University Centre of the Westfjords

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pusat Universiti Westfjords adalah organisasi bukan keuntungan yang ditubuhkan pada Mac 2005. Ia mempunyai 40 ahli pengasas, termasuk semua institusi pengajian tinggi negara. Pusat ini memulakan operasi di Vestrahús di Ísafjörður pada bulan Januari 2006. Bangunan yang sama menempatkan pejabat Institut Penyelidikan Marin, Laboratorium Perikanan Iceland, dan Pusat Penyelidikan Salji Avalanche Iceland, antara lain. Pusat Pembangunan Serantau Westfjords juga terletak di sini, dan semua organisasi yang diwakili dalam kemudahan penerimaan umum berkongsi bangunan.

Pusat Universiti menawarkan program master-diskriminasi rentas disiplin di Pengurusan Pantai dan Laut, yang diajar dalam bahasa Inggeris. Program ini menyediakan pelajar untuk melibatkan diri dengan salah satu mata pelajaran yang paling menarik dan penting hari ini: pengurusan sumber asli dan penggunaan. Program ini diajar dalam modul tiga minggu, dan setiap modul juga ditawarkan sebagai kursus jangka pendek.

Pusat ini juga membantu para pelajar dan guru universiti dari luar kawasan dalam mewujudkan hubungan di Westfjords. Pusat ini menyediakan maklumat mengenai rantau ini sebagai pilihan yang menarik dan kawasan untuk penyelidikan dan membantu pelajar dan sarjana dalam kerja mereka dalam projek penyelidikan di Westfjords.

Lokasi

Ísafjörður

University Centre Of The Westfjords

Alamat
Sudurgotu 12,

400 Ísafjörður, Iceland
Telefon
+354 450 3040

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami