The Global Campus of Human Rights

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Global Campus of Human Rights adalah pusat kecemerlangan antara disiplin yang disokong oleh Kesatuan Eropah, yang bertujuan untuk meneruskan promosi hak asasi manusia dan pendemokrasian melalui pendidikan, latihan khusus, dan kerjasama penyelidikan di seluruh dunia melalui rangkaian rakan serantau. Ibu pejabat utamanya terletak di Venice, Itali dan ibu pejabat rakan serantau yang berpangkalan di Argentina, Armenia, Bosnia-Herzegovina, Lubnan, Afrika Selatan, dan Thailand.

Rangkaian besar ini, yang komposisi keseluruhannya meliputi 100 universiti berprestij, adalah rangkaian universiti terbesar di dunia yang mengkhususkan isu hak asasi manusia dan demokrasi. Pasangannya terkenal di seluruh dunia kerana peranan mereka dalam pendidikan, penyelidikan dan advokasi dalam hak asasi manusia dan pendemokrasian.

Misi

Misi Kampus GLOBAL akan dibangunkan sebagai hub strategik untuk kemajuan, interkoneksi dan koordinasi sumber manusia dan kepakaran utama dalam bidang hak asasi manusia di semua rantau di dunia, bekerja dengan pihak berkepentingan di kerajaan, antara kerajaan dan tahap masyarakat sivil.

Rakan kongsi

Sebagai tambahan kepada institusi akademik, rakan kongsi utama Kampus GLOBAL adalah Kesatuan Eropah, pihak berkuasa tempatan, serantau dan kebangsaan yang bekerjasama dengan universiti kampus GLOBAL di negara masing-masing, serta organisasi antarabangsa dan bukan kerajaan yang aktif dalam bidang hak asasi manusia dan pendemokrasian.

Lokasi

Venice

The Global Campus of Human Rights Headquarters

Alamat
Global Campus of Human Rights Headquarters
Monastery of San Nicolò
Riviera San Nicolò 26

I-30126 Venice, Veneto, Itali
Telefon
+39 041 272 0911

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami