IED – Istituto Europeo di Design Florence

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Florence mempunyai salah satu warisan seni dan budaya yang paling penting di dunia, tetapi ia juga merupakan bandar yang mempunyai sejarah panjang dalam reka bentuk Itali.

Ia terletak di tengah-tengah kawasan rantau ini untuk kecemerlangan pembuatan utama yang telah memberikan Florence reputasi antarabangsa yang menarik di bidang yang terdiri daripada fesyen dan ketukangan artistik untuk reka bentuk dan inovasi teknologi.

Di tempat yang tidak dapat ditandingi bagi mereka yang ingin meneruskan seni kontemporari dan inovasi, IED memberi tumpuan kepada kaedah-kaedah untuk meningkatkan faedah-faedah merangkumi kepakaran tempatan dengan semua kebudayaan yang berbeza yang dihadapi.

Hubungan baik antara ketukangan artistik dan industri berkualiti tinggi adalah ciri tradisional kualiti pengeluaran di Florence dan sekitarnya.

IED Florence mewakili hubungan istimewa ini, apabila diterapkan untuk latihan, diterjemahkan ke dalam penggabungan semua kemahiran ini - baik tua dan kontemporer - yang berdasarkan profesi baru.

Lokasi

Florence

Istituto Europeo di Design

Alamat
Via M. Bufalini 6/r

50122 Florence, Tuscany, Itali
Telefon
+39 055 29821

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami