St. Angela's College Sligo, a College of the National University of Ireland, Galway

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej St. Angela, Sligo, Kolej Universiti Nasional Ireland, Galway, adalah sebuah pembekal pendidikan dan penyelidikan Universiti peringkat di Barat Utara Ireland. Sebagai College dalam lebih luas rangkaian Universiti Kebangsaan kita, institusi dinamik yang berkembang pesat pendidikan yang mengiktiraf lokasi strategik di Sligo dan Barat Utara. Kami adalah responsif sepenuhnya kepada keperluan tempatan / serantau dan menyedari sumbangan kami bukan sahaja untuk pendidikan Universiti peringkat tetapi untuk pembangunan sosial dan ekonomi di rantau ini.

Pelajar di Kolej St. Angela, Sligo yang diberikan kualiti pendidikan yang tinggi University dengan kelas kecil, keadaan sumber seni dalam persekitaran masyarakat yang kukuh ketika diberi peluang yang lebih luas untuk menjadi pelajar berdaftar di NUI Galway.

Kolej St. Angela, Sligo, Diasaskan kepada lebih 400 tahun tradisi pendidikan. Ini adalah tradisi yang menghargai kedua-dua cita-cita Kristian dan kecemerlangan akademik. Sebagai College dalam lebih luas National University of Ireland rangkaian terdapat persekitaran masyarakat yang kukuh yang diiktiraf secara mesra, penyayang, yang mempunyai ciri-ciri suasana menghormati individu.

Kolej St. Angela, Sligo, Mempunyai reputasi yang baik berhak untuk menyampaikan program berkualiti tinggi di peringkat ijazah dan lepasan ijazah di seluruh jabatan akademik Kejururawatan dan Pengajian Kesihatan, Ekonomi dan Pendidikan. Kolej ini menawarkan pelbagai akses, Pendidikan Dewasa dan Pembangunan Profesional.

Walaupun ditubuhkan sebagai Kolej Pendidikan Ekonomi Rumah Guru pada tahun-tahun kebelakangan ini College telah berkembang jauh di luar bidang kuasa asalnya dan kini profilnya program akademik pengajian juga termasuk: Nursing & Kajian Kesihatan, Pendidikan, Keperluan Pendidikan Khas, Teologi, Makanan dan Pengajian Pengguna, Sains, Ireland, Ekonomi dan Pengajian Sosial.

Keputusan Kerajaan Ireland untuk menamakan Kolej St. Angela, Sligo sebagai pembekal tunggal Ekonomi Rumah Tangga Pendidikan Guru di Ireland (2003) dan Jabatan kelulusan Kesihatan Sekolah baru Kejururawatan dan Pengajian Kesihatan telah menyebabkan peningkatan dramatik dalam jumlah pelajar dalam tempoh lima tahun yang lalu. Bilangan pelajar semasa menghadiri College adalah lebih kurang 900.

Peruntukan yang beraneka menawarkan aktiviti akademik di sarjana muda dan pascasiswazah ditambah pula dengan kedudukan geografi yang unik sebagai pembekal tunggal pendidikan Universiti di Barat Utara telah membawa kepada peningkatan dramatik dalam bilangan pelajar di peringkat serantau dan nasional dengan yang semakin meningkat kepentingan antarabangsa . Ia meramalkan bahawa akan ada pertumbuhan yang ketara dalam bilangan pelajar dalam tempoh beberapa tahun akan datang.

Kampus Modern Day & Persekitaran

Pada tahun 1952, Kolej St. Angela, Sligo ditubuhkan oleh Perintah Ursuline. Ia adalah sekitar yang unik bangunan batu dipotong, 19 Century Clogherevagh House indah yang kampus moden kita, menghadap ke tasik telah berkembang.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini College telah melalui tempoh pembangunan infrastruktur yang pesat. Mercu tanda aras baru Michael Bangunan adalah rumah kepada Perpustakaan McKeown yang lengkap dan Jabatan Kejururawatan dan Kesihatan Kajian menggabungkan keadaan kemudahan klinikal seni. St. Angela Student Residences adalah penginapan pelajar mewah bersebelahan dengan Kampus St. Angela, menghadap Lough Gill dan disediakan untuk pelajar, melawat ahli akademik dan tetamu antarabangsa. Di laman web perkhidmatan sokongan termasuk dobi, gimnasium, kedai mudah dengan ATM dan tempat letak kereta. (lihat www.sasr.info)

Baru Nursing Bangunan, Perpustakaan dan Residences Pelajar jelas menunjukkan komitmen Kolej untuk pemodenan kemudahan dan infrastruktur. Semua pembangunan infrastruktur mencerminkan pertumbuhan akademik dan pendaftaran baru. Rancangan dan perkembangan pelaburan adalah berterusan untuk melaksanakan projek-projek besar pembinaan dan pemodenan pada tahun-tahun akan datang yang akan merangkumi: menaik taraf lagi bilik darjah, kemudahan syarahan dan makmal-makmal pakar, sukan dalaman dan luaran dan kemudahan rekreasi.

Kami mengakui dan berbangga dengan hakikat bahawa kampus Kolej kami terletak di salah satu kawasan yang paling indah di negara ini di pinggir Lough Gill. Monitor pasukan College Green kami dan mengekalkan cara kita berinteraksi dengan persekitaran indah kami kerana kami terus membangun dan menampung jumlah pelajar yang meningkat. Tujuan Pasukan Hijau adalah untuk memberi tumpuan kepada sumber memulihara dan meningkatkan kitar semula supaya kampus mesra alam boleh dinikmati oleh pelajar, kakitangan, masyarakat dan pelancong.

Kenyataan Misi

Kolej St. Angela, Sligo, adalah Kolej Universiti Kebangsaan Ireland, Galway, dengan kursus disahkan melalui NUI Galway. Ia adalah Kolej Katolik diasaskan oleh Ursuline Jemaah pada tahun 1952. Kolej ini terletak di Co. Sligo, Ireland.

Kami menyediakan program ijazah dan lepasan ijazah bagi pelbagai peranan profesional dalam bidang pendidikan dan penjagaan kesihatan. Kami juga menyediakan program ijazah khusus dalam bidang kemanusiaan dan sains sosial. Kami berusaha untuk memenuhi keperluan masyarakat serantau, kebangsaan dan antarabangsa melalui pendidikan, penyelidikan gunaan dan perundingan.

Falsafah pendidikan kami adalah untuk membangunkan potensi pelajar-pelajar kita dengan bertindak balas kepada keperluan peribadi, akademik dan profesional mereka. Falsafah ini bertujuan untuk memberi kuasa kepada pelajar sebagai pelajar reflektif. Kami komited untuk kecemerlangan dalam pendidikan, amalan inovatif dan kepada konsep pembelajaran sepanjang hayat.

Kami menggalakkan persekitaran masyarakat yang adil, penyertaan, inklusif dan tanpa diskriminasi untuk kakitangan dan pelajar. Kami menegakkan nilai-nilai keadilan sosial, kesaksamaan, menghormati kepelbagaian dan penjagaan alam sekitar semula jadi.

Lokasi

Sligo

St. Angela's College Lough Gill Sligo

Alamat
St. Angela's College,
Lough Gill
Sligo

F91 C634 Sligo, County Sligo, Ireland
Telefon
+353 71 914 3580

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami