Szent István University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Szent István University (SZIU), Salah satu institusi Hungary yang paling menonjol pendidikan tinggi, terdiri daripada tujuh fakulti untuk kajian dan penyelidikan hosting kira-kira 14,000 pelajar. Kampus-kampus universiti, di seluruh negara, adalah rumah kepada beberapa bangunan yang indah di Hungary, menawarkan kepada para pelajar dan kakitangan, persekitaran yang selesa santai untuk mencapai ilmu. Dengan bahagian-bahagian sejarahnya sejak lebih daripada dua abad, SZIU menggabungkan tradisi yang kaya Hungary dengan teknologi yang canggih untuk memenuhi keperluan pelajar dalam pasaran buruh yang kompetitif hari ini.

Dalam tempoh tujuh fakulti program ijazah yang ditawarkan dalam pelbagai mata pelajaran yang terdiri daripada sains semula jadi, kejuruteraan dan perubatan veterinar untuk perniagaan, ekonomi, sains sosial, sains kesihatan dan pedagogi. Program boleh didapati di setiap peringkat daripada latihan vokasional untuk PhD dan seterusnya.

SZIU memahami kepentingan pengantarabangsaan dan menggalakkan pelbagai aktiviti antarabangsa. Dengan rakan-rakan di hampir setiap benua, pelajar SZIU dan kakitangan boleh beroperasi pada skala global untuk mendapatkan dan berkongsi pengetahuan yang penting untuk kejayaan di dunia global. Kami melihat ini sebagai asas untuk masa depan yang lebih selamat dan bangga menjadi sebahagian penting daripada itu.

Pencapaian dalam sejarah SZIU:

1787 Fakulti Perubatan Veterinar diasaskan 1880 Ybl Miklós Technical College diasaskan 1917 Guru College latihan, Jászberény diasaskan 1920 Universiti Pertanian ditubuhkan pada Budapest 1950 Universiti Pertanian berpindah ke Godollo 2000 Szent István University diasaskan

Szent István Universiti, Salah satu daripada institusi terbesar Hungary pendidikan tinggi, ditubuhkan pada tahun 2000 oleh penggabungan Universiti Sains Veterinar di Budapest, Ybl Miklós Technical College, Kolej Latihan Guru daripada Jászberény dan Universiti Pertanian Gödöllő. Selepas itu, pada tahun 2009, Tessedik Samuel College bergabung dengan szie juga.

Ibu pejabat universiti terletak di Gödöllő, tetapi sama sekali 7 fakulti untuk kajian dan penyelidikan dalam Budapest, Jászberény, Békéscsaba, Szarvas dan tuan rumah Gyula lebih daripada 14.000 pelajar. Antara sekolah-sekolah di Szent István University mempunyai lebih daripada satu abad sejarah.

Tatacara Permohonan

Terima kasih kerana minat anda dalam Szent István University. Sebelum anda mula mengisi borang permohonan anda, sila ambil sedikit masa untuk menyemak dengan teliti dokumen ini. Untuk berjaya memohon pengajian di pemohon Szent István University mesti melengkapkan semua langkah-langkah berikut:

lengkapkan semua bahagian borang permohonan sertakan surat motivasi menggariskan alasan anda untuk memilih kursus melampirkan bentuk rujukan, cadangan surat daripada pengadil (seorang pun yang baik, kedua-dua adalah lebih baik!)

sertakan dokumen akademik berkenaan:

pemohon BSc mesti menyertakan salinan rasmi peperiksaan akhir sekolah menengah. pemohon MSc mesti menyertakan salinan rasmi sijil ijazah BSc mereka dan transkrip. sertakan bukti keupayaan bahasa Inggeris mereka, contohnya TOEFL, IELTS dan lain-lain (jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka) melampirkan Kurikulum Vitae ringkas.

Nota penting: Semua dokumen mestilah dalam Bahasa Inggeris. Terjemahan dari bahasa lain hendaklah disahkan.

Lokasi

Gödöllő

Alamat
Gödöllő, Páter Károly utca 1.
H-2100 Gödöllő, Hungary

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami