IED – Istituto Europeo di Design Venice

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Inkubator pengetahuan dan penyelidikan untuk inovasi.

Venice sentiasa menjadi persimpangan budaya yang berbeza, yang telah membolehkan mereka untuk menjadi lebih terdedah berbanding bandar-bandar lain kepada pengaruh, trend dan inovasi, dalam bidang seni serta budaya dan perdagangan, memupuk kerjaya untuk penyelidikan dan menghadapi segala sesuatu yang baru .

Venice adalah rumah organisasi yang pertama dan terbesar proto-industri di dunia Barat, Arsenal, di mana massa pusat pengeluaran tentera laut telah dicipta dan dilaksanakan.

Bahasa, idea dan bakat datang bersama-sama di Venice, dan dengan mereka juga objek dan bahan. The kerjaya yang tersendiri bandar untuk transformasi adalah kualiti yang perlu bagi menjalin hubungan antara komuniti dan menggalakkan situasi baru.

Apa yang membuat IED Venice pusat latihan kecemerlangan? Keupayaannya untuk melayan wacana dengan warisan ilmu yang hidup subur di bandar ini dan untuk bertindak sebagai pemangkin bagi cadangan, projek, sumber manusia dan tenaga bukan sahaja dalam konteks tempatan, tetapi di peringkat kebangsaan dan antarabangsa.

Lokasi

Venice

IED - Istituto Europeo di Design

Alamat
Venice, Veneto, Itali
Telefon
+39 041 277 1164

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: