Institute of Advanced Design Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Institute of Advanced Design Studies (ADES) adalah sebuah sekolah bebas yang menawarkan program pengajian dalam kemampanan untuk pelajar pascasarjana dan profesional. Program kami didasarkan pada pendekatan transdisipliner kepada kemampanan dan kami menerima pelajar dari semua latar belakang. Kami mengiktiraf kerumitan dan pelbagai disiplin dalam menghadapi cabaran yang dihadapi hari ini dengan perubahan iklim, kemusnahan alam sekitar, kehidupan kerja dan perubahan dalam masyarakat global dan bahawa jenis kepakaran baru diperlukan untuk menangani cabaran-cabaran ini.

ADES dibina untuk melatih pereka jenis baru, dilengkapi dengan alat Reka Bentuk Reka Bentuk dan alat proses reka bentuk yang berpengalaman untuk bekerja dalam pasukan transdisipliner, manakala diberi kuasa untuk menggunakan disiplin mereka sendiri, sama ada dalam reka bentuk, kimia atau bioengineering, masalah disiplin hari ini. Daripada mempunyai fakulti tradisional, ADES berfungsi dengan penyederhana tetamu yang merupakan pemimpin pemikiran global dari kepelbagaian disiplin, dari pereka kepada ahli biologi, jurutera, dan ahli falsafah, untuk mencapai pendekatan holistik yang sesuai untuk menyelesaikan masalah hari ini.

Pengalaman ADES

Di ADES, anda bukan sahaja akan belajar; anda akan bekerjasama dengan para penyederhana tetamu kami - pemimpin berpengaruh dari seluruh dunia , yang percaya bahawa sudah tiba masanya untuk melibatkan Reka Bentuk Reka Bentuk untuk menyelesaikan cabaran global dan reka bentuk maju yang akan memberi manfaat kepada manusia dan alam sekitar. Interaksi intensif dengan pakar-pakar ini di studio ADES akan membolehkan anda untuk bekerjasama sebagai sebahagian daripada pengalaman pembelajaran yang mendalam dengan cita-cita bersama untuk membentuk penyelesaian berasaskan reka bentuk komprehensif.

Trend global menunjukkan lebih banyak jenis makmal pendidikan , melewati jenis silo yang kita biasa. Di studio ADES, kami bekerja seperti makmal bersama. Kami menawarkan pendidikan reka bentuk alam dan manusia berasaskan nilai, ditambah dengan kemajuan teknologi dan saintifik pada hari ini. Kami berusaha untuk melengkapkan program pendidikan yang sedia ada dan meningkatkan kepelbagaian pendidikan untuk kemampanan di seluruh bidang. Studio ADES berfungsi dengan reka bentuk sebagai Sains Produktif, Falsafah Reka Bentuk dan Metodologi. Kursus kami membawa teori untuk menjalankan amalan; untuk memberi inspirasi dan mempengaruhi tindakan yang diambil dalam amalan tradisional reka bentuk, seni bina, teknologi, kejuruteraan, serta bidang lain di mana output bahan dihasilkan.

Lokasi Kami

Institut ini terletak di Art Quarter Budapest (AQB), sebuah kilang bir lama di tebing sungai Danube, berubah menjadi pusat seni kontemporari antarabangsa . Terletak di kota Budapest yang bersemangat, Art Quarter menganjurkan ruang pameran dalaman dan luaran yang mengilhamkan, beberapa bangunan dengan studio bengkel dan residensi. ADES Studio di AQB beroperasi sebagai ruang terbuka di mana kami menampung ceramah dan bengkel, serta kerja kumpulan dan kajian swasta. Studio ini sentiasa tersedia untuk pelajar kami di luar jam sesi, untuk projek penyelidikan dan modul. Para pelajar juga mempunyai akses ke bilik umum yang dilengkapi dengan dapur dan kawasan yang santai. Suasana multi-budaya dan kreatif Art Quarter membawa orang bersama untuk berfikir, mencipta dan berkolaborasi.

ADES People and Network

ADES adalah organisasi yang agak kecil tetapi mempunyai hubungan yang kuat dalam industri kreatif dan alam sekitar global yang bekerja dengan rangkaian rakan kongsi dalam reka bentuk, teknologi, bioteknologi, seni dan disiplin lain di Eropah dan gloabaly. Rangkaian yang tidak ternilai ini menyediakan pelajar ADES dengan peluang kerjasama dan pekerjaan selepas tamat pengajian.

Sebagai lulusan ADES, kemahiran anda akan diperkaya dengan Pemikiran Reka Bentuk untuk Kemapanan yang terpakai untuk menyelesaikan masalah pelbagai disiplin hari ini . Graduan ADES akan membentuk alumni - rangkaian Pemikiran Pemikiran global dalam Kemampanan, yang dikhususkan untuk bekerja dengan sifat berasaskan reka bentuk & penyelesaian berasaskan nilai manusia.

132068_iads_1500x1000_086.jpg

Mengapa belajar dengan ADES dan mengapa SEKARANG?

Fokus pada kemapanan hari ini sangat besar. Upaya di seluruh dunia adalah tepat pada masanya, kerana perubahan iklim dan jejak manusia dalam alam sekitar menunjukkan diri mereka pada skala yang kami tidak semestinya bersedia. Panggilan untuk "bertindak sekarang" adalah sangat penting. ADES dibina untuk bertindak balas dengan segera. Tetapi tidak dengan lebih banyak produk, sistem dan perkhidmatan hijau, tetapi dengan idea bahawa kita memerlukan "kepala-pada sebelum tangan kita" untuk mencapai penyelesaian yang benar-benar radikal. Idea bahawa kita tidak dapat menyelesaikan masalah kita dengan alat yang sama yang menciptakannya. Reka Bentuk Baru Berfikiran untuk Kemapanan diperlukan yang memaklumkan tindakan yang segera dipanggil.

Faedah Belajar Dengan ADES

1. Lokasi Eropah Tengah

Budapest, ibukota Hungary adalah bandar bersejarah dan eklektik dengan kehidupan budaya yang kaya dan pelbagai. Anda boleh menemui khazanah seni bina, banyak muzium, pelbagai penyembuhan air terma dan kehidupan malam yang tiada tandingan di Eropah Timur dan Tengah. Ia juga bandar yang berpusatkan pelajar dan berpatutan, terutamanya dalam istilah Eropah Barat.

2. Pakar dalam Rekabentuk untuk Kajian Kemapanan

Kami adalah perintis, sekolah bebas reka bentuk yang didedikasikan untuk membimbing pelajar kami untuk menjadi Pemimpin Pemikiran dalam Kemampanan.

3. Penyokong tetamu kelas dunia

ADES pelajar bekerja dengan saintis, sarjana, pereka dan inovator yang diiktiraf secara meluas yang berada di barisan hadapan mengubah masyarakat kita menerusi kerja mereka.

4. Persekitaran Pembelajaran Kreatif, Inklusif

Menjadi pendidikan yang benar-benar transdisipliner, ADES persekitaran pembelajaran membolehkan percubaan, kreativiti dan inovasi radikal dalam kaedah kajian serta output, sambil terbuka kepada kepelbagaian budaya dan disiplin yang mengiringi kumpulan pelbagai disiplin.

5. Latihan satu-satu

ADES tutor berpengalaman selalu tersedia untuk perbincangan dan untuk memberikan bimbingan kepada pelajar individu serta kumpulan. Studio ADES berfungsi sama dengan mana-mana studio reka bentuk produk kecil, makmal atau tangki berfikir di mana para pelajar, penyederhana dan tutor mempunyai akses yang sama kepada aktiviti generasi pengetahuan dan di mana matlamatnya adalah generasi penjanaan pengetahuan.

6. Kursus yang Berpusat pada Realiti

Peranan kami dalam pendidikan global adalah untuk perintis dalam pendidikan reka bentuk untuk kemampanan untuk pelajar pelbagai disiplin. Kami berusaha untuk melengkapkan program pendidikan yang sedia ada dan meningkatkan kepelbagaian pendidikan untuk kemampanan di seluruh bidang. Dalam mata pelajaran pelajar kami belajar melampaui membuat reka bentuk yang lebih hijau; mereka menyelidik bagaimana untuk mengadaptasi organisasi dan sistem semasa kami kepada dunia yang dipimpin oleh prinsip-prinsip ekologi, kemampanan, dan ketahanan.

7. Komuniti Pelajar Antarabangsa

Pelajar kami kreatif dan ingin tahu, sudah mempunyai asas kemahiran dan ijazah dalam satu disiplin, dan ingin memajukan kemahiran mereka dan mengkhususkan diri dalam Kemampanan. Kelas kita dibentuk oleh individu-individu semua latar belakang budaya dan disiplin, contohnya dalam reka bentuk perkhidmatan produk, seni bina, kejuruteraan teknologi, juga graduan sains semula jadi, serta artis, antropologi, dan ahli falsafah.

8. Jenis makmal pendidikan

Daripada hanya mempelajari kemahiran baru, pelajar ADES bekerja dalam kumpulan dan bersama-sama sebagai satu pasukan, untuk mencipta kaedah pemikiran baru yang boleh digunakan untuk amalan masa depan dalam reka bentuk, seni bina, teknologi dan pembangunan sosial. Penyederhana dan pensyarah tetamu membawa pengetahuan terkini mengenai bidang-bidang mereka, oleh sebab itu selalu menjaga relevansi pekerjaan ADES untuk menyelesaikan masalah-masalah yang paling mendesak pada masa itu. Selain itu, bengkel kurikulum tambahan, sekolah musim panas, dan lawatan belajar membolehkan perspektif budaya dan disiplin baru di luar studio ADES.

11. Kemahiran berfikir reka bentuk untuk kemampanan radikal

ADES pelajar akan dapat bergerak melampaui menerapkan penyelesaian reka bentuk perniagaan seperti biasa untuk keinginan manusia dan tidak berfikir dalam cara-cara manusia, produk, atau perniagaan, tetapi mereka akan memahami bahawa kekangan yang paling kritikal dalam semua usaha reka bentuk berasal dari radikal kemampanan, seperti dalam mengekalkan kewujudan kita bersama dengan planet kita. Misi kami adalah untuk menghantar pendidikan reka bentuk transdisipliner supaya pelajar kami dapat menyumbang kepada persekitaran yang berkembang maju.

12. Perjalanan belajar

Program kursus termasuk lawatan belajar di mana pelajar dapat memperoleh pengalaman luar dan budaya disiplin.

Lokasi

Budapest, Hungary. ADES Studio terletak di Art Quarter Budapest.

132066_artquarterbudapest.jpg

Foto: AQB

Laman web

https://ades.design/

Lokasi

Budapest

Alamat
Institute of Advanced Design Budapest
Nagytétényi út 48-50
Budapest, Hungary

1222 Budapest, Hungary

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: