Ben-Gurion University of the Negev

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ben-Gurion University of the Negev mempunyai misi unik yang telah membentuk wataknya

Ben-Gurion University of the Negev (BGU) ditubuhkan pada tahun 1969, menyaksikan visi Perdana Menteri pertama Israel, David Ben-Gurion, yang percaya bahawa masa depan Israel terletak di rantau Negev, kawasan gurun yang terdiri daripada lebih daripada 60 peratus dari negara ini. Visi itu datang dengan misi: menjadi pemangkin bagi pembangunan Negev.

Hari ini, hampir 50 tahun kemudian, BGU adalah institusi penyelidikan dan pendidikan tinggi yang terkenal di dunia yang melampaui sempadan akademik untuk mencipta model pendidikan dan penyelidikan baru yang memberi kesan kepada kehidupan rakyat di Negev, di seluruh Israel dan di seluruh dunia.

Dengan kampus di Beer-Sheva, Sede Boqer dan Eilat, BGU benar-benar sebuah oasis inovasi, menjalankan penyelidikan canggih dalam keselamatan siber dan tanah air; robotik; sistem data dan maklumat besar; tenaga alternatif; kajian padang pasir; penyahgaraman air, kajian Israel, budaya dan pemikiran Yahudi; perubatan dan teknologi bio; kesihatan global dan banyak lagi.

Jadi yang berbeza. Jadilah awak. BGU.

Sebagai universiti penyelidikan paling pesat berkembang di Israel, BGU menarik pelajar cemerlang dari seluruh Israel dan di seluruh dunia. Menawarkan kemudahan canggih dan penduduk dinamik hampir 20,000 pelajar, fakulti pelbagai universiti dan 51 jabatan menawarkan pelbagai pilihan. Pelajar datang ke BGU untuk kedua-dua peluang akademik yang luar biasa dan suasana kampus yang bersemangat.

Di BGU, sebuah universiti yang komprehensif, penyelidikan pelbagai disiplin adalah lebih banyak peraturan daripada pengecualian, dengan para pelajar dan penyelidik di berbagai fakulti, jabatan dan pusat penyelidikan bekerja sama untuk mencari penyelesaian terbaik untuk masalah yang paling mendesak di dunia. Penyelidik dan pelajar di BGU bersemangat tentang kerja mereka: tidak hairanlah mereka telah mencapai pencapaian yang belum pernah terjadi sebelumnya dalam bidang maju di sempadan sains dan teknologi.

BGU antarabangsa

Pelajar antarabangsa dari lebih dari 40 negara menikmati kalendar aktiviti dan peristiwa lengkap, dan pelbagai kelab dan organisasi. Hidup di rumah kampus dengan pelajar Israel sebagai rakan sebilik, pelajar antarabangsa dapat mengalami budaya Israel secara langsung dengan menjalin persahabatan dan membina kenangan. Lokasi kami di Beer-Sheva, sebuah kota multikultural, adalah tempat yang ideal untuk pelajar antarabangsa untuk mengalami kepelbagaian kaum Israel.

Beer-Sheva juga berfungsi sebagai batu loncatan yang mudah untuk meneroka seluruh Israel, dengan pelbagai pilihan pengangkutan untuk mencapai semua kawasan di negara ini.

Sebarang kursus dengan sekurang-kurangnya seorang pelajar antarabangsa yang mendaftar akan dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Membuatnya Terjadi: Menyedari Penglihatan David Ben-Gurion.

BGU adalah di tengah-tengah apa yang disebut sebagai "Oasis of Innovation", sebuah ekosistem yang unik di mana pendidikan tinggi, teknologi tinggi, industri, perniagaan, perubatan dan kerajaan bersama-sama membangunkan penyelidikan terobosan dan membawa aplikasi baru ke pasaran.

Advanced Technologies Park (ATP) di Beer-Sheva, bersebelahan dengan kampus utama BGU, adalah ungkapan sinergi ini, rumah kepada syarikat multinasional berteknologi tinggi, seperti Dell-EMC, Oracle, Wix, IBM, dan Deutsche Telekom. Mereka memanfaatkan kecekapan penyelidikan dan pembangunan BGU, di samping pemula dan pemecut yang penuh dengan pelajar dan graduan BGU.

Dengan langkah merancang unit teknologi IDF ke jalan kampus dari ATP dan kampus BGU, Negev berada di tengah-tengah tempoh transformatif.

Keinginan untuk membuat perbezaan adalah tertanam dalam DNA BGU

Sejak penubuhannya, salah satu misi utama universiti adalah untuk merealisasikan potensi wilayah Negev dan mewujudkan masyarakat yang lebih adil bagi penduduknya yang beragam. Hari ini BGU telah berjaya melampaui harapan, setelah membina sebuah institusi akademik yang sangat berakar umbi dalam masyarakat dan diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk program jangkauan pelbagai dan pelbagai.

Pelajar dan fakulti BGU merapatkan jurang dari akademia ke aksi sosial secara berkala, menyumbang waktu dan tenaga kepada masyarakat sekitar mereka sebagai sebahagian daripada pendidikan mereka.

Lokasi

Be'er Sheva

Alamat
Beersheba, Israel, 1 שד' בן-גוריון
Be'er Sheva, Daerah Selatan, Israel

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami