Portobello Institute of Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sambutan hangat dari pengarah kolej

"Bagi kebanyakan orang yang membuat keputusan untuk melanjutkan pengajian tinggi atau lebih tinggi atau belajar untuk belajar, ia boleh menjadi keputusan yang sangat besar. Kami bangga menyokong semua pelajar kami untuk membina pengetahuan dan sokongan akademik mereka dalam kompetensi praktikal yang diperlukan di tempat kerja bahawa anda akan mencari pekerjaan ".

Institut Portobello ditubuhkan pada tahun 1981 dan dibina di atas bahu beberapa individu yang sangat indah dan inspirasi. Institut ini pada asalnya ditubuhkan oleh Delia Lyons dan telah terus maju oleh anak perempuannya, Rebekah Lyons, seorang wanita berfikiran depan dan kerja keras.

Warisan, visi dan nilai Delia terus menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian di kolej dan merupakan peringatan yang berterusan melalui Rebekah yang ingin sentiasa mencari peluang baru sambil memastikan etos dan kualiti yang pertama dibangunkan oleh ibunya disimpan.

Sejak 1993 kami telah menyampaikan kecantikan, solek dan kursus fesyen di Portobello Institute, semua yang diiktiraf sepenuhnya melalui badan-badan pemberi ITEC dan QQI.

Pada tahun 2005 kami memperoleh Jaminan Kualiti untuk Institut dengan FETAC, majlis pendidikan dan latihan anugerah yang lebih lanjut, dan mula membangun dan menyampaikan pelbagai program di semua jabatan di dalam Institut.

Pada tahun 2009 kami mendapat jaminan kualiti dengan HETAC, pendidikan tinggi dan majlis anugerah latihan, untuk Sijil Tinggi Seni kami di Montessori Education dan pada tahun 2012 kami mendapat pentauliahan untuk menyampaikan BA dalam kajian awal kanak-kanak dengan London Metropolitan University dan telah berjaya membangunkan baru penghantaran program ijazah sehingga 2018.

Pada tahun 2012, kami mewujudkan Pusat Persekitaran Moden dengan program termasuk pengurusan kemudahan, pengurusan sisa dan tenaga, semua yang diiktiraf menerusi badan pemberian BIFM.

Pada tahun 2014, kami mendapat akreditasi untuk menyampaikan Universiti Metropolitan London BSc (Hons) dalam Sains Sukan dan Pendidikan Jasmani dan Terapi Sukan dan pada tahun 2018, kami telah membangunkan program BSc eksklusif dalam analisis prestasi, pendidikan jasmani

Selama bertahun-tahun sebagai jabatan dan kursus baru telah berkembang di Institut, komitmen kami terhadap kualiti, penjagaan pelajar, pendekatan berstruktur untuk pembelajaran dan fokus pada hubungan industri sentiasa menjadi asas kepada apa yang kami lakukan.

Perikatan strategik kami dengan industri membolehkan para pelajar kami mendapat peluang pengalaman kerja yang sangat baik dan seringkali menawarkan pekerjaan apabila selesai program mereka. Tiada apa-apa yang terlalu banyak masalah bagi kita, kita mahu pelajar kita berjaya.

Misi kuliah adalah untuk menjadikan pendidikan dapat diakses oleh semua orang dan untuk menyokong mereka yang berani untuk melompat ke yang baru dan tidak diketahui dan ini penting untuk apa yang kita lakukan di Institut Portobello.

"Ingat kejayaan kelihatan sangat berbeza untuk setiap orang. Kami menggalakkan pelajar kami memberi tumpuan kepada perjalanan mereka sendiri dan menikmati proses belajar dengan kami ".

Denise Flood, Pengarah Kolej

123666_selfie-4521579_960_720.jpg
pasja1000 / Pixabay

Nilai kami

Kami Penjagaan

Terdapat etos penjagaan peribadi yang kuat dan dikongsi untuk semua pelajar yang datang untuk belajar di Institut Portobello. Setiap pelajar secara peribadi dikenali dengan nama, cita-cita dan tujuan mereka difahami dan dihargai, dalam persekitaran yang menyokong.

Menyokong Keberanian

Bagi kebanyakan pelajar, mereka memerlukan keberanian untuk mengikuti semangat mereka dan Portobello menjadi pilihan yang sempurna bagi mereka yang ingin memilih laluan khusus dengan sistem sokongan penuh untuk memastikan pelajar mencapai matlamat pendidikan terbaik mereka.

Tutor berkualiti

Kebanyakan tutor di Institut Portobello mempunyai perkhidmatan lama dengan kolej yang semua tahu dan percaya sepenuhnya etos kami. Tutor kami sangat dihargai dalam industri mereka sendiri sebagai pengamal, pemimpin dan inovator.

Tumpuan industri

Melalui pembelajaran di pelajar-pelajar Institut Portobello mendapat peluang untuk mendapatkan pengalaman kerja yang berkualiti dalam sektor pilihan mereka semasa belajar yang akhirnya dapat membawa kepada pekerjaan setelah menyelesaikan kursus. Graduan sangat dicari dan banyak majikan mencari dan menggalakkan hubungan dengan kolej dan graduannya.

Sokongan pelajar

Falsafah kami di Institut Portobello adalah untuk memastikan setiap pelajar disokong mempunyai peluang untuk mencapai tahap terbaik mereka. Ini termasuk saiz kelas kecil, jadi pelajar akan tahu rakan sekelas mereka dan tutor mereka mengenali mereka. Pelajar bebas untuk menempah satu hingga satu sokongan tutor, sokongan tugasan akses dengan keupayaan untuk mengemukakan tugasan draf dengan maklum balas untuk penambahbaikan untuk mengemukakan versi akhir terbaik.

Satu pasukan yang berdedikasi dan pasukan pengurusan kualiti tersedia untuk membantu pelajar dengan sebarang pertanyaan dan membincangkan sebarang cabaran peribadi. Kami berada di sini untuk menggalakkan dan menyokong semua pelajar untuk terus menjalani perjalanan pembelajaran mereka dan untuk merealisasikan kebaikan peribadi mereka.

Belajar kehidupan Baki

Di seluruh jabatan, kami menyokong pelajar untuk bekerja lebih bijak. Pelajar yang mencapai keseimbangan belajar-kehidupan akhirnya akan mencapai lebih akademik. Waktu belajar, menghabiskan masa dengan keluarga, menyertai hobi adalah penting untuk mengekalkan keseimbangan belajar-hidup. Mendapatkan keseimbangan yang betul adalah penting dan akan membantu memaksimumkan masa yang digunakan untuk belajar.

Memberi Balik

Di Institut Portobello kita memahami betapa pentingnya memberi kembali mempunyai kebajikan kecil yang kami buat yang dikenali sebagai "Dochas Leanai". Pengarah Kolej Denise Flood bergerak ke India dan Belarus dua kali setahun dengan sekumpulan 15 individu, merangkumi kakitangan dan pelajar. Kerja bakti termasuk latihan guru Montessori dan menubuhkan sekolah Montessori di kawasan kumuh di Pune India.

Amal juga sangat terlibat dalam menyokong latihan di pusat penyelamat perempuan dan di sekolah kecil untuk kanak-kanak yang cacat pendengaran. Ini melibatkan latihan pertahanan diri dalam projek komuniti untuk kanak-kanak lelaki dan kem sukan dan seni dan kerajinan di sekolah rendah di Pune.

Lokasi

Northside

Alamat
43 Dominick Street Lower
Northside, County Dublin, Ireland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami