Weizmann Institute of Science, Feinberg Graduate School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai

Mendidik ke arah kepemimpinan antarabangsa dalam penyelidikan dan penemuan ilmiah

Sekolah Siswazah Feinberg (FGS) merangkumi semangat penyelidikan dan penemuan. Sejak penubuhannya pada tahun 1958 sebagai cabang akademik Institut Sains Weizmann yang bertanggungjawab untuk semua pelajar dan hal ehwal postdoctoral, Sekolah Siswazah Feinberg telah menubuhkan reputasinya sebagai pusat pelbagai disiplin di mana pelajar berusaha untuk mencapai tahap pengetahuan dan pemahaman yang tertinggi, di bawah bimbingan penyelidik kreatif dan asli dalam sains semula jadi dan matematik.

Di Sekolah Siswazah Feinberg, anda boleh menjadi sebahagian daripada sejarah pencapaian berprestij di Institut Weizmann, yang mempunyai persatuan dengan pemenang Hadiah Nobel dan penerima Anugerah Turing. Sebagai pelajar Sekolah Siswazah Feinberg, anda akan terlibat dalam penyelidikan saintifik yang dijalankan di Institut dan menumpukan masa anda untuk kedua-dua penyelidikan dan kajian, dengan menggunakan alat dan kelengkapan terkini dan bekerja secara langsung dengan kumpulan penyelidikan di barisan hadapan bidang mereka di peringkat antarabangsa. Sekolah Siswazah Feinberg menyediakan persaudaraan untuk semua pelajar dan tidak mengenakan yuran tuisyen, supaya anda mampu sepenuhnya tenggelam dalam pelajaran anda. Semua kelas di Sekolah Siswazah Feinberg dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Misi

Matlamat Sekolah Siswazah adalah latihan maju generasi baru penyelidik kreatif dan asli dalam sains dan matematik semula jadi ─ dengan kata lain, pendidikan para pemimpin sains masa depan. Semua pelajar di Sekolah Siswazah Feinberg terlibat secara langsung dalam penyelidikan yang dijalankan di Institut.

Kajian Jejak dan Bidang Pengajian

Sekolah Siswazah Feinberg menawarkan kajian berikut:

 • Track MSc biasa
 • Non-tesis MSc Track in Science Teaching
 • Track PhD Langsung
 • Track PhD berkala
 • PhD Tracks untuk MD's
 • Program Persijilan Pengajaran

Bidang utama kajian dan penyelidikan adalah: Ilmu Fizikal | Sains Kimia | Sains Hayat | Matematik dan Sains Komputer | Pengajaran Sains.

Akreditasi

Sekolah Siswazah Feinberg diiktiraf oleh Majlis Pengajian Tinggi di Israel.

Bahasa

Bahasa rasmi pengajaran di Feinberg Graduate School adalah Bahasa Inggeris. Ini membolehkan pelajar antarabangsa mendapat manfaat daripada programnya.

Dasar tidak diskriminasi

Satu-satunya kriteria untuk kemasukan ke Sekolah Siswazah Feinberg adalah kecemerlangan akademik dan integriti. Sekolah Siswazah Feinberg mengaku pelajar mana-mana bangsa, warna, agama, jantina, dan etnik yang berasal dari semua program, keistimewaan dan aktiviti yang diberikan secara umum atau disediakan kepada pelajar di sekolah.

Fellowships

Semua pelajar di Sekolah Siswazah Feinberg menerima persahabatan supaya mereka boleh menumpukan masa mereka untuk penyelidikan dan kajian. Untuk maklumat lanjut, lihat Fellowships and Aid.

Tuisyen

Semua pelajar di Sekolah Siswazah Feinberg dikecualikan daripada membayar yuran pengajian.

Cara memohon

Panduan langkah demi langkah untuk menghantar aplikasi MSc

Bahagian berikut akan membimbing anda melalui proses permohonan untuk program MSc Sekolah Feinberg Graduan, memberikan maklumat terperinci mengenai penyediaan dan penyerahan permohonan anda dan memahami proses apa yang berlaku selepas anda menyerahkan semua dokumentasi yang diperlukan. Tiada bayaran dikenakan untuk proses pendaftaran.

Keperluan akademik minimum

Untuk memohon program MSc, anda mesti memegang ijazah BSc dari institusi pengajian tinggi tempatan atau asing yang terakreditasi, atau sijil lain yang dianggap setara oleh Lembaga Pengajian dalam bidang anda, dengan IPK 85 (atau bersamaan).

Pelajar antarabangsa

Calon MSc dari universiti bukan universiti atau institusi pengajian tinggi dikehendaki mengambil peperiksaan penilaian luaran termasuk:

 • GREs: Kedua-dua ujian dan ujian am dalam subjek yang ingin anda pelajari. Kod FGS untuk GREs adalah 3398, dan skor mesti dihantar terus dari pusat ujian GRE.
 • TOEFL atau IELTS: Hanya untuk calon yang bahasa ibunya tidak Bahasa Inggeris. Sila ambil perhatian bahawa jika anda diminta untuk menunjukkan institusi sebagai penerima skor, nombor kod TOEFL Institut Sains Weizmann adalah C087.

Melambai keperluan untuk memberikan skor GRE dan / atau TOEFL adalah mengikut budi bicara Lembaga Pengajian yang berkaitan.

Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran permohonan dalam talian mestilah diselesaikan antara 1 Oktober dan 31 Mac.

Aplikasi lewat dalam Matematik

Dalam program tertentu (contohnya program bersepadu MSc / PhD Neurosains), Permohonan oleh pelajar antarabangsa yang diterima pada 31 Disember akan dipertimbangkan pada bulan Januari , dan temubual akan diadakan pada awal bulan Februari . Keputusan akhir akan diberikan pada 28 Februari.

Prosedur Kemasukan

Sertai program MSc yang canggih yang menarik pelajar terbaik dari seluruh dunia

Sebagai pelajar di program MSc Sekolah Feinberg, anda akan terdedah kepada kedua-dua sains terbaik dan yang terbaik dalam pendidikan. Pelajar di Sekolah Siswazah Feinberg terlibat dalam penyelidikan yang dijalankan di Institut, bekerja secara langsung dengan kumpulan penyelidikan di barisan hadapan bidang mereka di peringkat antarabangsa. Sekolah Siswazah Feinberg tiada tuisyen dan menyediakan semua pelajar MSc dengan biasiswa penuh yang membolehkan mereka sepenuhnya menumpukan masa mereka untuk penyelidikan saintifik dan kajian.

Penerimaan ke program MSc di Sekolah Siswazah Feinberg melibatkan prosedur kemasukan yang biasanya mengambil masa antara empat hingga dua belas minggu untuk diselesaikan. Kelas-kelas di FGS dijalankan dalam bahasa Inggeris. Sekolah itu, yang merangkumi individu dari semua latar belakang dan kepercayaan, berbangga dengan badan pelajarnya yang pelbagai.

MSc Fellowships

Fellowship Bulanan untuk Pelajar MSc

Pelajar MSc sepenuh masa di Feinberg Graduate School berhak mendapat persekolahan bulanan selama 24 bulan. Sekiranya anda menerima persahabatan, anda dijangka menumpukan semua masa anda untuk kajian dan penyelidikan saintifik.

Jenis-jenis persahabatan

Terdapat beberapa jenis / peringkat pensyarah MSc di Institut Sains Weizmann (WIS):

Perjumpaan MSc secara tetap

Semasa pengajian MSc, semua pelajar berhak mendapat persahabatan dalam jumlah NIS 5,930.

Persekutuan insentif

NIS 6.523 sebulan (110% dari persekutuan biasa)

Tambahan insentif diberikan kepada penerima persaingan luaran yang kompetitif dengan nilai bulanan di NIS yang berada di bawah tahap persekutuan insentif.

Persaudaraan luar (kompetitif) (yang dibayar melalui WIS)

Seperti yang ditakrifkan oleh asas luaran, sehingga had NIS 10,000 sebulan.

Prinsip

Prinsip-prinsip berikut mentadbir sistem persekutuan di WIS:

Penggantian

Persaudaraan luar (kompetitif dan tidak kompetitif), sama ada menggantikan persahabatan WIS biasa atau sebahagian dana daripadanya. Dalam erti kata lain, mereka menggantikan persahabatan MSc biasa dan tidak diberikan sebagai tambahan kepadanya.

Pertandingan luaran vs WIS

Persahabatan WIS dan persahabatan luar mungkin tidak diberikan secara serentak. Sekiranya tahap persahabatan luaran adalah lebih tinggi daripada persekutuan WIS biasa maka pelajar berhak untuk menjaga baki (tertakluk kepada had yang dinyatakan di atas). Walau bagaimanapun, jika tahap persahabatan luaran adalah lebih rendah daripada persekutuan WIS biasa maka pelajar masih dibayar perbezaannya - sehingga 110% daripada persekutuan WIS biasa.

Penamatan Pembayaran Fellowship

 • Apabila anda menyelesaikan pelajaran anda, persekutuan berhenti dengan segera. Anda boleh menerima persahabatan selama maksimum dua tahun akademik.
 • Jika anda mula bekerja dan memperoleh gaji, bayaran persekutuan anda terhenti. Dalam keadaan sedemikian, anda dikehendaki untuk memberitahu penyelaras fakulti anda di Sekolah Siswazah Feinberg.
 • Jika anda menerima kelulusan untuk menangguhkan penyerahan tesis anda, Dekan Sekolah Siswazah Feinberg akan menentukan sama ada anda boleh terus menerima sokongan kewangan semasa tempoh tambahan, atau hanya sebahagian daripadanya. Keputusan ini dibuat secara individu. Jika Dekan meluluskan pelanjutan sokongan kewangan anda, anda boleh terus menerima pembiayaan untuk tempoh tambahan sehingga tiga bulan.
 • Begitu juga, jika anda bercuti bersalin, tugas rizab ketenteraan atau mengalami penyakit yang berpanjangan, anda juga berhak menerima sokongan lanjutan untuk tempoh tambahan sehingga tiga bulan (sehingga 27 bulan secara keseluruhan).

Lokasi

Rehovot

Alamat
Feinberg Graduate School
David Lopatie Hall of Graduate Studies
Weizmann Institute of Science
P.O. Box 26 Rehovot 7610001 ISRAEL

Rehovot, Pusat Daerah, Israel