Limerick Institute of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa LIT?

Akses kepada Pensyarah

Sebagai pelajar di LIT, anda tidak akan tersesat di kalangan orang ramai. Pelajar kami kepada nisbah pensyarah membolehkan penyertaan dan perbincangan yang hebat dalam kuliah.

Semua kampus LIT adalah komuniti pelajar yang rapat di mana pelajar mempunyai akses mudah kepada pensyarah sama ada anda bertemu mereka di koridor, di kantin, atau untuk mesyuarat yang dijadualkan, yang mudah diatur.

Pembelajaran Aktif

Di LIT, pelajar belajar dengan melakukan. Kami menggabungkan amalan dengan teori memberikan pelajar dengan model pembelajaran pengalaman, melengkapkan mereka dengan kemahiran penting yang dapat mereka ambil ke dalam kerjaya yang anda pilih.

Designer sketching WireframesChameleon Hijau / Unsplash

Kelab dan Pertubuhan

Pengalaman kolej yang bahagia menyumbang kepada kehidupan kolej yang berjaya dan perjalanan kolej anda akan dipertingkatkan oleh orang baru yang anda jumpai, rakan baru yang anda buat, pengalaman baru yang anda hadapi dan keseronokan yang anda miliki!

Kelab dan masyarakat boleh mempunyai pengalaman yang sangat positif dalam pengalaman kolej keseluruhan anda. Kami tahu betapa pentingnya terlibat dalam kegiatan di luar karya akademik anda dan kami menggalakkan semua pelajar keluar untuk melihat pelbagai kelab dan masyarakat yang terdapat di LIT.

Kebolehpasaran

LIT graduan adalah industri yang bersedia dan sangat berpengalaman. Bukan sahaja anda akan lulus dari LIT dengan ijazah yang diiktiraf yang relevan dengan bidang pengajian anda tetapi terima kasih kepada pendekatan praktikal kami untuk belajar, anda juga akan memiliki kemahiran dan pengalaman praktikal majikan mencari.

Laluan Kemajuan

Adakah anda bimbang bahawa anda mungkin tidak mendapat mata yang mencukupi atau mempunyai kelayakan untuk terus mengikuti kursus kehormat (peringkat 8)? Jangan bimbang! Di LIT, banyak kursus kami mempunyai laluan perkembangan fleksibel yang membolehkan pelajar menyelesaikan pengajian mereka di peringkat yang lebih tinggi daripada yang mereka mulakan.

Pelajar yang memulakan pengajian di peringkat 6 atau 7 mempunyai pilihan untuk melanjutkan pengajian mereka dengan menyertai kursus peringkat 8 untuk tahun terakhir mereka. Ini bermakna walaupun anda boleh memulakan pengajian di LIT pada tahap yang lebih rendah, anda boleh dengan mudah lulus dengan ijazah di peringkat yang lebih tinggi ...... dan semua dalam masa 4 tahun!

Saiz Kelas Kecil

Pengalaman pembelajaran ketat dan praktikal pelajar yang diterima di LIT hanya dimungkinkan kerana saiz kelas kecil kami.

Di LIT anda tidak akan mengalami ruang kuliah beratus-ratus pelajar, yang bagi kebanyakan orang boleh menjadi sangat menakutkan. Sebaliknya, anda akan mendapati diri anda dalam saiz kelas tidak lebih daripada 30 orang. Ini membantu pelajar meningkatkan tahap penglibatan mereka dengan bukan sahaja pensyarah mereka tetapi rakan-rakan mereka, sehingga menghasilkan pengalaman pembelajaran yang berkualiti tinggi secara keseluruhan.

Lokasi

Limerick

Alamat
Limerick Institute of Technology
Moylish Park

V94 EC5T Limerick, County Limerick, Ireland

Clonmel

Alamat
LIT Clonmel,
Cashel Road,
Clonmel,
Co. Tipperary

E91 D896 Clonmel, County Tipperary, Ireland

Ennis

Alamat
LIT Ennis,
Bindon Street,
Ennis,
Co. Clare

Ennis, County Clare, Ireland

Limerick

Alamat
Limerick School of Art & Design
Clare St

V94 KX22 Limerick, County Limerick, Ireland

Thurles

Alamat
LIT Thurles,
Nenagh Road,
Thurles,
Co. Tipperary

Thurles, County Tipperary, Ireland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami