Accademia Costume & Moda

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1964 di Rom, Accademia Costume

Ia menawarkan kursus BA dan Master yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali di bawah badan yang memerintah Seni Pengajian Tinggi.

Budaya, Reka Bentuk, dan Craftmanship yang dikaitkan dengan pendekatan makmal adalah perkara utama misi pendidikan Sekolah. Objektifnya adalah untuk membantu pelajar memulakan karier mereka, menyokong mereka dalam membentuk dan menyatukan identiti kreatif mereka.

Kebudayaan dan percubaan yang digabungkan dengan Reka Bentuk dan Kraftmanship adalah pemacu kami untuk menawarkan kepada Sistem Fesyen dan Industri Hiburan, pereka muda dapat menanggapi keperluan mereka.

Alumni hari ini termasuk Pengarah Kreatif Gucci, Alessandro Michele, pendahulu Frida Giannini, Albino D'Amato, Maurizio Galante, Marco Mastroianni, Penaklosan Yang Bertanggung Jawab Matières Chez Louis Vuitton, Fendi - Dior, Aldo Maria Camillo dan banyak di kalangan profesional yang paling penting Industri Fesyen Global. Accademia mempunyai nisbah penempatan melebihi 85% daripada jumlah penduduk di rumah fesyen antarabangsa yang paling berprestij dan pengeluaran hiburan

Accademia hanya grid permulaan.

116872_BOF2019.jpg

Lokasi

Rom

Accademia di Costume e di Moda

Alamat
Via della Rondinella, 2
00186 Rom, Lazio, Itali
Telefon
+39 06 686 8169

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami