WMG School for Professional Development at VTC in HONG KONG

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

139929_WMG_Graduation_2019_1.jpgBerkongsi wawasan yang sama untuk menyediakan pendidikan berkualiti dan berusaha untuk mencapai kecemerlangan, WMG di University of Warwick dan Majlis Latihan Vokasional (VTC) telah menyelaraskan diri mereka untuk memberikan pilihan yang bernilai kepada mereka yang ingin memperoleh nilai, pengetahuan, dan kemahiran untuk meningkatkan mereka kebolehpasaran.

Dengan penubuhan Sekolah WMG untuk Pembangunan Profesional di VTC, para pelajar dapat menerima pendidikan berkualiti tinggi di Hong Kong dari universiti bertaraf dunia.

Mengenai Universiti Warwick

Ditubuhkan pada tahun 1965, University of Warwick adalah salah satu institusi pengajian tinggi terkemuka di UK. Ia adalah institusi yang berjaya, dengan reputasi cemerlang untuk penyelidikan dan pengajaran, untuk inovasi dan hubungan dengan perniagaan dan industri. ( The University of Warwick ).

University of Warwick, UK, menduduki tempat ke-10 di dalam liga kebangsaan Universiti UK dan ke-57 di dunia.

Peringkat 57 - Peringkat Universiti QS World, 2018

Peringkat No. 8 - Panduan Universiti Lengkap 2018

Peringkat No. 7 - The Times dan Sunday Times Good University Guide 2017

Peringkat No. 8 - Panduan Universiti Guardian 2018

Faedah Belajar di WMG

  • Kajian di bandar kosmopolitan antarabangsa di Asia dengan kos yang lebih murah
  • Program ini merangkumi Projek Perindustrian di Hong Kong / Tanah Besar China
  • Mempunyai kelonggaran untuk mengambil paling banyak dua modul di pusat luar negara WMG lain di Thailand, Malaysia, Singapura atau UK.

Mengenai Majlis Latihan Vokasional

Ditubuhkan pada tahun 1982, Majlis Latihan Vokasional (VTC) adalah kumpulan pendidikan vokasional, latihan dan pembangunan profesional terbesar di Hong Kong. VTC menyediakan kelayakan yang berharga untuk kira-kira 250,000 pelajar setiap tahun melalui pelbagai program pra-pekerjaan dan dalam perkhidmatan dengan kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

VTC memeterai kerjasama dengan University of Warwick, UK untuk melancarkan program Master pertama di Hong Kong pada tahun 2009 dengan tujuan untuk mengasah profesional standard yang lebih tinggi untuk Hong Kong untuk memacu pertumbuhan industri. ( VTC ).

Mengenai WMG

Ia adalah jabatan akademik pelbagai disiplin di University of Warwick, yang ditubuhkan oleh Profesor Lord Kumar Bhattacharyya pada tahun 1980. Ia menawarkan pendidikan pascasiswazah yang tiada tandingan kepada lebih 1,500 pelajar di seluruh dunia setiap tahun.

  • Kerja penyelidikan dan pembangunan dijalankan dengan kerjasama industri di UK dan luar negara dan berdedikasi untuk mencari penyelesaian kepada masalah dunia sebenar.
  • Tutor sangat berkelayakan dengan pengalaman penting dalam perniagaan atau industri.

Lokasi

Hong Kong

Alamat
30 Shing Tai Road Chai Wan
Hong Kong, Hong Kong

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami