Indonesian Computer University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universitas Komputer Indonesia (UNIKOM) secara resmi ditubuhkan pada hari Selasa, 8 Ogos 2000 berdasarkan Keputusan Menteri Pendidikan Nasional nomor 126 / D / 0/2000.

Visi: Menjadi universiti terkemuka dalam bidang Teknologi Maklumat & Komunikasi, usahawan berwawasan global, berjiwa besar dan menjadi Pusat terkemuka dalam bidang Sains dan Teknologi yang menyokong Pembangunan Nasional dan berorientasi kepada kepentingan Komuniti, Bangsa dan Nyatakan.

Misi: Menyediakan pendidikan tinggi moden berdasarkan budaya organisasi UNIKOM, PIQIE (Profesionalisme, Integriti, Kualiti, Teknologi Maklumat, Kecemerlangan), dengan Sistem Pendidikan dan Program Pengajian yang kondusif berdasarkan perisian, Perkakasan, Keusahawanan dan Multimedia Animasi, dengan mengoptimumkan sumber yang ada berdasarkan Prinsip Kecekapan, Keberkesanan dan Produktiviti.

Matlamat: Untuk melahirkan graduan yang cemerlang dalam bidang teknologi maklumat dan komunikasi, cekap dan boleh dipercayai dalam bidang pengajian mereka, mempunyai semangat keusahawanan, sopan dan berbudi pekerti mulia, mempunyai komitmen untuk memajukan negara dan negara serta setia dan setia kepada Tuhan Yang Maha Kuasa .

Lokasi

Bandung

Alamat
No.112-116, Lebakgede, Kecamatan Coblong, Kota Bandung, Jawa Barat 40132, Indonesia
Bandung, Jawa Barat, Indonesia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami