivetti dan IBM), ISTUD sentiasa mengiringi evolusi pengurusan Itali , menyumbang dengan ketara kepada penyebaran yang moden "budaya pengurusan" di negara kita. Fakulti Perniagaan Perniagaan pertama terdiri daripada profesor Harvard Business School , yang disokong oleh profesional perunding pengurusan Itali.

Yayasan ISTUD hari ini merupakan satu-satunya syarikat perniagaan Itali yang berprofil tinggi. Dalam 40 tahun aktiviti lebih daripada 51,000 eksekutif dan pengurus pertengahan, serta 2,300 siswazah baru, telah menghadiri program latihan dan tuan dan banyak profesional, yang beroperasi dalam dunia latihan dan penyelidikan , telah dilatih di ISTUD sejak tahun tujuh puluhan hingga hari ini.Chronology

Misi kami

Menyokong pertumbuhan syarikat dan pengurus yang ingin bersaing melalui penciptaan model ekonomi yang mampan baru, memberi tumpuan kepada penciptaan nilai bagi semua pelakon dalam proses itu. Ini adalah Misi Yayasan ISTUD , Sekolah Perniagaan bebas yang pertama di Itali, yang sejak 1970 telah beroperasi di bidang penyelidikan dan penyelidikan pengurusan profesional yang lebih tinggi, menawarkan portfolio penyelidikan dan program latihan pengurusan bersepadu, langsung diterapkan pada realiti dan cabaran yang organisasi sedang menghadapi.

Nilai-nilai kami

Kemapanan: pendekatan sistematik, beretika dan mampan.

Pendekatan kami

Yayasan ISTUD berhasrat untuk menjadi suara yang berbeda dalam bidang pembangunan latihan dan manajemen , meletakkan di pusat semua kegiatannya keunikan dan potensi individu dan organisasi di mana mereka beroperasi.
Pada asas pelbagai inisiatif yang dicadangkan terdapat aktiviti penyelidikan dan inovasi yang berterusan, dengan perkembangan pengetahuan terkini yang berorientasikan kepada masalah dan isu-isu yang sebenarnya datang kepada perhatian syarikat, organisasi, pengurus, hari ini.

Memilih ISTUD bermaksud "bersentuhan" dengan syarikat terkemuka di landskap pendidikan pengurusan Itali, dengan hampir 40 tahun pengalaman dalam bidang latihan dan penyelidikan mengenai organisasi .
Keupayaan yang ditunjukkan untuk menyumbang kepada evolusi pemikiran pengurusan, rangkaian antarabangsa, kehadiran yang berkelayakan dalam syarikat dan institusi, tahap proses tawaran yang tinggi dan proses pengajaran bersama dengan kualiti Fakulti, kemasyhuran dan prestij jenama, adalah beberapa elemen utama yang mengarahkan untuk mempertimbangkan ISTUD sebagai pilihan kecemerlangan yang unik di tempat kejadian Itali.Business meeting-1209640_960_720

ISTUD : pengalaman dibandingkan

Mengambil bahagian dalam seminar atau jalan ISTUD bererti mengalami pengalaman latihan yang sangat menarik, di mana peserta adalah protagonis proses pembelajaran , dalam persekitaran yang menstimulasi , dengan kehadiran profesional ISTUD untuk menemani keseluruhan kursus.
Analisis situasi konkrit, mencari penyelesaian yang berkesan, pengambilan tanggungjawab, komunikasi interpersonal, rundingan dan kerja kumpulan sentiasa dihargai dalam bilik darjah. Profesor Fakulti, berhubung dengan momen-momen yang berlainan dalam program dan kandungan yang dirawat, menggunakan campuran alat didaktik yang luas dan fleksibel seperti pelajaran, latihan, perbincangan kes .

Mendasarkan pendekatan kami adalah ukuran perbandingan . Perbandingan yang timbul daripada dialog dengan para peserta dari sektor yang berbeza dan keluarga profesional dan dari perbahasan yang berterusan dan bertukar dengan profesor Fakulti, semua pakar dalam bidang kepakaran, dengan pengetahuan yang berkesan mengenai masalah perniagaan yang diperoleh daripada pengalaman penting dalam pengurusan, perundingan atau penyelidikan.
Semua peserta sentiasa disediakan dengan pelbagai dokumentasi teoritis mengenai topik yang dibincangkan, serta bibliografi lengkap dan terkini (sebagai tambahan kepada penggunaan bahan-bahan ISTUD eksklusif yang disediakan dan disesuaikan mengikut keperluan pelanggan).

Lokasi

Stresa

Alamat
Corso Umberto I, 71

28838 Stresa, Piedmont, Itali