Free University of Bozen-Bolzano

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Free University of Bozen-Bolzano telah ditubuhkan pada tahun 1997. Universiti kami mempunyai pandangan antarabangsa yang kuat, seperti yang diperakui oleh kursus multilingual (Jerman, Itali, Inggeris, dan Ladin) dan bilangan pelajar dan pengajar yang tinggi dari luar negara.

Universiti ini mempunyai lima fakulti, dan peratusan tinggi pensyarah (35%) dan pelajar (17%) datang dari luar negara dan mereka belajar, mengajar dan melakukan penyelidikan dalam bidang Ekonomi, Sains Alam, Kejuruteraan, Sains Sosial, Pendidikan dan Reka Bentuk . Kami mempunyai 4,100 pelajar mendaftar ke lebih daripada 30 kursus ijazah sarjana muda dan pascasiswazah .

Dalam kedudukan nasional, universiti kami mencapai kedudukan teratas setiap tahun. Pada tahun 2018, untuk tahun keempat berturut-turut, pusat penyelidikan sosial untuk kajian sosial Censis telah menduduki universiti kami sebagai universiti swasta yang paling kecil (kurang daripada 5,000 pelajar). Kami juga berpangkat tinggi dalam ranking antarabangsa, terutamanya di bawah 'pengantarabangsaan' kategori, 'kepuasan pelajar' dan 'berorientasikan amalan'.

Modul yang diajar dan projek penyelidikan kami dikaitkan dengan rangkaian antarabangsa dan antara wilayah. Sebagai contoh, dalam projek Euregio, kami bekerjasama dengan universiti-universiti di Innsbruck dan Trento, dan kami komited untuk mencapai standard kualiti tertinggi.

Tanya kepada kami tentang WhatsApp

Lokasi

Bolzano

Alamat
Free University of Bozen-Bolzano
Universitätsplatz 1 Piazza Università 1

39100 Bolzano, Trentino-South Tyrol, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami