University of Limerick

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Limerick adalah sebuah universiti tersendiri, perintis dan bersambung yang membentuk masa depan melalui mendidik dan memberdayakan orang ramai untuk menghadapi cabaran sebenar esok. Pada masa perubahan sosial yang mendalam dan pesat dan evolusi yang signifikan dalam peranan universiti UL telah menyampaikan pengajaran inovatif, mencipta pengalaman pembelajaran yang lebih baik untuk pelajar kami, menjalankan penyelidikan bertaraf dunia dan membuat sumbangan yang lebih kuat untuk memenuhi keperluan Ireland. kini membanggakan kadar penyelesaian terbaik di negara ini dan, lebih penting lagi pada masa kini, UL mempunyai kadar penggajian terbaik selepas tamat pengajian, rekod yang kami sangat bangga. UL juga menarik sejumlah besar pelajar antarabangsa setiap tahun yang menyumbang kepada pengantarabangsaan kampus kami.

Kami menawarkan program akademik yang cemerlang, ijazah sarjana muda, yang dilengkapi dengan program Pendidikan Koperasi kami, program pascasiswazah sepenuh masa dan separuh masa serta peluang penyelidikan. Kami diiktiraf secara meluas untuk memimpin dalam mengkomersialkan kejayaan penyelidikan dan memberikan faedah nilai tambah kepada yang lebih luas komuniti.

Perkhidmatan Kehidupan Kampus bertujuan untuk mengurangkan jejak karbon kita di alam sekitar dengan melibatkan pelajar dalam beberapa inisiatif alam sekitar sepanjang tempoh. Kami sangat bernasib baik kerana kampus kami terletak di tapak taman indah UL bersempadan dengan sungai Shannon.

Hidup di kampus menawarkan peluang untuk menikmati masa anda di universiti sepenuhnya. Kampus di University of Limerick menawarkan kemudahan yang merupakan antara yang terbaik di negara ini dan membandingkannya dengan banyak universiti terkenal di seluruh dunia.


Pembukaan pada bulan September 2012, The Quigley Residence merupakan pembangunan terbaru kami di Kampus Utara. Secara eksklusif untuk pelajar pascasarjana, The Quigley Residence akan menempatkan 120 pelajar di pangsapuri 4 dan 2-katil yang selesa. Terletak bersebelahan dengan Bangunan Sekolah Perubatan UL baru, The Quigley Residence menyediakan kemudahan moden dalam landskap menarik.
University of Limerick ( UL ) (Ireland: Ollscoil Luimnigh) adalah sebuah universiti di Ireland berhampiran bandar Limerick. Ia ditubuhkan pada tahun 1972 sebagai Institut Pendidikan Tinggi Nasional, Limerick dan menjadi undang-undang universiti pada tahun 1989 sesuai dengan Akta University of Limerick 1989. Universiti ini adalah universiti pertama yang ditubuhkan sejak berdirinya Negara pada tahun 1922, diikuti kemudian hari yang sama dengan penubuhan Universiti Dublin City.

Universiti ini terletak di sepanjang Sungai Shannon, di tapak seluas 80 hektar (200 hektar) di Taman Teknologi Kebangsaan 240 hektar (600 ekar) di Castletroy, 5 km dari pusat bandar Limerick. Universiti ini kini mempunyai lebih daripada 11,000 pelajar sarjana sepenuh masa dan 1,500 pelajar separuh masa.

Terdapat lebih 800 pelajar pasca siswazah dan 1,300 pelajar pascasiswazah yang diajar di universiti. Program Pendidikan Koperasi (biasanya dipanggil Co-Op) memperuntukkan semua pelajar dengan penempatan kerja selama 8 bulan sebagai sebahagian daripada ijazah mereka. Ini adalah program pertama di negeri ini.

Universiti terkenal dengan "Pengalaman UL ", dan semangat komuniti di kampus.

Lokasi

Limerick

Alamat
University of Limerick,
Limerick, Ireland

Limerick, County Limerick, Ireland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami