Ca' Foscari University of Venice

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

TENTANG CA 'FOSCARI

Mula-mula ditubuhkan sebagai sekolah perniagaan pertama di Italia pada tahun 1868, Ca 'Foscari University of Venice kini menjadi institusi multidisiplin yang menawarkan pelbagai program pengajian dalam bidang ekonomi dan pengurusan, bahasa moden, bidang kemanusiaan, dan sains.

Ca 'Foscari menduduki tempat ketiga di Itali atas kecemerlangan penyelidikannya , dan telah memperoleh begitu banyak persekutuan penyelidikan Marie Curie dari Suruhanjaya Eropah yang didambakan sehingga merupakan salah satu daripada sepuluh universiti Eropah yang paling berjaya dalam hal ini. Di peringkat global, QS World University Rankings meletakkan Ca 'Foscari antara 100 universiti teratas untuk Bahasa Moden, 150 teratas untuk Sejarah, 200 terbaik untuk Linguistik dan Geografi, dan 250 teratas untuk Ekonomi & Ekonometrik dan Perakaunan & Kewangan.

Ca' Foscari main building - grand CanalBangunan utama Ca 'Foscari - Grand Canal

Ca 'Foscari berpusat di kota Venice yang menakjubkan. Dengan terusan dan kapal bukan jalan dan kereta , pusat bersejarah yang benar-benar unik di bandar ini telah menjadi tempat pertukaran budaya dan ekonomi yang hidup selama lebih dari satu milenium, dan keindahan seni dan senibina menjadikannya sebagai tapak Warisan Dunia UNESCO. Terima kasih kepada warisan budaya yang merangsang dalam konteks kosmopolitannya yang dinamis, Ca 'Foscari dicirikan oleh persimpangan tradisi dan inovasi intelektual yang sinergis , yang menawarkan kepada pelajar dan profesornya peluang unik untuk belajar dan bekerja di salah satu bandar paling luar biasa di dunia.

138857_48705456207_608cf69535_h.jpgPelajar antarabangsa Ca 'Foscari

Ca 'Foscari mempunyai kira-kira 23,000 pelajar dan menjadi tuan rumah lebih daripada 1,300 pelajar antarabangsa setiap tahun . Dengan kepercayaan yang tegas bahawa pendidikan tinggi dan penyelidikan canggih mestilah inovatif dan antarabangsa, universiti ini telah menjalin rangkaian akademik universiti rakan kongsi yang luas di seluruh dunia , yang membolehkannya menawarkan pelbagai gelar sarjana dan sarjana bersama dan lebih dan lebih 700 perjanjian pertukaran aktif dengan institusi di seluruh dunia. Ca 'Foscari juga mempersiapkan para pelajarnya untuk tempat kerja global yang kompetitif dan memupuk komuniti akademik antarabangsa yang inklusif dengan menawarkan program pengajian yang diajar dalam Bahasa Inggeris di peringkat sarjana dan siswazah.

138870_22296930645_980618ab36_h.jpgTemui pensyarah dari seluruh dunia - Aula Baratto, bangunan utama Ca 'Foscari

LOKASI

Universiti Ca 'Foscari terletak di kota Venice yang terkenal di dunia, sebuah pusat bandar yang unik yang terletak di sebuah lagun di pantai timur laut Itali yang bersambung langsung dengan Laut Adriatik.

Venice adalah sebuah bandar di timur laut Itali dan ibu kota wilayah Veneto. Ia dibina di sebuah kepulauan yang terletak di sebuah laguna cetek yang merangkumi lebih dari 100 pulau yang dihubungkan oleh kawasan pejalan kaki. Oleh kerana terusan menggantikan jalan, orang bergerak di sekitar bandar dengan berjalan kaki dan dengan kapal. Sebenarnya, Venice adalah bandar bebas kereta moden moden di Eropah.

Bandar ini dicirikan oleh kekayaan seni bina dan seni bersejarah yang menakjubkan kerana Republik Venesia yang bersejarah adalah pelabuhan perdagangan yang berkembang pesat dan kekuatan maritim utama semasa Zaman Pertengahan dan Zaman Renaissance, jadi beberapa laman web bandar termasuk dalam senarai Tapak Warisan Dunia UNESCO .

Sebagai tambahan kepada masa lalu yang penuh warna, Venice mempunyai hadiah yang sama, kerana ia terus menjadi pusat seni dan budaya kontemporari .

Hidup di pusat bersejarah Venice bermaksud menjalani gaya hidup yang peka dengan persekitaran. Kerana keperluan untuk berjalan kaki di kebanyakan tempat, ruang awam di bandar menjadi pusat sosial. Sebenarnya, salah satu momen yang paling dinanti-nantikan di zaman pelajar Venesia ialah apa yang disebut aperitivo di campo atau minuman beralkohol luar: dari waktu petang hingga lewat petang, kawasan seperti Campo Santa Margherita dan Erbarìa di Rialto berubah menjadi tempat di mana orang berkumpul untuk berbual dan mendengar muzik semasa mereka minum spritz dan makan cicchetti - minuman beralkohol dan makanan ringan tempatan tradisional yang terkenal di Venice.

