Accademia del Lusso

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menghadapi keadaan darurat kesihatan semasa, Accademia del Lusso telah menunjukkan komitmennya yang teguh kepada pelajar dan calon pelajar dengan terus menyediakan kursus dalam talian melalui live streaming. Guru sekolah, semua profesional pakar dalam bidang fesyen, reka bentuk, dan mewah mengajar secara langsung dalam talian menggunakan kaedah inovatif dan berkesan yang memastikan kesinambungan bagi pelajar dan mengekalkan interaksi yang sahih antara guru dan pelajar yang menjadi ciri semua kursus Accademia del Lusso .

Untuk maklumat lebih lanjut, lawati laman web di href = "accademiadellusso.com/en

---

Peluang biasiswa

Accademia del Lusso Milan menawarkan biasiswa untuk pelajar antarabangsa dan EU yang memohon kursus fesyen bermula pada Oktober 2020 atau Februari 2021. Tarikh akhir untuk memohon biasiswa adalah 10 Ogos 2020. Untuk maklumat lebih lanjut sila hubungi sekolah.

Accademia del Lusso

SEKOLAH FASHION & DESIGN

Accademia del Lusso School of Fashion & Design dibuka pada tahun 2005 dengan objektif khusus untuk memberikan pendidikan berkualiti tinggi kepada golongan muda yang berminat untuk memulakan kerjaya dalam industri fesyen dan reka bentuk serta profesional yang sudah bekerja di sektor ini yang ingin meningkatkan atau mengemas kini kemahiran dan pengetahuan mereka.

Kaedah pendidikan Sekolah Fesyen & Reka Bentuk adalah berdasarkan pendekatan yang inovatif, dengan dua jalur pembelajaran yang berkait rapat: jalan teknikal kreatif yang bertujuan untuk pengeluaran dan jalan pentadbiran yang dikhususkan untuk pengurusan.

Kaedah pengajaran khas Accademia del Lusso juga merupakan hasil kepakaran dan pengalaman tenaga pengajar, yang semuanya profesional profesional dalam pelbagai bidang fesyen dan reka bentuk. Ini membolehkan pendidikan pelbagai disiplin yang sentiasa dikemas kini dan dihubungkan dengan kuat ke pasaran pekerjaan.

Di samping itu, kolaborasi School of Fashion dengan perniagaan penting dalam industri ini membolehkan pelajar mengerjakan projek atau projek yang sedang dilaksanakan yang telah dilaksanakan dan menyelesaikan pendidikan mereka dengan pengalaman yang sangat instruktif yang hanya dapat dijamin melalui hubungan langsung dengan dunia profesional .

Kursus yang ditawarkan

Kursus Sarjana: direka untuk pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda atau lebih tinggi dan yang ingin mendapatkan persiapan pakar yang membolehkan mereka memenuhi jawatan dalam pengurusan fesyen dan mewah dalam perniagaan berprestij di seluruh dunia.

Kursus 3 Tahun: bagi mereka yang telah menamatkan pengajian sekolah menengah dan yang ingin mengikuti kursus peringkat universiti yang memberi mereka latihan teori dan praktikal pepejal yang diperlukan untuk beroperasi dalam industri fesyen dan reka bentuk.

Kursus Intensif 1 Tahun: bagi mereka yang telah menamatkan pengajian sekolah menengah atau universiti mereka dan yang ingin mengambil kursus intensif untuk memperbaiki dan menyempurnakan pengetahuan mereka yang sedia ada, untuk menjadi profesional yang kompeten dan mengembangkan kerjaya dalam industri Fesyen dan Reka Bentuk .

Kursus Jangka Pendek: sesuai untuk mereka yang sedang belajar atau bekerja dan tidak mempunyai masa untuk mendedikasikan kursus jangka panjang. Mereka boleh dilihat sebagai pengenalan kepada fesyen dan ideal untuk semua profil apabila berdasarkan pandangan umum, atau sebagai kursus peningkatan yang sesuai untuk profesional apabila difokuskan pada bidang tertentu dalam sektor ini.

Kursus Persediaan: ini berlaku sebelum permulaan setiap tahun akademik, dan boleh diakses oleh mereka yang telah mendaftar dalam kursus Fesyen atau Rekabentuk di Accademia del Lusso . Kursus menyediakan pelajar dari segi peningkatan bahasa, memberikan mereka idea-idea penting tentang fesyen dan reka bentuk, dan juga membantu pelajar menyatukan ke persekitaran baru mereka di Milan.


Sebab utama untuk belajar di Accademia del Lusso

  • 100% Sekolah Fesyen & Reka Bentuk Itali
  • Saiz kelas maksimum 12 pelajar untuk interaksi aktif dan dinamik dengan guru dan untuk mendapatkan yang terbaik daripada kursus
  • Tenaga pengajar terdiri daripada profesional yang berkelayakan yang kini bekerja di sektor fesyen dan reka bentuk untuk pemindahan pengalaman kerja terkini kepada pelajar secara berterusan
  • Kaedah pengajaran yang digabungkan menggabungkan pelajaran teori dengan pengalaman praktikal di lapangan (bengkel: lawatan luar, seminar oleh ahli fesyen dan reka bentuk yang terkenal, penyertaan dalam acara eksklusif, kerja projek berdasarkan perintah syarikat, pengalaman ramalan trend di ibu negara Eropah)
  • Kursus yang diajar secara terus dalam Bahasa Inggeris oleh guru-guru, tidak ada kelas gangguan interpreter
  • Peluang magang yang sangat baik berkat hubungan kukuh dengan perniagaan fesyen dan reka bentuk dalam sektor mewah yang diuruskan oleh Pejabat Kerjaya ADL
  • Lokasi mewah di no.5 di Via Montenapoleone, salah satu jalan mewah yang paling penting di dunia
  • Pejabat Sokongan Pelajar menyediakan bantuan dalam prosedur visa dan imigresen dan mencari penginapan yang sesuai di Milan serta menjaga pelajar antarabangsa dalam semua aspek kehidupan mereka di Milan
  • Matlamat utama kursus ADL adalah untuk menyediakan dan melayakkan pelajar untuk kemasukan segera dan berjaya ke dalam pasaran pekerjaan yang berdaya saing hari ini


Kemudahan Infrastruktur / Pengajaran

Accademia del Lusso menyediakan pelajar dengan bengkel profesional dan makmal komputer yang dilengkapi dengan iMac dan perkakasan dan perisian terkini. Sekolah ini termasuk juga toko nyata dengan tingkap, pembuatan corak, dan makmal jahitan, serta ruang besar untuk sesi penggambaran foto dan fesyen.


Fakulti yang dipilih

Guru Accademia del Lusso adalah profesional yang berkelayakan tinggi yang kini bekerja dalam sektor fesyen dan reka bentuk dan kebanyakan mereka mengajar secara eksklusif untuk pelajar ADL. Ini akan memastikan pemindahan kerja terkini kepada pelajar serta perhubungan langsung dengan syarikat-syarikat guru.


Penempatan

Pejabat Kerjaya Accademia del Lusso berfungsi untuk menghubungkan pelajar dengan perniagaan untuk mewujudkan peluang yang sangat baik untuk latihan magang yang sering menjadi bukaan untuk penempatan. Pejabat yang cekap ini membantu pelajar dalam penciptaan cv dan portfolio dengan tujuan mendidik mereka dalam membuat tuntutan kerja dan mencadangkan profil mereka dengan cara yang terbaik.


Syarikat-syarikat Merekrut Teratas

Valentino, Prada, Fendi, Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, LVMH, Hugo Boss, Vivienne Westwood, Ermenegildo Zegna, John Richmond, Krizia, L'Espresso, L'Oreal, Luxottica, Marina Rinaldi, Stefanel, OVS, +39 Manifacture, UPIM, lantai 1, AB & COM, Aeffe, Agen Lux Venture, Alviero Martini, Antonio Marras, Barbara Giannelli, Be-Ma, Betty Blue, Brooks Brothers, Cashmira, Celine, Nast, Corps et Ame, Datura, PEM Penerbitan, Emilù, Eres, Fabrizio Melzi, Fashionista, Franca Soncini, Francesco Scognamiglio, Fun and Fashion, Makalah Konsep Masa Depan, Perkhidmatan GF, Gianfranco Femzia, Gruppo Zannier, Gitar, Ileana Turrini, , Ingatan, Komunikasi, Komunikasi, JM Fesyen & Iklan, Jonofui, Krizia, L'Autre Chose, Le Van Kim, Les Copains, Fesyen Marly, Martin Margiela, Matteo Sorbellini, Popai, Prime Donne, Ruffo, Pengurusan SP, Saatchi & Saatchi, Sabat Ini, Salima Arfoudi, Schema, Scudrera, Jeans, Società Italia, Staf Antarabangsa, Studio Re, Studio Uno, Komunikasi Tosi, Ulisse Barbi, studio Uragano, Urra, Videolook, Vigevano 41, VW Consultin Galeri Putih, XT.

Lokasi

Milan

Alamat
Accademia del Lusso S.r.l.
Via Montenapoleone 5

20121 Milan, Lombardy, Itali

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami