Iceland School of Energy – Reykjavik University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Melatih generasi pakar untuk dunia yang mampan

Iceland School Tenaga memanfaatkan kepakaran yang diperolehi daripada pemahaman dan menggunakan tenaga geoterma, kuasa hidro dan kuasa angin yang kuasa masyarakat Iceland.

Misi ini adalah untuk menawarkan pengalaman pembelajaran yang berkualiti tinggi. Menawarkan peluang untuk penyelidikan, reka bentuk dan pengurusan sistem bagi tenaga lestari, kami berusaha untuk melahirkan pakar-pakar dalam bidang ini bagi masyarakat global.

Iceland Sekolah Tenaga adalah sebahagian daripada dan diiktiraf oleh Pusat Pengajian Sains dan Kejuruteraan di Universiti Reykjavik di Iceland.

Dalam dunia yang menghadapi peningkatan permintaan tenaga, penurunan rizab bahan api fosil dan keperluan mendesak untuk menangani pelepasan CO2, terdapat satu kes yang jelas untuk latihan berpandangan jauh dan pendidikan.

PARTNERS

Iceland School of Energy adalah dengan kerjasama yang erat dengan pemimpin-pemimpin dalam bidang tenaga boleh diperbaharui, membawa bersama tiga organisasi penting sebagai rakan kongsi utama:

Reykjavík Energy Iceland GeoSurvey Reykjavik Universiti

Diiktiraf oleh Sekolah Sains dan Kejuruteraan di Reykjavik Universiti Iceland School of Energy adalah sebahagian daripada dan diiktiraf oleh Pusat Pengajian Sains dan Kejuruteraan di Reykjavik University di Iceland.

Universiti Reykjavik menekankan pembelajaran hands-on yang menyediakan pelajar untuk menghadapi cabaran akan mereka tempuhi selepas tamat pengajian. Ini bermakna bekerja dengan pelajar-pelajar lain melengkapkan sebenar, tugasan dunia sebenar dan projek, sering dalam kerjasama dengan syarikat-syarikat dan institusi. Ini adalah satu cara di mana pelajar mendapat manfaat daripada sambungan luas RU untuk industri. Kelas disimpan kecil untuk menggalakkan interaksi antara pelajar dan guru.

Sejarah ringkas Pada bulan April 2007, Reykjavik Tenaga, University Reykjavik dan Universiti Iceland menandatangani perjanjian untuk mewujudkan program siswazah antarabangsa untuk kajian tenaga lestari, yang dikenali sebagai Pusat Pengajian Siswazah Reykjavik Tenaga untuk Sistem Lestari. kelas pertama REYST ini memulakan kajian pada Ogos 2008 dan lulus kelas pertama 1 Feb 2010 yang.

Syarat Kemasukan AM

Semua pemohon telah selesai, atau berada dalam tahun akhir, ijazah sarjana muda untuk memohon program siswazah kami. Bagi mereka dalam tahun akhir pengajian, disiapkan dengan memuaskan ijazah akan menjadi syarat untuk masuk.

khusus Program

Program-program yang ditawarkan oleh ISE mempunyai set sedikit berbeza keperluan yang lebih khusus.

MSc Tenaga Lestari MSc Lestari Kejuruteraan Tenaga Sekolah musim panas

Keperluan Bahasa Inggeris

Pemohon hendaklah mengemukakan bukti penguasaan mereka dalam bahasa Inggeris.

A TOEFL skor ujian minimum 550 diperlukan (213 dalam ujian berasaskan komputer itu, 79 dalam ujian internet berasaskan) IELTS skor sekurang-kurangnya 6.0 (kedua-dua umum dan akademik diterima).

Keperluan Bahasa pengecualian

Kami akan pengecualian keperluan sijil bahasa Inggeris dalam keadaan berikut:

bahasa pertama pemohon adalah Bahasa Inggeris Jika pemohon telah dikaji ke arah ijazah pendidikan yang lebih tinggi dan bahasa pengantar adalah Bahasa Inggeris (Keperluan minimum 3 tahun sepenuh masa). Sijil dari universiti yang akan diperlukan untuk mengesahkan ini.

Lokasi

Reykjavík

Reykjavik University

Alamat
Reykjavik University
Menntavegi 1

101 Reykjavík, Iceland
Telefon
+354 599 6200

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami