Ca' Foscari University of Venice

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Ca 'Foscari

Pada mulanya ditubuhkan sebagai sekolah perniagaan pertama di Itali pada tahun 1868, Ca 'Foscari University of Venice kini merupakan institusi multidisiplin yang menawarkan pelbagai program pengajian dalam bidang ekonomi dan pengurusan, bahasa asing, kemanusiaan dan sains, dan ia telah menjadi salah satu negara universiti terulung. Ca 'Foscari mempunyai pelajar pelajar 20,000 siswazah dan 4,000 pelajar siswazah, dan mempunyai lebih daripada 1,000 pelajar asing setiap tahun.

Terima kasih kepada lokasinya di pusat bersejarah Venice yang mengagumkan, universiti ini menyediakan peluang unik dan memberi ganjaran untuk mengkaji dan menjalankan penyelidikan di salah satu bandar paling indah di dunia, yang mewakili konteks di mana tradisi kebudayaan dan inovasi intelektual bersatu.

Dengan reputasi kecemerlangan dalam penyelidikan, ia telah memperoleh lebih banyak geran Marie Curie yang diminati oleh EU daripada mana-mana institusi Itali yang lain dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dan dalam kedudukan subjek QS 2017, Ca 'Foscari adalah antara 150 universiti terkemuka dunia untuk Bahasa Moden dan 200 teratas untuk Ekonomi

Universiti ini juga memupuk pengalaman pembelajaran yang menyeluruh menerusi penyediaan khidmat pelajar dan pelbagai aktiviti sukan dan persatuan pelajar.

Lokasi

Universiti Ca 'Foscari terletak di bandar Venice yang terkenal di dunia, sebuah pusat bandar yang unik yang terletak di sebuah lagun di pantai utara-timur Itali yang bersambung terus ke Laut Adriatik.

Venice adalah sebuah bandar di timur laut Itali dan ibu kota rantau Veneto. Ia dibina di atas kepulauan yang terletak di lagun cetek yang terdiri daripada lebih dari 100 pulau yang dihubungkan oleh footbridges. Sejak terusan mengambil tempat jalan, orang bergerak di sekitar bandar dengan berjalan kaki dan dengan bot. Malah, Venice adalah bandar bebas kereta moden di Eropah yang terbesar di Eropah.

Bandar ini disifatkan oleh banyak seni bina dan seni bersejarah yang menakjubkan kerana Republik Venice bersejarah merupakan pelabuhan perdagangan yang berkembang maju dan kuasa maritim utama semasa Zaman Pertengahan dan Renaisans, jadi beberapa laman web ini termasuk dalam senarai Tapak Warisan Dunia UNESCO .

Sebagai tambahan kepada masa lalu yang berwarna-warni, bagaimanapun, Venice memiliki masa kini yang bersemangat, karena ia terus menjadi pusat seni dan budaya kontemporer.

Hidup di pusat bersejarah Venice bermakna hidup gaya hidup yang sedar alam sekitar. Oleh kerana keperluan untuk berjalan-jalan di kebanyakan tempat, ruang awam di bandar menjadi hab sosial. Sebenarnya, salah satu saat yang paling dinanti-nantikan di hari pelajar Venesia adalah aperitivo yang disebut di campo , atau aperitif luar: dari petang hingga ke petang, kawasan seperti Campo Santa Margherita dan Erbarìa di Rialto menjadi tempat di mana orang berkumpul untuk bersembang dan mendengar muzik semasa mereka minum spritz dan makan cicchetti - aperitif tempatan tradisional dan makanan ringan yang Venice terkenal.

Pengalaman Kajian

Tawaran kajian Ca 'Foscari University of Venice terbahagi kepada 8 jabatan yang bertanggungjawab untuk aktiviti penyelidikan dan pengajaran Sarjana Muda (16) dan Sarjana (29), 7 sekolah dan Collegio Internazionale (Kolej Antarabangsa) yang berprestij. Tiga struktur lain wujud bersama-sama:

· Sekolah Siswazah Ca 'Foscari, yang menyelaras Doktor Falsafah Penyelidikan (PhD);

· Ca 'Foscari Challenge School, yang menganjurkan Program Profesional Guru (tahap 1 dan ke-2) dan peluang lain untuk pendidikan eksekutif;

· Sekolah Ca 'Foscari untuk Pendidikan Antarabangsa, yang mempromosikan kursus musim panas dan musim luruh yang intensif, program orientasi, program tahun asas dan aktiviti ekstrakurikuler lain untuk pelajar Itali dan antarabangsa.

Didedikasikan untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan yang merangsang, berdaya saing dan canggih, Ca 'Foscari telah mencipta rangkaian akademik universiti rakan kongsi luas yang merangkumi dunia, dan sebagai hasilnya, ia menawarkan pelbagai gelar sarjana muda dan sarjana dan bersama dan mempunyai lebih daripada 700 perjanjian pertukaran antarabangsa yang aktif. Akibat dedikasi Universiti untuk memupuk komuniti akademik antarabangsa, Ca 'Foscari juga menawarkan sebilangan besar program pengajaran yang diajar dalam bahasa Inggeris.

Program ijazah Sarjana Muda dalam:

· Pengurusan Digital

· Falsafah, Pengajian Antarabangsa dan Ekonomi

· Pentadbiran dan Pengurusan Perniagaan (Kurikulum Pengurusan dan Pengurusan Perniagaan)

· Ekonomi dan Perniagaan (Ekonomi, Pasaran dan Kurikulum Kewangan)

Program ijazah Sarjana dalam:

· Pembangunan dan Keusahawanan Global

· Sains Pemuliharaan dan Teknologi untuk Warisan Budaya

· Hubungan Antarabangsa Perbandingan (Kurikulum Hubungan Antarabangsa dan Salib Budaya)

· Sains Komputer

· Sains Pemuliharaan dan Teknologi untuk Warisan Budaya

· Ekonomi dan Kewangan (Ekonomi-Kurikulum Kurikulum / Kewangan QEM)

· Pengajian Alam Sekitar (Kurikulum Perubahan Alam Sekitar Global)

· Bahasa dan Kesusasteraan Eropah, Amerika dan Postcolonial (Kurikulum Kajian Amerika / Kurikulum Bahasa Inggeris)

· Sains Bahasa (Kurikulum Sains Bahasa)

· Sains dan Teknologi Bio dan Nanomaterials, Kimia dan Teknologi Lestari (Teknologi Alam Sekitar, Kimia Berkelanjutan dan Kurikulum Teknologi)

Untuk mendapatkan gambaran umum mengenai semua Program Ijazah (baik bahasa Itali dan bahasa Inggeris), lawati halaman ini href = "http://www.unive.it/pag/10478/ .

Kemudahan Pelajar dan Perkhidmatan

Kampus utama Ca 'Foscari terletak di tengah pusat bersejarah di Venice, tetapi ia juga mempunyai kampus tambahan di tanah besar. Ia menawarkan pelajar menggunakan 6 perpustakaan, Sekolah untuk Pendidikan Antarabangsa, Sekolah Cabaran Pascasiswazah dan pusat pengajian bahasa. Ia juga mempunyai ruang pameran, teater, pusat sukan dan kantin.

Ca 'Foscari membantu pelajar sepanjang kerjaya universiti mereka dengan menawarkan pelbagai pinjaman, geran dan bursaries melalui Pejabat Bantuan Kewangan. Sokongan buatan dibuat untuk pelajar antarabangsa, pelajar yang bekerja dan pelajar kurang upaya.

Unit Selamat Datang Antarabangsa menawarkan pelbagai perkhidmatan untuk penerima manfaat antarabangsa, seperti panduan dan bantuan untuk prosedur pendaftaran, pengiktirafan kelayakan akademik, proses permohonan visa, permit kediaman, perkhidmatan pelajar, isu kesihatan dan pengangkutan.

Beasiswa

Untuk memperkukuhkan kehadiran pelajar antarabangsa dan memperkayakan komuniti globalnya, Ca 'Foscari menawarkan bantuan kewangan pelajar berbakat antarabangsa dalam dua bentuk:

• 100 pengecualian bayaran tuisyen - pengecualian sepenuhnya daripada pembayaran tuisyen dan yuran universiti

• 90 beasiswa satu kali sebanyak 5,000 EUR

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web href = "http://www.unive.it/pag/19545/ .

Penginapan:

Pejabat Perumahan Ca 'Foscari adalah perkhidmatan untuk pelajar Itali dan antarabangsa, penyelidik, profesor dan kakitangan pentadbiran yang datang untuk belajar atau bekerja di Ca' Foscari. Ia menawarkan maklumat dan kenalan yang berguna untuk mencari penyelesaian penginapan yang sesuai dan mudah di Venice dan di kawasan berdekatan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web href = "http://www.unive.it/pag/19768/ .

Unit Selamat Datang

Unit Selamat Datang menawarkan pelbagai perkhidmatan yang didedikasikan untuk pelajar antarabangsa dan fakulti, seperti panduan / maklumat mengenai dan bantuan dengan pengiktirafan kelayakan akademik, proses permohonan visa dan prosedur pendaftaran. Ia juga menyediakan maklumat umum mengenai perkhidmatan pelajar universiti, bantuan kewangan, perumahan, perkhidmatan kesihatan dan pengangkutan.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati ebpage href = "http://www.unive.it/pag/20057/ .

Pusat Bahasa

Pusat ini menyediakan kursus bahasa asing dalam bahasa Inggeris, Perancis, Rusia, Sepanyol dan Jerman di pelbagai peringkat.

Kantin

Universiti ini mempunyai kantin di banyak lokasi, baik di pusat bersejarah Venice dan di kampus daratan di Mestre, Marghera dan Treviso.

Sokongan Kerjaya

Pejabat Kerjaya mengatur penempatan kerja dan penempatan kerja di Itali dan luar negeri, ia juga mengadakan pameran kerjaya, pemanduan perekrutan dan bengkel untuk membantu para pelajar semasa dan siswazah baru-baru ini memperoleh kemahiran profesional yang mereka perlukan untuk menjadi kompetitif di pasaran kerja.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web href = "http://www.unive.it/pag/17095/ .

Hari Kerjaya

Hari kerjaya merupakan acara penuh hari yang didedikasikan untuk perekrutan di mana siswazah dan siswazah baru-baru ini dapat memenuhi pengurus syarikat-syarikat yang mengambil bahagian dan mengenal dunia kerja. Pelajar dapat melawat syarikat-syarikat, mengedarkan CV mereka, mengambil bahagian dalam temu bual dan memperoleh maklumat tentang peluang profesional dan pilihan kerjaya yang terbuka kepada mereka. Hari Kerjaya juga melibatkan pelbagai bengkel, seminar dan persembahan syarikat.

Kehidupan seorang pelajar

Beberapa universiti lain menawarkan peluang untuk belajar dan menjalankan penyelidikan di salah satu bandar paling indah di dunia. Di Ca 'Foscari, tradisi kebudayaan dan inovasi intelektual dapat berkumpul.

Belajar di Ca 'Foscari menyediakan peluang untuk belajar dan tinggal di sebuah bandar yang sangat unik, di mana anda boleh bersiar-siar selama berjam-jam dan juga menikmati tersesat, mempunyai Spritz di salah satu dataran indah Venice, melawat muzium dan pameran yang terkenal di dunia, perjalanan dengan menaiki bot melalui pulau kecil lagun, menikmati pantai Lido dan rasa makanan yang enak.

Universiti juga menganjurkan banyak acara kebudayaan untuk membawa pelajar dan kakitangan bersama-sama di sebuah bandar yang tidak seperti yang lain, tempat yang lalu memenuhi inovasi dan dahaga anda untuk pengetahuan dirangsang oleh pelbagai inisiatif. Hidup di Venice adalah seni, seni bina, pembangunan, penyelidikan, perhatian kepada alam sekitar dan penemuan tradisi kuno dan budaya yang berbeza.

Selain itu, Ca 'Foscari menjamin para pelajar pengalaman pembelajaran yang serba lengkap melalui penyediaan pelbagai aktiviti sukan dan persatuan pelajar:

· Rangkaian Pelajar Erasmus (ESN) - Dengan lebih daripada 12,000 ahli dari 36 negara, Rangkaian Pelajar Erasmus menyokong dan menggalakkan rangkaian antarabangsa dengan menyediakan pelajar peluang untuk pemahaman budaya dan pembangunan diri mengikut prinsip pelajar membantu pelajar.

· Pusat Sukan Universiti (CUS) - CUS menawarkan peluang kepada para pelajar untuk berpartisipasi dalam pelbagai sukan berkat kemudahannya di pusat bersejarah Venice.

· Radio Ca 'Foscari - Dibuat oleh pelajar-pelajar Ca' Foscari, stesen radio dalam talian universiti adalah cara komunikasi yang sangat popular. Pelajar yang menarik dapat mengambil bahagian dalam operasinya berdasarkan kemahiran dan pengalaman masing-masing.

· Choir dan Orkestra Universiti - Selama lebih dari dua puluh lima tahun, koir dan orkestra Ca 'Foscari telah menawarkan peluang kepada pelajar untuk meneroka dan memupuk kecintaan mereka terhadap muzik. Repertoar kumpulan berubah dari tahun ke tahun dan berkisar dari zaman pertengahan hingga kepingan kontemporari.

· Shylock University Theatre Centre (CUT) - Shylock adalah persatuan kebudayaan yang bertujuan mempromosikan inovasi seni-teknis dalam bidang tayangan teater. Ia menganjurkan bengkel latihan dan eksperimen, menganjurkan lawatan ke pameran dan pameran, dan menjalankan projek penyelidikan dan pengeluaran.

Kenalan

- Alamat e-mel recruiting@unive.it

- Weblinks

· Facebook href = "https://www.facebook.com/cafoscarinternational

· Twitter href = "https://twitter.com/cafoscari

· Instagram href = "https://www.instagram.com/cafoscariuniversity/

· Linkedin href = "https://it.linkedin.com/company/università-ca'-foscari-venezia

· YouTube href = "https://www.youtube.com/user/youcafoscari

Untuk memohon lawati laman web https://apply.unive.it/

This school offers programs in:
  • English

Lihat MSc » Lihat program sarjana » Lihat Kursus » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Ijazah Sarjana Sains Alam Sekitar (Kurikulum Perubahan Alam Sekitar Global)

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program MSc dalam Sains Alam Sekitar menawarkan kemungkinan mendapatkan Ijazah Sarjana Bersama dalam Pembangunan Mapan. [+]

University of Venice menawarkan MSc (Master Sains / Laurea magistrale) dalam bidang "Sains Alam Sekitar" yang merangkumi tiga kurikulum ada, salah satu daripada yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris (Global Perubahan Alam Sekitar program).

Program MSc dalam Sains Alam Sekitar juga menawarkan kemungkinan mendapatkan Ijazah Sarjana Bersama dalam Pembangunan Mapan.

Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakan

Program Ijazah Sarjana

Bahasa pengajaran

Bahasa Inggeris

Akses kepada program ini

Buka kemasukan, tertakluk kepada penilaian keperluan minimum.

Quotas dikhaskan untuk pelajar bukan EU yang tinggal di luar negara: 50 kerusi, di mana 3 adalah dikhaskan untuk pelajar Cina yang tinggal di China, di bawah Projek Marco Polo.... [-]


Ijazah Sarjana Sains Komputer

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program MSc ini mengambil masa dua tahun pengajian sepenuh masa, meliputi spektrum bidang yang luas dalam Sains Komputer dan Teknologi Maklumat. [+]

Program MSc ini mengambil masa dua tahun pengajian sepenuh masa, meliputi spektrum bidang yang luas dalam Sains Komputer dan Teknologi Maklumat. Ia sesuai untuk pelajar dengan latar belakang akademik yang pelbagai, seperti sains komputer, kejuruteraan, statistik, matematik dan disiplin yang berkaitan. Program ini telah dianugerahkan Label Kualiti 2015 GRIN. GRIN adalah sebuah persatuan Itali yang bertujuan mempromosikan penyelidikan dan pendidikan dalam Sains Komputer.

Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakanProgram Ijazah SarjanaBahasa Pengajaran

Bahasa Inggeris

Akses kepada program ini

Kemasukan terbuka tertakluk kepada penilaian keperluan minimum.... [-]


Sarjana

Corso di Laurea Magistrale in Interpretariato e Traduzione Editoriale, Settoriale

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program Gelaran Kitar Kedua ini bertujuan untuk melatih para profesional dengan kemahiran linguistik khusus dalam bidang tafsiran dan terjemahan (pakar dan sastera), yang mampu menggunakan teknologi IT dan teknologi IT dan multimedia. [+]

Program siswazah ini melatih para profesional dalam menangani pelbagai topik linguistik, sastera dan sosio-budaya, dengan cara perbandingan dan pelbagai budaya. Graduan dilengkapi dengan kemahiran linguistik khusus dalam bidang tafsiran dan terjemahan (pakar dan sastera) dan dapat menggunakan teknologi IT dan alat IT dan multimedia. Kursus ini diajar dalam bahasa pengkhususan serta dalam bahasa Inggeris. Kursus-kursus ini merangkumi tafsiran bertulis Itali-Cina dan Cina-Inggeris, Cina dan Kantonis untuk Perniagaan, Terjemahan Cina untuk Mass Media dan alat terjemahan komputer yang dibantu.

Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakan

Program Ijazah Sarjana... [-]


Ijazah Sarjana Bahasa, Ekonomi dan Institusi Asia dan Afrika Utara

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program Gelaran Kedua ini menyediakan kecemerlangan dalam salah satu bahasa Asia atau Afrika Utara, dengan tumpuan khusus pada jargon ekonomi dan undang-undang, serta pengetahuan mendalam tentang aspek ekonomi, undang-undang, sejarah dan politik geografi kawasan rujukan. [+]

Program ijazah ini membolehkan pelajar mencapai kecekapan dalam salah satu bahasa Asia atau Afrika Utara, dengan tumpuan khas pada jargon ekonomi dan undang-undang, dan mendapat pengetahuan yang mendalam mengenai aspek ekonomi, undang-undang, sejarah dan politik kawasan geografi rujukan. Pelajar juga akan memperoleh pengetahuan yang baik mengenai proses sosio-linguistik dan komunikasi, serta kebiasaan dengan komunikasi IT dan elektronik, baik secara umum dan dengan merujuk kepada bahasa pengkhususan mereka.

Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakan

Program Ijazah Sarjana

Bahasa pengajaran

Itali dan Inggeris

Akses kepada program ini

Kemasukan terhad, 170 tempat yang tersedia diedarkan seperti berikut:... [-]


Ijazah Sarjana dalam Bahasa dan Kesusasteraan Eropah, Amerika dan Postcolonial (kurikulum kajian Amerika; kurikulum kajian bahasa Inggeris)

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program Gelaran Kitaran Kedua ini memberikan pengetahuan terkini tentang bahasa, kesusasteraan dan budaya negara-negara Eropah, Amerika dan postkolonial, yang mempromosikan perspektif lintas budaya dalam latar belakang yang solid dalam kemanusiaan. [+]

Program Gelaran Kitaran Kedua ini memberikan pengetahuan terkini tentang bahasa, kesusasteraan dan budaya negara-negara Eropah, Amerika dan postkolonial, yang mempromosikan perspektif lintas budaya dalam latar belakang yang solid dalam kemanusiaan. Program ijazah ini menawarkan kemungkinan untuk mendapatkan gelar berganda / bersama dengan Universiti-universiti Eropah yang lain.

Eropah Bersama Sarjana dalam Pengajian Bahasa Inggeris dan Amerika dengan Otto-Friedrich Universität - Bamberg (Jerman), Karl-Franzens Universität - Graz (Austria), Pécsi Tudományegyetem - Pécs (Hungary), Université Paris Diderot - Paris 7 (Perancis).Ijazah Double dengan Universidade do Espírito Santo (Brazil), Universidad de Huelva (Sepanyol) atau dengan Universidad de Sevilla (Sepanyol).Gelar berganda dengan Université Sorbonne Nouvelle - Paris 3 (Perancis), Humboldt-Universität - Berlin (Jerman)Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakan... [-]

Ijazah Sarjana dalam Ekonomi dan Kewangan (Kurikulum Ekonomi dan Kurikulum QEM)

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program sarjana siswazah ini menghasilkan pakar-pakar yang dapat mengatasi masalah kewangan utama yang berkaitan dengan pasaran kewangan. [+]

Program ijazah ini menawarkan kemungkinan untuk mendapatkan gelar berganda / bersama dengan Universiti-universiti Eropah yang lain.

Ijazah Double dalam Ekonomi, Ekonometrik, dan Kewangan (MEEF) dengan Aix-Marseille University (Perancis) Pada akhir program pengajian ini , pelajar akan dianugerahkan ijazah berganda: Laurea Magistrale di Economia e Finanza Università Ca 'Foscari dan Master Sains Economiques (Parcours Econométrie Bancaire et Financière) Université Aix-Marseille.Ijazah Bersama dalam Model dan Kaedah Ekonomi dan Pengurusan - Erasmus Mundus (QEM) dengan kerjasama Université Pantheon-Sorbonne - Paris 1 (Perancis), Universität Bielefeld (Jerman) dan Universitat Autònoma - Barcelona (Sepanyol).Ijazah Double dengan Master Economie et Ingénierie Financière dengan Université Paris-Dauphine (Perancis) Pada akhir program pengajian ini , para pelajar boleh dianugerahkan dengan gelaran ganda: Laurea Magistrale di Economia e Finanza Università Ca 'Foscari dan Master Economie et Ingénierie Financière dari Université Paris-Dauphine.Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakan... [-]

Ijazah Sarjana dalam Hubungan Antarabangsa Perbandingan (Kurikulum Antarabangsa dan Salib Budaya)

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program MSc melibatkan dua tahun pengajian sepenuh masa, meliputi spektrum bidang yang luas dalam Hubungan Antarabangsa. Ia direka untuk pelajar dengan latar belakang akademik yang berbeza seperti sejarah, undang-undang antarabangsa, sains politik, bahasa dan disiplin yang berkaitan. [+]

MSc (Master Sains / Laurea magistrale) dalam bidang "Relazioni internazionali Comparate - Hubungan Antarabangsa", aktif sejak 2008, melibatkan dua tahun pengajian sepenuh masa, meliputi spektrum yang luas bidang dalam Perhubungan Antarabangsa. Ia direka untuk pelajar dengan latar belakang akademik yang berbeza seperti sejarah, undang-undang antarabangsa, sains politik, bahasa dan disiplin yang berkaitan.

Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakanProgram Ijazah SarjanaBahasa pengajaran

Bahasa Inggeris

Akses kepada program iniKemasukan tanpa had tertakluk kepada penilaian keperluan minimum.Kuota untuk pelajar bukan EU yang menetap di luar negara: 11 tempat, di mana 1 ditempatkan untuk pelajar Cina yang tinggal di China, menurut Program Marco Polo.Keperluan kemasukanlatar belakang pendidikan individu yang betulkeperluan kurikulum minimumpengetahuan bersertifikat bahasa Inggeris pada tahap minimum B2... [-]

Ijazah Sarjana dalam Kimia dan Teknologi Berkelanjutan (Kurikulum Kimia Berkelanjutan dan Alam Sekitar Alam Sekitar)

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program Sarjana Kitaran Kedua ini memberi tumpuan kepada sains kimia, kedua-dua teori dan eksperimen. [+]

Program ijazah ini menawarkan kemungkinan untuk mendapatkan gelar berganda / bersama dengan Universiti-universiti Eropah yang lain.

Ijazah Double dengan Univerza v Novi Gorici (Slovenia). Pada akhir program pengajian mereka, pelajar boleh dianugerahkan ijazah berganda: Laurea Magistrale di Chimica e Tecnologie Sostenibili Università Ca 'Foscari Venezia dan Okolje 2. Stopnje - Program kajian Alam Sekitar Univerza v Novi Gorici.Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur yang dikenakanTahap kelayakan

Program Ijazah Sarjana

Bahasa pengajaran

Bahasa Inggeris

Akses kepada program ini

Kemasukan terbuka tertakluk kepada penilaian keperluan minimum.

Quotas dikhaskan untuk pelajar bukan EU yang tinggal di luar negara: 8 kerusi, di mana 3 adalah dikhaskan untuk pelajar Cina yang tinggal di China, di bawah Projek Marco Polo.... [-]


Ijazah Sarjana Pengurusan

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program MSc ini mengambil masa dua tahun dan menggabungkan kurikulum dalam Pemasaran dan Komunikasi, Perakaunan dan Kewangan dan akhirnya, Pengurusan Antarabangsa dengan meliputi pelbagai topik yang berkaitan dengan pengurusan. [+]

Program MSc ini mengambil masa dua tahun dan menggabungkan kurikulum dalam Pemasaran dan Komunikasi, Perakaunan dan Kewangan dan akhirnya, Pengurusan Antarabangsa dengan merangkumi pelbagai topik yang berkaitan dengan pengurusan. Kursus-kursus (sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris) akan meliputi banyak bidang-bidang seperti strategi, inovasi, pemasaran, pentadbiran, kewangan korporat, dan kawalan pengurusan.

Program ijazah ini juga menawarkan kemungkinan untuk mendapatkan gelar berganda / bersama dengan Universiti-universiti Eropah yang lain:

- Ijazah Double dengan École Supérieure de Commerce de Paris-Europe (Perancis)

Pelajar yang mendaftar dalam Ijazah Sarjana dalam Pengurusan boleh mendapatkan ijazah Double: Ijazah Sarjana dalam Pengurusan di Universiti Ca 'Foscari Venice dan Sarjana Pengurusan dari ESCP-Eropah.... [-]


Ijazah Sarjana Sains Bahasa (Kurikulum Sains Bahasa)

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program Sarjana Kitaran Kedua ini akan menyediakan pengetahuan linguistik dan budaya yang lebih maju, kemahiran analisis dalam bahasa asing yang dipilih serta keupayaan untuk berinteraksi dengan kumpulan penyelidikan pelbagai disiplin dan multikultural. [+]

Program ijazah ini menawarkan kemungkinan untuk mendapatkan gelar berganda / bersama dengan Universiti-universiti Eropah yang lain.

- Ijazah Sarjana dalam Linguistik (Bahasa Inggeris) dengan kerjasama Otto-Friedrich University - Bamberg (Jerman); Karl-Franzens Universität - Graz (Austria); Pécsi Tudomànyegyetem - Pécs (Hungary); Université Paris Diderot - Paris 7 (Perancis.)- Ijazah double dengan Universiti Goethe - Frankfurt Pada akhir program pengajian ini pelajar dapat dianugerahi gelar ganda: "Sarjana Sains dalam Bahasa" ( Ca' Foscari University of Venice ) dan "

Sarjana Seni di Italienstudien "(Goethe University Frankfurt).

Pautan ke halaman Program IjazahPautan ke halaman prosedur permohonanTahap kelayakan... [-]

Ijazah Sarjana Sains Pemuliharaan dan Teknologi untuk Warisan Budaya

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Program ijazah Sarjana ini sepenuhnya diajar dalam bahasa Inggeris dan melatih pakar dalam diagnostik dan pemuliharaan warisan budaya dengan pengetahuan saintifik interdisipliner yang kuat (kimia, fizik, biologi, sains komputer, geologi) dan pengalaman tangan dengan teknologi pemuliharaan yang inovatif. [+]

Sarjana Sains Pemuliharaan dan Teknologi untuk Warisan Budaya

Program ijazah Sarjana menyiapkan pakar-pakar (ahli sains pemuliharaan) dalam diagnostik dan pemuliharaan warisan budaya, menyediakan latihan saintifik disiplin yang kukuh yang menggabungkan kimia, fizik, biologi, sains komputer dan geologi dengan teknologi inovatif untuk menyimpan artifak. Kursus latihan ini direka untuk menyediakan seorang ahli profesional yang dapat berinteraksi dengan pakar-pakar dalam disiplin lain yang terlibat dalam proses perlindungan dan pemuliharaan aset budaya, bertindak sebagai rujukan teknikal dan saintifik.

Siswazah akan dapat merekabentuk dan menguji teknologi baru untuk kerja pemulihan, untuk membangunkan projek-projek untuk pencegahan kerosakan dan penyelenggaraan warisan budaya dan menjalankan ujian diagnostik untuk pencirian artefak.... [-]


Profesional dalam Perniagaan Global Jepun

Campus Sepenuh masa October 2018 Itali Venice

Tujuan Program Master ini adalah untuk membangunkan kompetensi dalam bidang komunikasi, kolaborasi dan penciptaan sebagai premis profesional untuk perniagaan dan pengurusan merentas sempadan ke / dalam / dengan Jepun. Pelajar akan ditawarkan peluang untuk memperoleh kemahiran, keupayaan dan pengalaman yang berkaitan dengan peluang perniagaan dan kerjaya profesional yang sedang dibangunkan, sambil menggunakan dan meningkatkan perintah mereka dari bahasa Jepun dan Inggeris. Ini akan dilakukan melalui pembelajaran aktif (pengajian projek dan kajian kes) dalam bahasa Jepun dan Bahasa Inggeris di bawah bimbingan ahli perniagaan dan ahli akademik yang berpengalaman. [+]

Matlamat Program Master ini adalah untuk membangunkan kecekapan komunikasi, kerjasama dan penciptaan sebagai premis profesional untuk perniagaan dan pengurusan merentas sempadan ke / dalam / dengan Jepun. Pelajar akan ditawarkan peluang untuk memperoleh kemahiran, keupayaan, dan pengalaman yang berkaitan dengan membangunkan peluang perniagaan dan kerjaya profesional semasa menggunakan dan meningkatkan perintah mereka bahasa Jepun dan Bahasa Inggeris.

Ini akan dilakukan melalui pembelajaran aktif (pengajian projek dan kajian kes) dalam bahasa Jepun dan Bahasa Inggeris di bawah bimbingan ahli perniagaan dan ahli akademik yang berpengalaman.

Kandungan kursus ini terdiri daripada bahasa dan adab perniagaan, budaya korporat, cabaran masyarakat dan serantau, amalan pekerjaan, perakaunan dan pembiayaan, pemasaran, perdagangan dan logistik, pengurusan undang-undang, merentas sempadan M... [-]


Profesional dalam Perubahan Iklim dan Pengurusan

Campus Sepenuh masa September 2018 Itali Venice

Perubahan iklim merupakan salah satu cabaran utama yang dihadapi penduduk planet ini. Impaknya menjejaskan sebahagian besar kawasan geografinya, semua sektor pengeluaran utamanya dan semua aspek organisasi sosial yang membentuk asas untuk bersekedudukan awam dalam negara dan antara negara. Oleh itu adalah penting untuk mengetahui bagaimana untuk meramalkan perubahan dalam iklim, menilai impak mereka, menguruskan akibatnya dan merancang langkah pencegahan. Program Sarjana menyediakan kompetensi saintifik yang diperlukan untuk memahami mekanisme membimbing perubahan iklim dan ekonomi dan menilai kepentingannya dan, yang paling penting, kos dan faedah langkah-langkah yang akan diambil. [+]

Perubahan iklim merupakan salah satu cabaran utama yang dihadapi penduduk planet ini. Impaknya menjejaskan sebahagian besar kawasan geografinya, semua sektor pengeluaran utamanya dan semua aspek organisasi sosial yang membentuk asas untuk bersekedudukan awam dalam negara dan antara negara. Oleh itu adalah penting untuk mengetahui bagaimana untuk meramalkan perubahan dalam iklim, menilai impak mereka, menguruskan akibatnya dan merancang langkah pencegahan.

Program Sarjana menyediakan kompetensi saintifik yang diperlukan untuk memahami mekanisme membimbing perubahan iklim dan ekonomi dan menilai kepentingannya dan, yang paling penting, kos dan faedah langkah-langkah yang akan diambil.... [-]


Video

Ca' Foscari - The Place I Want to Be

Ca' Foscari International People - Studying in English in Venice

Ca' Foscari International People - Cafoscarini Around the World

Ca' Foscari International People - Studying Beauty in Venice

Contact

Alamat Dorsoduro 3246
30123 Venice, Veneto, Itali
Telefon false

Alamat Via Sile, 6
31056 Treviso, Veneto, Itali
Telefon false