138871_47432363912_d26055526d_o.jpg

PENGALAMAN KAJIAN

Tawaran pengajian Ca 'Foscari University of Venice terbahagi kepada 8 Jabatan yang bertanggungjawab untuk aktiviti penyelidikan dan pengajaran Sarjana Muda dan Sarjana , 3 sekolah, dan Collegio Internazionale (Kolej Antarabangsa) yang berprestij. Tiga struktur lain wujud di samping ini:

 • Ca 'Foscari Graduate School, yang menyelaras Penyelidikan Doktor Falsafah (PhD).
 • Ca 'Foscari Challenge School, yang mengatur Program Master Profesional (tahap 1 dan 2) dan peluang lain untuk pendidikan eksekutif.
 • Ca 'Foscari School for International Education, yang mempromosikan kursus musim panas dan musim gugur intensif, program orientasi, program tahun asas, dan aktiviti ekstrakurikular lain untuk pelajar Itali dan antarabangsa.

Dedikasi untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan yang merangsang, kompetitif, dan canggih, Ca 'Foscari telah membuat rangkaian akademik universiti rakan kongsi yang luas yang merangkumi dunia, dan sebagai hasilnya, ia menawarkan pelbagai gelar sarjana dan sarjana bersama dan berganda dan mempunyai lebih daripada 700 perjanjian pertukaran antarabangsa yang aktif . Sebagai akibat dari dedikasi Universiti untuk memelihara komuniti akademik antarabangsa, Ca 'Foscari juga menawarkan sebilangan besar program pengajian yang diajar dalam bahasa Inggeris.

MOBILITI LUAR BIASA

Terima kasih kepada lebih dari 700 perjanjian kerjasama antara universiti antarabangsa dan Ca 'Foscari, anda dapat meluangkan masa belajar di luar negara di lebih 70 negara di seluruh dunia . Pejabat Antarabangsa mempromosikan mobiliti keluar pelajar Ca 'Foscari dengan menyertai program mobiliti antarabangsa terkemuka, menjalin hubungan dengan universiti dan syarikat tuan rumah asing, dan memberikan insentif untuk penyertaan oleh semua anggota komuniti universiti.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati laman web .

138866_30277532680_7a333ff723_k.jpg

KEHIDUPAN SEORANG PELAJAR

Beberapa universiti lain menawarkan peluang untuk belajar dan menjalankan penyelidikan di salah satu bandar paling indah di dunia, sebuah bandar yang sangat unik, di mana anda boleh bersiar-siar berjam-jam dan bahkan menikmati tersesat, mengadakan Spritz di salah satu dataran indah Venice, kunjungi muzium dan pameran terkenal di dunia, melakukan perjalanan dengan kapal melalui pulau-pulau kecil di lagun, menikmati pantai Lido dan merasai makanan yang lazat.

Di Ca 'Foscari, tradisi budaya dan inovasi intelektual dapat disatukan: tinggal di Venice adalah seni hidup, seni bina, pengembangan, penyelidikan, perhatian terhadap alam sekitar, dan menemui tradisi kuno dan budaya yang berbeza.

Selain itu, Ca 'Foscari menjamin pelajar pengalaman belajar yang menyeluruh melalui penyediaan pelbagai aktiviti sukan dan persatuan pelajar :

 • Rangkaian Pelajar Erasmus (ESN) - Dengan lebih daripada 12,000 ahli dari 36 negara, Rangkaian Pelajar Erasmus menyokong dan mempromosikan rangkaian antarabangsa dengan memberi peluang kepada pelajar untuk memahami budaya dan pengembangan diri mengikut prinsip pelajar membantu pelajar.
 • Pusat Sukan Universiti (CUS) - CUS menawarkan peluang kepada pelajar untuk berpartisipasi dalam pelbagai jenis sukan berkat kemudahannya di pusat bersejarah Venice.
 • Radio Ca 'Foscari - Dicipta oleh pelajar Ca' Foscari, stesen radio dalam talian universiti adalah alat komunikasi yang sangat popular. Pelajar yang berminat dapat mengambil bahagian dalam operasinya berdasarkan kemahiran dan pengalaman masing-masing.
 • Koir dan Orkestra Universiti - Selama lebih dari dua puluh lima tahun koir dan orkestra Ca 'Foscari telah menawarkan pelajar peluang untuk meneroka dan memupuk kecintaan mereka terhadap muzik. Repertoar kumpulan berubah dari tahun ke tahun dan berkisar dari karya abad pertengahan hingga kontemporari.
 • Pusat Teater Universiti Shylock (CUT) - Shylock adalah sebuah persatuan budaya yang bertujuan untuk mempromosikan inovasi teknikal-artistik dalam bidang persembahan teater. Ia menganjurkan bengkel latihan dan eksperimen, menjadi tuan rumah lawatan produksi dan pertunjukan, dan menjalankan projek penyelidikan dan pengeluaran.

Selain itu, jika anda memilih untuk tinggal di pusat bersejarah Venice, anda pasti akan menikmati kehidupan tempatan dan lestari berkat kenyataan bahawa jarak perjalanan dapat dikendalikan dan tidak ada kereta atau lalu lintas untuk ditandingi.

141168_Immagine1.jpg

KEMUDAHAN DAN PERKHIDMATAN PELAJAR

Kampus utama Ca 'Foscari terletak di tengah-tengah pusat bersejarah Venice, tetapi juga mempunyai kampus tambahan di daratan .

Ia menawarkan kepada pelajar penggunaan:

 • 6 perpustakaan,
 • Sekolah untuk Pendidikan Antarabangsa,
 • Sekolah Cabaran pascasiswazah,
 • pusat pengajian bahasa: Pusat ini menyediakan kursus bahasa asing dalam bahasa Inggeris, Perancis, Rusia, Sepanyol, dan Jerman di pelbagai peringkat.
 • ruang pameran,
 • teater,
 • pusat sukan,
 • kantin: Universiti ini mempunyai kantin di banyak lokasi, baik di pusat bersejarah Venice dan di kampus daratan di Mestre, Marghera, dan Treviso,
 • persatuan pelajar
 • pejabat pelajar: cth. Unit Sambutan Antarabangsa menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk penerima manfaat antarabangsa, seperti panduan dan bantuan untuk prosedur pendaftaran, pengakuan kelayakan akademik, proses permohonan visa, izin tinggal, layanan pelajar, masalah kesihatan, dan pengangkutan. Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati laman web .

138868_48725319338_9bc415f3b1_h.jpg

Ca 'Foscari membantu pelajar sepanjang karier mereka di Universiti dengan menawarkan pelbagai pinjaman, geran, dan bursari melalui Pejabat Bantuan Kewangannya. Sokongan khusus disediakan untuk pelajar antarabangsa, pelajar yang bekerja, dan pelajar kurang upaya.

SCHOLARSHIPS

Untuk mengukuhkan kehadiran pelajar antarabangsa dan memperkaya komuniti globalnya, Ca 'Foscari menawarkan bantuan kewangan kepada pelajar antarabangsa yang berbakat dalam dua bentuk:

 • pengecualian yuran pengajian - pengecualian penuh dari pembayaran yuran dan yuran universiti
 • biasiswa sekali sebanyak 5,000 EUR / setiap satu

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web

138867_24540954405_f9914d3d19_h.jpg

Salah satu perpustakaan pelajar

PENGINAPAN

Pejabat Perumahan Ca 'Foscari adalah perkhidmatan untuk pelajar Itali dan antarabangsa, penyelidik, profesor, dan kakitangan pentadbiran yang datang untuk belajar atau bekerja di Ca' Foscari. Ia menawarkan maklumat dan kenalan yang berguna untuk mencari penyelesaian tempat penginapan yang sesuai dan sesuai di Venice dan di kawasan berhampiran.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web .

SOKONGAN KERJAYA & HARI KERJAYA

Pejabat Kerjaya mengatur magang dan penempatan kerja di Itali dan di luar negara, ia juga mengadakan pameran kerjaya, dorongan pengambilan pekerja, dan bengkel untuk membantu pelajar semasa dan lulusan baru memperoleh kemahiran profesional yang mereka perlukan untuk menjadi kompetitif di pasaran kerja.

Untuk maklumat lebih lanjut, sila lawati laman web .

Hari kerjaya adalah acara sehari penuh yang didedikasikan untuk pengambilan pekerja di mana siswazah dan graduan baru-baru ini dapat bertemu dengan pengurus syarikat yang mengambil bahagian dan mengenali dunia pekerjaan. Pelajar boleh mengunjungi tempat berdiri syarikat, menyebarkan CV mereka, mengambil bahagian dalam wawancara, dan memperoleh maklumat mengenai peluang profesional dan pilihan kerjaya yang terbuka untuk mereka. Hari Kerjaya juga melibatkan pelbagai bengkel, seminar, dan persembahan syarikat.

138869_47563963651_3ed3fde129_h.jpg

Lokasi

Venice

Alamat
Linguistic Campus
Dorsoduro, 3246

30123 Venice, Veneto, Itali

Venice

Alamat
Linguistic Campus
Ca' Cappello San Polo 2035, Calle del Magazen

30125 Venice, Veneto, Itali

Venice

Alamat
Economic Campus
San Giobbe, Cannaregio 873

30121 Venice, Veneto, Itali

Venice

Alamat
Humanistic Campus
Malcanton Marcorà, Dorsoduro 3484/D

30123 Venice, Veneto, Itali

Venice

Alamat
Scientific Campus
Via Torino 155

30170 Venice, Veneto, Itali

Treviso

Alamat
Treviso Campus
Palazzo San Paolo, Riviera Santa Margherita 76

31100 Treviso, Veneto, Itali

Roncade

Alamat
H-Campus
Via Sile 6

31056 Roncade, Veneto, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami