Bologna Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

BBS" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/38/38186_Screen_Shot_2017-01-19_at_5.30.49_PM.png" alt="BBS" />

alt = "BBS (kira-kira pada tahun 2000) adalah sekolah perniagaan University of Bologna (est. AD 1088). alt =" BBS berada di antara sekolah perniagaan yang paling inovatif di Eropah dan merupakan salah satu institusi yang paling terkenal di Itali. Pandangan antara disiplin, integrasi industri, dan pengantarabangsaan adalah tonggak utama falsafah sekolah, yang bertujuan untuk memberi pelajar kemahiran yang sesuai untuk menghadapi landskap ekonomi yang sentiasa berubah dan kompleks dengan keyakinan, pengetahuan, dan motivasi untuk berjaya.

Markas Bologna Business School terletak di Villa Guastavillani, sebuah bangunan Renaissance dari abad ke-16 yang terletak di bukit Bolognese, kurang dari sepuluh minit dari pusat bandar. Di sini sejarah, teknologi, dan tradisi hidup bersama dalam kerangka yang indah dan semula jadi. Bologna adalah sebuah bandar yang meriah yang terletak di tengah-tengah Itali - 30 minit dari Florence, satu jam dari Milan, dua jam dari Rom dan Venice - di Emilia-Romagna, salah satu wilayah terkaya di Eropah.

BBS

alt = "BBS menawarkan pengalaman pendidikan akademik dan" dunia nyata "360 °, termasuk ijazah sarjana sepenuh masa (dalam bahasa Inggeris dan Itali), dan program separuh masa dan program jangka pendek untuk eksekutif dan profesional. Sekolah bekerjasama dengan industri syarikat terkemuka, menyediakan mereka dengan pengurus yang luar biasa dan program berkualiti tinggi dan khusus. Isu syarikat bersaiz sederhana dan industri "Made in Italy" diberi perhatian khusus melalui penyelidikan dan projek yang difokuskan.

BBS

Komuniti alt = "BBS adalah keluarga yang terdiri daripada pelajar, alumni, fakulti, pengurus, dan rangkaian perniagaan yang luas lebih dari 500 syarikat nasional dan antarabangsa. Pelajar, lebih dari 600 setiap tahun, berasal dari seluruh dunia dan dari pelbagai akademik dan latar belakang profesional. alt = "Fakulti BBS melibatkan lebih daripada 300 pensyarah nasional dan antarabangsa, akademik serta eksekutif dan perunding.

Lokasi

Bologna

Bologna Business School BBS

Alamat
Villa Guastavillani - Via degli Scalini, 18
40136 Bologna, Emilia-Romagna, Itali
Telefon
+39 051 209 0111

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami